On ihan ok haukkua, koska se on nainen

Mä oon jo jonkun aikaa miettinyt että tää on aihe josta haluan kirjoittaa. Nyt jotenkin tänä aamuna kun olin vielä kahden upean ja vahvan naisen kanssa aamiaisella ja aamupalaverissa, sain viimeisen inspiraationi aiheelle. Nyt olen laskenut omat suodattimeni alas ja annan palaa sydämeni kyllyydestä turhautumiseni tähän aiheeseen. Kiitos ja anteeksi siis jo etukäteen.
Naiset ovat kautta aikain tykänneet laittautua ja somistaa itseään. Ja onhan se ihanaa! On ihana vetää kauniit vaatteet ylleen, laittaa korvakorut, lakata kynnet ja sipaista lilaa luomeen. Naiset ovat upeita ja viehättäviä. Naiset ovat lumoavia luomuksia ja niin luonto sen on tarkoittanutkin. Luulenpa että miesten lisäksi kaikki naiset myös katselevat toisiaan ja kyllähän mäkin tykkään katsella toisia naisia! Mutta sitten päästään aiheeseen. Onko ihan ok arvostella naisia?
Nykypäivänä tuntuu, että naiset arvioidaan ja ”tuomitaan” ulkonäkönsä perusteella olipa kyseessä sitten poliitikot tai urheilijta. Ja ai saakeli mun pulssi nousee jo nyt ensimmäisten lauseiden jälkeen kun tätä kirjoitan. Ihan sama, kuinka ansioitunut ja menestynyt nainen on omalla alallaan, se mihin kuitenkin kiinnitetään huomiota on naisen ulkonäkö. Tässä muutama esimerkki mitkä itsellä päällimäisenä mielessä: Case Maria Veitola, Case Serena Williams ja Case Hillary Clinton. Se ei siis tosiaan katso millä saralla nainen menestyy elämässään, oli hän sitten juontaja, urheilija tai politiikasta tuttu, niin suurin mielenkiinto tuntuu aina kohdistuvan naisen ulkonkuoreen osaamisen tai ammattitaidon sijaan. Mä en esimerkiksi muista kovin montaa uutista nähneeni Mikko Koivun kulmakarvoista. Just saying.
Mä oon miettinyt, että miksi se on jotenkin ihan okei arvostella naisten ulkonäköä julkisesti? Koska me ollaan se ”kauniimpi” sukupuoli? Tekeekö se siitä jotenkin oikeutettua? Esimerkiksi oman eroni jälkeen olen saanut kuulla kuinka olen eron johdosta lihonut, kuinka olen laihtunut, kuinka näytän kärsineeltä, sairaalta ja huonolta, milloin mitäkin. Ihan vaan villinä veikkauksena väitän että eron toinen osapuoli ei ole saanut samanlaista palautetta osakseen.
 

