Sporttaajan pizzapäivä

Kaupallinen Yhteistyö: Dr. Oetker
Mä en ole ihan hetkeen pitänyt kunnon rehellistä pizzapäivää. Nyt kuitenkin otin asiakseni kutsua kaverini Emmin kylään ja päätettiin mennä pizzan suhteen sieltä, mistä aita on matalin. Ei siis tosiaan ruvettu vääntämään pizzaa itse, vaan päätimme helpottaa urakkaa hakemalla kaupasta Dr. Oetkerin pakastepizzan. Emmi on itsekin hyvinvointialalla hommissa ja meitä kumpaakin yhdistää mielenkiinto uusiin ruoka-trendeihin ja -ilmiöihin.
Me ollaan Emmin kanssa kummatkin syöty jo pitkään tosi vege-painotteisesti. Ei siis kummatkaan olla mitään ”totaali-kieltäytyjiä”, mutta kasvispainotteinen ruokavalio on vaan jotenkin itselleen tosi sopiva. Me otettiin testiin Dr. Oetkerin Aromatic dream veggie pizza, jossa jauhelihan korvikkeena on käytetty vehnäproteiinipohjaista ”vegejauhelihaa”. Täysin vegaaninen pizza ei siis kuitenkaan ole, sillä siinä on esimerkiksi makua antamassa juustoa (mozzarella ja Edam) ja pizzapohjassa on kananmunaa. Mutta tää oli kyllä tosi tervetullut vaihtoehto perinteisille jauheliha- ja kinkkupizzoille. 🙂
 

 

 
Jos mietin mun arjen perusruokavaliota, niin syön yleensä lämpimän ruoan kahdesti päivässä. Oon ostanut viime aikoina tosi paljon esim. härkistä, eriaisia papuja ja nyhtökauraa. Niitä käytän yleensä pääraaka-aineina näissä mun lämpimissä ruoissa. Siihen lisäksi syön kasviksia (usein parsakaali/uunijuurekset), kvinoaa/riisiä ja salaattia. Aamuisin syön aina puuron, johon laitan erilaisia siemeniä, kaurahiutaleita, marjoja, kookosöljyä ja raejuustoa. Päivän mittaan tulee popsittua yleensä muutama hedelmä, välipalaksi rahka pähkinöillä ja/tai smoothie ja iltapalaksi syön hyvin usein munakasta ja smoothieta. Eli kuten sanoin, ruokavaliostani löytyy myös eläinkunnantuotteita (esim. raejuusto, rahka, munat) ja silloin tällöin saatan ostaa kanaa kotiin. Kalaa syön usein jos käyn ulkona syömässä, sitä tulee liian harvoin tehtyä kotona.
 
 
 

 

 

 
Voi kai siis sanoa, että olen hurahtanut kaikkiin kasvisvaihtoehtoihin ihan täysin. Koen että niistä tulee mulle hyvä olo. On siis älyttömän kiva huomata, että markkinoille on tullut paljon erilaisia kasvisvaihtoehtoja myös esimerkiksi pizza puolelle täydentämään perinteisiä valikoimia.
Mä olen rehellisesti sanoen aikamoinen herkkusuu. Jos antaisin itselleni luvan, voisin herkutella vaikka joka päivä 😀 Pääsääntöisesti olen perso makealle, mutta myös pizza on semmoinen mikä uppoaa kyllä ihan vaivatta makeisten sijaan 😀 Onneksi multa kuitenkin löytyy sen verran itsekuria, että ihan joka päivä ei tule herkuteltua. 😉 Mutta mä todellakin osaan myös vaihtaa vapaalle ja nauttia herkuista ja hyvästä ruoasta hyvällä omalla tunnolla.
Pakastepizza on helppo töräyttää vaan uuniin, antaa sen olla 12min ja tsadaa! Pizza on valmis! Tykkäsin Aromatic dreamin mausta ja vehnäproteiini ”jauheliha” toimi tosi hyvin tässä. Se antoi kivasti tekstuuria kokonaisuuteen. Maustoin ekstrana pizzaa srirachalla ja rucolalla. Rucola ehkä ennemminkin esteettisyyden kuin maun takia. Mä tykkään että ruoassa saa olla vähän potkua, joten chili-soossi sopi tähän päälle kuin nenä päähän.
 

 

 

 
Dr Oetkerilta löytyy toinenkin veggie pizza nimeltään Spicy treat. Tässä lihan korvikkeena on käytetty vehnäproteiinista valmistettua lihan korviketta ja sen kanssa tarjoillaan vihreää paprikaa, valkosipulia sekä jalopenoranskankermaa. Nämä pizzat ovatkin hyviä vaihtoehtoja jos haluaa tehdä herkkupäivinä vähän parempia valintoja. 🙂
Tässä vielä Aromatic dreamin ravintoarvot (kummassakin veggiepizzassa suunnilleen samanlaiset) /100g:
Energia: 214kcal
Proteiinia: 9,3g
Hiilihydraatteja: 25g
Joista sokereita: 3,1g
Rasvaa 8,2g
Josta tyydyttynyttä: 3,3g
Sporttaajakin saa välillä herkutella! Nämä pizzat ovat helppo, nopea ja maukas vaihtoehto sportti-mimmien ja -kollien  herkkupäiviin. Ja mikä parasta, näitä on kiva nautiskella yhdessä kavereiden kanssa vaikka leffan katselun lomassa! Noms!
Käy kurkkaamassa myös upean Metti Forssellin pizzaillasta, joka helpottaa perheen arkea kun ruoanlaitto ei ole päällimäisenä mielessä (oli muuten vähän romanttisemman näköinen dinneri kuin mulla ja Emmillä :D). Seuraavaksi Veggie pizzan kimppuun pääsee Modernisti Kodikas -blogin ihana Kerttu.
 

 

 

Luulen että tää lihankorvike menee täydestä Harrillekin! 😀