Tähän kuvaan todettiin että olen officially fat. Kuva: Mari Lahti

 
Mun mielestä on todella harmillista, että näistä asioista joutuu ottamaan kierroksia vielä tänä päivänä. Tuntuu jotenkin että suunta on vaan menossa hullumpaan suuntaan koko ajan. Vaikka yhteiskuntamme noin käytännön tasolla muuttuu koko ajan sallivammaksi, niin silti naisten lynkkaaminen tuntuu vain lisääntyvän. Suuri ja erityinen kiitos tästä tietenkin kaikkivoipalle somelle, joka mahdollistaa julkisen haukkumisen aina vain näppärämmin, nopeammin ja tehokkaammin. Tästähän sais hei hienon myyntilauseen! ”Oletko sinäkin aina halunnut arvostella naapurisi Pirjon uutta hiustyyliä, mutta et ole tohtinut tehdä sitä päin kasvoja? Ei hätää, meillä on sinulle ratkaisu! Nyt voit näppärästi jättää mielipiteesi somessa ja keskustelupalstoilla joko omalla nimelläsi tai ilman! Vain minuttii päivässä riittää ja saat äänesi kuuluviin. Eikä tässä vielä kaikki! Muiden julkinen lynkkaaminenhan tunnetusti nostaa sinua itseäsi jalustalle ja vie elämässäsi eteenpäin kohti merkittäviä tekoja! Mitä vielä odotat, tule ja liity joukkoomme! Tässä tuotteessa on täysi tyytymättömyys-takuu.”
Mä tossa juuri viikko takaperin Minna Canthin päivänä jäin miettimään paljonkin tätä tasa-arvo aspektia nimen omaan tältä ulkonäkö-taito/osaaminen kantilta. Hah, kantilta. Miten hemmetissä me mimmit voidaan oikeasti kuvitella, että saadaan itsemme täällä lyötyä läpi ja päästä täysin tasa-arvoiseen asemaan, jos edes me emme pidä toistemme puolia? Mistä lähtien toisista naisista on tullut meidän pahimpia kilpailijoita? Oon huomannut, että monet pitävät upeita naisia jollain lailla uhkina itselleen. Juttelin juuri erään todella tyrmäävän upean naisen kanssa, johon olen saanut tutustua yhteisen tuttumme kautta. Hän oli mukana eräässä tv-formaatissa jokin aika sitten ja kertoi kokemuksistaan. Formaatissa oli mukana monta naishenkilöä ja he majoittuivat samassa rakennuksissa useita viikkoja kuvausten ajan. Tämä kyseinen naishenkilö sitten kertoi, kuinka toiset naiset tuomitsivat hänet täysin ”bitch”ksi, ilkeäksi ja pinnalliseksi vain hänen ulkonäkönsä takia. Ja voin kertoa, että kyseessä on yksi fiksuimmista ja tasapainoisimmista mimmeistä keneen mä olen hetkeen törmännyt. Kerrassaan hurmaava tapaus siis kaikin puolin. Johtuen tästä ulkonäön perusteella tuomitsemisesta, kovinkaan moni näistä muista naisista ei ollut kiinnostunut tutustumaan häneen vaan hänet pikemminkin suljettiin ulkopuolelle ja tulipa siellä pienimuotoinen tappelukin asiasta. Ihan jäätävää!
Jotenkin se tuntuukin olevan automaattinen oletus, että erityisen kaunis nainen ei voi olla kovinkaan pätevä noin niinkuin järjen tasolla. Tai jos nainen haluaa pitää itsestään huolta, käyttää enemmän meikkiä, pukeutua näyttävästi niin hän on automaattisesti pinnallinen. Viitaten taas tuohon alkuun, niin naiset ovat kautta aikojen tykänneet koristella ja somistaa itseään. Se kai on siis jokin luonnollinen tapa tai vietti meille tykätä esteettisistä asioita. Ja nyt en siis halua tällä yleistää, eihän tietenkään kaikki naisetkaan ole kiinnostuneita meikkaamisesta tai pukeutumisesta. Ja ihanaa että niin on, ihanaa että meidän ei tarvitse kaikkien olla samasta muotista veistettyjä! Minusta esimerkiksi on ihanaa käyttää kivoja vaatteita, laittaa punaista huulipunaa ja pukeutua korkoihin. Mutta mulla ei myöskään ole ongelmaa olla ilman niitä. Mun itsetuntoni ei ole rakentunut oman ulkonäköni varaan ja mua ei todella haittaa mennä kauppaan, salille tai lenkille ilman meikkiä tai vimpan päälle vaatteita. Mä tiedän itse kuka olen, missä seison, missä olen hyvä ja mitä osaan ja niitä ei multa kukaan vie pois. Tiedän että ulkonäkö on hyvinkin hauras ja katoavainen luonnonvara ja mä en määritä itseäni millään tapaan sen mukaan miltä näytän. Ja toivon että muutkaan ei tekisi niin – kenenkään kohdalla.
 
 
On kiva laittautua ja pukeutua, mutta ei ole myöskään ongelma olla ihan vaan omana itsenään liikkeellä.

 
Mä ymmärrän, että moni saattaa ajatella mun olevan nyt tekopyhä, teenhän mä kuitenkin paljon töitä ulknäölläni. Se on totta kai osa mua ja duuniani, mutta mä olen niin paljon muutakin kuin vai tämä pinta. Mä olen päättäväinen ja sitkeä nuori nainen Kuusankoskelta, jolla on suuret unelmat ja haaveet. Mä olen nuori nainen, joka on kompastunut ja noussut, joka on uskaltanut yrittää ja joskus jättänyt yrittämättä. Se nuori nainen on myös ollut joskus todella epävarma itsestään ja antanut ulkonäön määritellä aivan liian suurta roolia omassa elämässä. Myöhemmin se nainen ymmärsi, että elämä valuu huomaamatta läpi sormien, jos päällimäisenä on huoli omista vatsamakkaroista uimarannalla, muhkura reidessä kesämekossa tai finni otsassa kahvilassa. Elämässä on ihan tarpeeksi mutkia, ilman että niitä luo itselleen turhasta.
Tuntuu, että me naiset ollaan tänä päivänä epävarmempia itsestämme kuin koskaan. Ja se ehkä osittain selittyykin juuri sillä, että elämme yhteiskunnassa, jossa pitäis pystyä yliluonnolliseen. Pitäisi olla menestynyt työelämässä, olla hyvä äiti, hyvä puoliso, hyvä ystävä ja tytär, ehtiä kuntoilemaan, jättää aikaa vapaalle, hoitaa koti, nauttia elämästä ja olla vastuullinen, hauska, fiksu ja fimaattinen. Kaikki tämä pitäisi vielä suorittaa vihersmoothie oikeassa ja kännykkä vasemmassa kädessä. (Tietenkin myös miehillä on varmaan omat paineensa ja haasteensa, mutta kun vielä toistaiseksi en ole päivääkään ollut mies niin paha mennä puhumaan heidän puolesta). Tuntuu, että täydellinen naiskuva on jotain niin utopistista, että mulla menee pää pyörälle ihan jo pelkästä ajatuksestakin. Puhumattakaan siitä, että pitäisi olla kurvikas, mutta hoikka, treenattu muttei liian lihaksikas.
 
Mä oon mieluummin se hassu tyttö, joka ei ota itseään liian vakavasti. Koska elämä ei ole pelkkiä kiloja tai kulmakarvojen nyppimistä.

 
Olen huomannut, että ihan sama minkälaisella habituksella sitä ilmaantuu, niin koskaan ei ole hyvä. Minullakin on vartalo muuttunut vaikka ja mihin suuntaan julkisen urani aikana. Ja täytyy sanoa, että vielä toistaiseksi mikään näistä ”vartaloni vaiheista” ei ole onnistunut tyydyttämään suurta yleisöä. Joskus olen ollut liian lihava, seuraavassa hetkessä liian lihaksikas, sitten liian laiha ja taas olenkin liian lihava. ”Eihän tossa oo mitään fitnesstä, näyttää ihan mieheltä, toihan on ihan lauta, onpa tolla paksut reidet, ai kauhee ku toi näyttää anorektiselta…” Lista on loputon. Ja jälleen tää on ihan ok arvostella kovaan ääneen koska ”julkkis” ja koska ”nainen”. ”Itsepähän on hommansa valinnut.” ”Se joka leikkiin ryhtyy, se leikin kestäkööt.” Jep, mullahan ei siis ole tunteita eikä mikään tunnu missään, koska olen julkisessa työssä. Eikä tämä ilmiö todellakaan rajoitu enää vain julkista työtä tekeviin ihmisiin vaan some on mahdollistanut tämän ihan muillakin aloilla työskenteleviin ihmisiin. Tää ilmiö ei siis oikeastaan ole enää millään lailla sidonnainen siihen mitä teet ja missä teet vaan tästä kyllä mahdollisuuden tullen tuntuu saavan tuta ihan kuka tahansa.
Alla olevissa kuvissa kommentteja, joita olen saanut vuosien varrella.
 
 
”Sehän näyttää ihan mieheltä!” Vuosi 2014. Kuva: James Patrick

 
”Se on lihonu.” Vuosi 2012. Kuva Nadi Hammouda.

 
”Tosi pinnallinen tyyppi” Vuosi 2016.

 
 
 
 
 
”Se näyttää ihan anorektikolta.” Vuosi 2016. Kuva: James Patrick

 
 
”Mitä fitnesstä tossa nyt on? Sehän on lihava!” Vuosi 2013. Kuva Nadi Hammouda.

 
 
”Se näyttää ihan sairaalta.” Vuosi 2016

 
”Taas se on lihonu.” Vuosi 2017. Kuva: Mari Lahti

 
 
”Ihan liian laiha.” Vuosi 2010

 
 
”Todella maskuliininen” Vuosi 2017

 
Jos jotain olen oppinut niin sen, että ihan sama mitä täällä tekee, niin kaikkia se ei tule kuitenkaan koskaan miellyttämään. Eikä pidäkään. Ero on sitten siinä, kuka kokee oikeudekseen ja tarpeelliseksi mennä kommentoimaan toisen ulkonäköä, pukeutumista tai mitä tahansa. Se kertoo vain ja ainoastaan kommentoijasta. Olen oppinut myös sen, että mä en ole täällä miellyttämässä ketään. Joitain mun ulkonäköni ärsyttäkööt jos on ärsyttääkseen. Se varmaan kertoo jotain ärsyyntyjän omasta elämäntilasta, ilmeisen hyvin menee jos tämä on ärsyyntymisen arvoinen asia. Mä olen sen näköinen ku olen ja sille en mitään voi. Joskus treenaan enemmän ja joskus herkuttelen enemmän. Loogisesti se vartalokin sitten muokkaantuu siinä sivussa. Jos jotain mun painoni tai selluliittini nyt jaksaa niin kauheasti kiinnostaa niin siinähän siiten puntaroivat näitä elämää suurempia asioita. Mä kuitenkin toivon ihan yleisellä tasolla, että ulkonäön arvostelu alkaisi riittämään ja keskityttäisiin johonkin millä on oikeasti jotain merkitystä.
Ja jos jotain, niin sitä mä haluaisin, että me naiset alettaisiin puhaltamaan enemmän yhteen hiileen ja nostamaan toinen toisiamme sille jalustalle, mihin kaikki ansaitsemme tulla nostetuksi (tällä en tarkoita että kukaan olisi toista parempi tai ansaitsisi olla korkeammalla kuin joku toinen, sukupuoleen katsomatta). Jos nainen menestyy omassa jutussaan, niin se ei ole meiltä muilta pois, päin vastoin. Ne naiset tekevät meille kaikille tietä omalla esimerkillään, olipa kyseessä sitten urheilu tai politiikka.
Olen puhunut. Ugh.
 
Be your own best friend.

Kommentit (98)

 1. Itse voimme vaikuttaa
  klo 09:33

  Vaikka arvostelu on kaikella tavalla rumaa ja siitä ei pitäisi ottaa negatiivisena vaan olla sen yläpuolella, niin eihän se helppoa ole.
  Valitettavasti vain ”naistenlehdet” joissa Sinäkin olet esiintynyt edustaa vahvasti journalistista linjaa, jossa tätä arvostelua esiintyy. Ne tuovat ulkonäköpaineita nuorille ja etenkin nuorille naisille, vaikka varmasti se ei tarkoituksenasi ole.
  ”Esimerkiksi oman eroni jälkeen olen saanut kuulla kuinka olen eron johdosta lihonut, kuinka olen laihtunut, kuinka näytän kärsineeltä, sairaalta ja huonolta, milloin mitäkin. Ihan vaan villinä veikkauksena väitän että eron toinen osapuoli ei ole saanut samanlaista palautetta osakseen.”
  Jos avaan Instagramin ja katson Sinun kuvasi joissa olet vähissä vaatteissa ja ilman paitaa – tai vertaan ”toisen osapuolen” vastaavaan. Huomaan kyllä helposti sen eron, miksi Sinulle varmasti on tullut palautetta enemmän. Omia Instagram kuviani ei ole arvosteltu ikinä negatiivisesti ja näin ollen en ole pahoittanut mieltäni niistä.
  Ai niin, enpä Instagramissa toki olekaan.
  Omilla valinnoillaan voi vaikuttaa ja valitettavaa on myös se, että vaikka kirjoituksesi on fiksuista lähtökohdista niin valitettavasti autat myös omalla toiminnallasi sitä ilmiötä jota some tuo – ulkonäköpaineita ja sitä, että pitäisi olla tietynlainen.
  Eihän se toki Sinun vikasi ole.
  ”Se ei siis tosiaan katso millä saralla nainen menestyy elämässään, … niin suurin mielenkiinto tuntuu aina kohdistuvan naisen ulkonkuoreen osaamisen tai ammattitaidon sijaan. Mä en esimerkiksi muista kovin montaa uutista nähneeni Mikko Koivun kulmakarvoista.”
  Miksi asia pitää kääntää niin, että Mikko Koivun kulmakarvoista pitäisi arvostella? Miksei vain keskitytä siihen, että naisten arvostelu on väärin?
  Ne naiset jotka ovat johtotehtävissä. Heillä ei ole yleensä aikaa kirjoittaa tästä ”naisten arvostelusta”. He keskittyvät tekemään työnsä parhaalla mahdollisella tavalla ja ovat sen arvostelun yläpuolella sitä kautta.
  Ehkä siihen pitäisi kaikkien pyrkiä.

 2. Eppu
  klo 09:33

  Janni, kiitos kirjoituksestasi! Olen aina tykännyt tyylistäsi ja siitä aitoudesta, millä esiinnyt julkisuudessa. Olen kanssasi samaa mieltä, että meidän naisten on pidettävä toistemme puolia olimmepa minkä näköisiä tai ikäisiä tahansa. Janni, pidä lippusi korkealla ja jatka samaan malliin!

 3. Hanna
  klo 09:38

  Täysin samaa mieltä! Hieno teksti!:)

 4. -
  klo 09:40

  Mitkä on sun ajatuksia uimisesta liikuntana?

 5. Iida Savonjousi
  klo 09:54

  Loppuun lisätäkseni AAMEN! Oot mun yksi esikuvista ja roolimalleista, ollut jo useamman vuoden. Motivoinut salilla ja monessa muussakin asiassa! Kiitos siitä, oot upea ja fiksu nainen!❤

 6. Pilvi
  klo 10:15

  Moikka, tosi hyvä kirjoitus ja täysin aiheesta. Sä oot upea!!
  Kuitenkin tulen aina miettineeksi kun katson esim instaa ja siellä kuvia mitä itsestään lisätään niin se on musta välillä jopa surullista. Kyllä sekin että itsestään lisää kuvia vähissä vaatteissa/alusvaatteissa tavallaan ruokkii sitä että halutaan herättää tunteita, ja kyllä itselle tulee mieleen väkisinkin että kuva on lisätty siksi että halutaan näyttää muille että pitää itseään hyvännköisenä, eihän kukaan nyt sellaista kuvaa lisää jos ajattelisi että on siinä ruma tai ylipäätään ei kuvasta itse jollain tapaa olisi ylpeä ja tykkaisi siitä. En ehkä osaa selittää asiaa, mutta jos arvostelu niin paljon kuohuttaa niin kannattaa miettiä ruokkiiko sitä itse kuitenkin tietoisesti.

 7. HelenaS
  klo 10:29

  Olet kaunis ja kommentit sinun ulkonäköön liittyen kuvien alla saa minut hämmästymään. Minusta kateus paistaa kauas. Olet kaunis ja olet uniikki. Pysy vahvana ja pidä hauskaa. Rakkautta ja onnea sinulle.

 8. En kerro
  klo 10:35

  Tuskin tätäkään täällä tulee julkisesti näkymään, kun vaan hehkutukset sallitaan…
  Menikö ohi Donald Trumpin ulkonäön haukkumiset, parodia oranssiudesta yms. hallitsevista piirteistä? Tää valitus on tosi old news et ”vain naisia sitä ja tätä” kyllä miestähtien lihoamiset ym otetaan aina samalla tavalla esiin. Olis fiksumpaa puhua ihan vaan siitä ulkonäön arvostelusta sellaisenaan.

 9. Jel
  klo 10:41

  Hei! Kiitos ajatuksia herättävästä kirjoituksesta!
  Tekstisi tekopyhä -kohdasta tuli mieleeni dokumentti minihameesta, joka on katsottavassa edelleen Yle Areenassa. Dok: Vallankumouksellinen minihame
  (Miniskørtet og revolutionen, Tanska 2016) http://areena.yle.fi/1-3676224
  Ajassa 12 min, Michael Kimmer kertoo hyvän näkemyksen siitä miten asiat näyttäytyvät maailmassa, jossa ei ole tasa-arvoa miesten ja naisten välillä. Tänä päivänä naiset kohtaavat edelleen samoja ongelmia, johtuen tasa-arvon puutteesta.
  Ajatus naisten voimaantumisesta sekä samalla miesten näkökulmasta alisteisen aseman alleviivauksesta on erittäin mielenkiintoinen ja sopii naiskuvaan myös tänä päivänä – tasa-arvo on edelleen puuttuva ainesosa.
  On hyvä, että haukkumisesta puhutaan. Ihminen on universaalisti vertaileva eläin (evoluutiopsykologia). Ihmisille aivan varmasti olisi pelkästään positiivista, jos voisimme avartaa tietoisuuttamme ja päästä tiedostamisen kautta eroon osasta nykypäivänä nk. ”turhista” automaatioistamme. (Erittäin yksinkertaistettu esimerkiksi ihmisten universaaleista automaatioista; lapsi pelkää automaattisesti esimerkiksi käärmettä, mutta ei esimerkiksi sähköpistorasiaa. Ulkoapäin tulevan ”kannustuksen” (pelonlietsonnan) ansioista ihminen saattaa jopa kehittää elämää vaikeuttavan fobian käärmeitä kohtaan ja näin viettää elämänsä kovissakin stressitasoissa ”väärin kohdistetun” pelon kanssa.)
  Tiedostaen tehty automaatioiden hallinta, saattaisi auttaa ainakin osalle käyttäytymisen hillintään.
  Asiasta vielä täysin seuraavaan.
  Kirjoitat siitä, että naiset usein laittavat naisia alas.
  Ikäväkseni jokin aika sitten korvaani särähti. lause, joka oli IL:n haastattelussa; (25.2.2017 IL) Janni Hussi: ”Minulle on annettu ymmärtää, että reittä pitkin voisi edetä”
  Suora lainaus tekstistä;
  ”-Joskus annetaan selvästi ymmärtää, että jos on valmis erilaisiin vastapalveluksiin, työmahdollisuuksia olisi. Oletan, että jotkut tarttuvat tällaisiin tarjouksiin, koska niitä kerran jaksetaan sinnikkäästi tarjota.”
  Tiettyä käyttäytymiskaavaa noudattavat ihmiset aivan varmasti kokeilevat kepillä jäätä aivan jokaikisessä tapauksessa. (Tästäkin tutkimuksissa todistettua evolutiivista todistusaineistoa.) Tyyliin; ”josko irtoaisi, jotain extraa. ”
  Mikäli lehti olisi kirjoittanut kommenttisi oikein, on tekemäsi oletus on tässä tapauksessa itse naisien laittamista alas, ei sen asian tiedostamista, että tietyntyylistä käytäytymisstrategiaa noudattava kokeilee jokatapauksessa mahdollisuuden tullen kepillä jäätä.
  Ei tietenkään mikään tee ehdottelusta hyväksyttävää. Lehdessä kirjoitettu oletus muiden suostuvaisuudesta voisi jättää pois, koska se on tulkittavissa suoraksi toisten alaslaittamiseksi. Eikö mielestäsikin ole näin? IL on varmasti kirjoittanut kommenttisi väärin!
  Tähän ei varmasti tasa-arvokaan tuo vastausta, mutta ei ainakaan ole haitaksi tiedostaa myös muitakin näkökulmavaihtoehtoja, ennen kuin julkisuudessa antaa lausunnon.
  Julkisuus tuo valtaa, mutta valta tuo myös vastuuta, jota eivät kaikki julkisuudessa olevat aina muista. – Tällä en tarkoita pelkästään Sinua, vaan myös muita julkisuudessa puheenvuoroja pitäviä.

  1. Tirpana
   klo 10:35

   Kiitos tästä linkistä dokkariin.
   Katsoin sen ja niin hyvin sanottu, että pakko kirjoittaa se tekstiksi. Jos muutkin saisivat siitä jotain.
   Ohjelmassa käsitellyllä minihameella on kaksinainen merkitys.
   Samalla kun se merkitsee seksuaalista esineellistämistä se merkitsee myös vapautumista ja itsenäistymistä.
   Naiset ajattelivat asian olevan näin; ”Pidän kehostani ja haluan näyttää sen, koska se on minun”.
   Tämä näkemys kuvasti naisten puolelta voimaa.
   Ja tämä pitäisi paikkaansa jos eläisimme sukupuolten osalta tasa-arvoisessa maailmassa!
   Koska emme elä, niin miehet sen sijaan kokivat (voinee vetää johtopäätöksen että edelleenkin osa ihmisistä kokeee) minihameen niin, että naiset esineellistävät itsensä.
   Ajatuksella; ”Jos itse esineellistät itsesi, et voi syyttää minua, jos teen samoin”.
   Minihame korosti siis samalla naisten vapautta, että alleviivasi alisteista asemaa suhteessa miehiin.
   puutteesta.
   Tasa-arvo puuttuu edelleen, joten tuskin on kovasti asiat muuttuneet aikojen saatossa.
   Tänään voimme sentään toivoa esimerkkiä Islannista. Jos siellä saadaan äänetstettyä samapalkkaisuuslaki, joka koskee siis MYÖS yksityistä sektoria.
   Tässä askel oikeaan?
   Ennen tasa-arvoa on vaikea korjata muitakaan naisten kohtaamia ongelmia!

 10. Eka
  klo 11:20

  Janni, olet ihana, hauska, positiivinen ja jalat-maassa-tyyppi! Monta ohjelmaa on tullut katsottua nimen omaan siksi, että sinä olet ollut niissä mukana, koska saat mut hyvälle tuulelle ja olet kiinnostava tyyppi! Kaiken tämän lisäksi vielä superkaunis. Tosi kurja kuulla, että saat tällaisia urpoja kommentteja. Kateus taitaa monia kommentoijia nakertaa… Tsemppiä Janni, älä lannistu!

 11. Miia
  klo 11:42

  Osuit oikein naulan kantaan tällä tekstillä. Naisen pahin vihollinen on toinen nainen, olisiko kateus syynä… En kyllä ymmärrä, miten omaa olotilaa saa paremmaksi haukkumalla toista.
  Sä oot aivan valloittava ja positiivinen persoona, aivan kuin ihana isovanhempasi <3 Pysy aina omana itsenäsi! Betonikaupungin tyttöjähän ei kaada mikään 🙂

 12. Veli
  klo 11:46

  Eiköhän ole tärkeintä että Janni itse olet tyytyväinen ja onnellinen

 13. Molekyyli
  klo 12:03

  Mahtava kirjoitus Janni! Oot vahva mimmi, jatka samaa rataa!! 🙂

 14. myyntimies
  klo 12:34

  Hyvä teksti ja antaa monelle ajattelemisen aihetta. En voi väittää tuntevani sinua mutta sen käsityksen minkä neidistä on saanut niin kyseessä on erittäin kaunis ihminen niin sisältä kuin ulkoa.
  Terveisin-mies36v

 15. Veve
  klo 12:40

  Moni varmaan peilaa omaa pahaa oloaan ikäviin kommentteihin. Voi olla niin paha olla itsensä kanssa, että pitää purkaa se ulkopuoliseen. Jos on hyvä itsetunto, niin pystyy näkemään muissakin aina sen kauneuden. Siihenhän ei ole mitään yhtä muottia. Joku voi olla salaa kateellinen, koska ei itse uskalla tehdä jotain, mitä toinen tekee.Moni sellainen asia ärsyttää toisessa, jos se muistuttaa itsestään tai on sellainen asia, mitä toivoisi itselleen. Tästä turhautuu ja purkaa ketutuksen bloggaajan kuviin. Ensin pitää oppia rakastamaan ja arvostamaan itseään. Sen jälkeen osaa ja pystyy näkemään muissakin sitä hyvää. Antamaan positiivista palautetta. Kumpa moni ymmärtäisi, että antamalla hyvää, saa sitä myös itse takaisin. Kyllähän se on niin, että jos on kylmä, vihainen ja ilkeä ihminen, on hän varmaan sisältä jotenkin tosi rikki ja surullinen. Pääasia Janni, että tiedät itse, että olet ihan super ihana ja paras mahdollinen sinä, ketä voi maailmassa olla. Sitä ei vie sinulta kukaan. Ulkokuori kuitenkin joskus kuihtuu aikanaan jokaisella, mutta se sielu ja liekki, joka jokaisella on sisällä, ei vanhene koskaan. Siksi sitä kannattaa vaalia kirkkaana ja loistavana aina. Jokainen on kaunis, kun oppii olemaan oma itsensä. Hymyä päiviisi ja kiitos blogista! 🙂

 16. Anne H
  klo 12:41

  Hei!
  Oikeassa olet, ja surullistahan tämä on. Jännä miten tätä ongelmaa tulisi alkaa korjata. Esim, minulle ensimmäinen reaktio kirjoitukseesi oli alkaa kirjoittamaan että on ilmiselvää että näytät terveelliseltä, kauniilta.
  Tämä sattuu nyt olemaan totta, mutta mitä vaikka ei olisikaan? Miksi ulkonäköä suuntaan tai toiseen tulee kommentoida?
  Meillä on oikeus yksilöinä tykätä ihan erilaisista asioista fudiksesta koruihin, ilman että meidät leimataan jonkun tietynlaisiksi.
  En myöskään ole varma että puhe siitä että ”jotkut muut” kommentoivat aina negatiivisesti pitää paikkansa. Valitettavasti uskon että kommentoijat ovat ihan tavallisia ihmisiä.
  Kirjoitin kandini ennakkoluuloista, ja tutkimusten mukaan sekä miehillä että naisilla on samat ennakkoluulot kumpaakin sukupuolta kohtaan, mikä on ihan loogista, koska samassa yhteiskunnassa kerran kasvetaan.
  Anyway, ongelma on yhteiskunnallinen. Esimerkiksi se että lehdissä kirjoitellaan naisten ulkonäöstä – aivan järkyttävällä tavalla laihtumisesta/lihomisesta/lomakuvat /baarikuvat jne. tulisi aivan selvästi muuttua jotta meidän fokus siirtyisi esimerkiksi ulkonäöstä treenin tuomaan hyvään oloon/ jaksamiseen. 🙁

 17. Tirpana
  klo 12:50

  Mielenkiintoista!

 18. Eveliina
  klo 13:51

  Yleensä en blogeja lue, mutta tämä teksti… Huh huh! Aivan loistava aihe ❤ Miksi naisten täytyy pyrkiä täydellisyyteen? Miehiltä sitä ei vaadita. Naisvaltaisella alalla työskennellessäni olen huomannut ehostamiseni olevan ns. tyhmyyden merkki, ”Katso, blondilla kerrankin välähti!”. Koen kyllä olevani fiksu omassa työssäni omasta ulkonäöstä huolimatta, mutta silti tällaisia kuulee. Noi kommentit on sitäpaitsi ihan ok sanoa ääneen tai selän takana naisten keskuudessa. Mielestäni meidän naisten todellakin pitäisi tukea toisiamme enemmän. Meidän pitäisi myös hyväksyä, että olemme erilaisia. Erilaisuutemme vuoksi olemme vahvempia yhdessä ❤ ..ja ne pienet kohteliaisuudet ”Kiitos tästä päivästä – olet ihana työkaveri!” piristävät kyllä kummasti ja ne eivät vaadi paljoa esim. työpäivän päätteeksi. Kohteliaisuuksia ei voi olla koskaan liikaa ?

 19. Elina
  klo 14:19

  Niin hyvä teksti! 🙂 Upealta näytät joka kuvassa ja mitä siitä ulkonäöstä, iloinen optimistinen luonne tekee ihmisestä kauniin myös.
  Juteltiin just miehen kanssa siitä, että on oksettavaa, miten nykyään naiset on jatkuvasti ulkonäön takia esillä, miten ulkonäköä arvostellaan koko ajan ja esim. iltalehti pursuu otsikoita, miten joku on kurvikkaana rannalla tai seksikkäänä kaupassa, joku on laihtunut tai lihonut, tai mitä ikinä. Jotenkin ällöttää myös se, että jos naisia on vaikkapa musiikkivideoissa tai leffoissa, niin ihan satavarmasti ne on siellä puolialastomina. Meille on tulossa tyttövauva ja kaipa sekin on herättänyt ajattelemaan asiaa entisestään. Ei naisen persoonan pitäisi määräytyä sen mukaan, miltä näyttää. Ulkonäkö määrittää naisten elämää ihan liikaa.

 20. Miäs 24
  klo 15:48

  Nämä ihmiset, jotka näitä kommentteja verkossa latelevat ovat täysin oma ryhmänsä. Usein heiltä puuttuu jotain itseltään tai eivät ole tyytyväisiä omaan tilanteeseensa, eivätkä täten salli sitä muillekkaan. Jännä asia, sillä oma onnellisuus lähtee sinusta itsestäsi, jolloin jokainen voi tehdä paljonkin asioita parantaakseen omaa minäänsä.
  Hieno kirjoitus! Kaunis, aito ja fiksu nainen sisältä ja ulkoa! Keep on ROCKING!

 21. Roosa
  klo 16:06

  Olen itse viimeaikoina miettinyt sitä millä tavalla tutut miehet tuntuvat aina kommentoivan naisten ulkonäköä sen sijaan, että kehuisivat älyä tai kädentaitoja yms. Liikaa kuulee kommentteja perseistä ja tisseistä. Naiset joista nämä kommentit ovat ovat kaikki poikkeuksetta älyttömän hauskoja, ajattelevia ja lahjakkaita. Itseäni on alkanut ärsyttää tämä ainainen ”sillä on hyvä perse” – kommentointi. Huomaan, että nämä kommentit usein aiheuttavat itsessäni liiallista tietoutta kehostani ja koen oloni epämukavaksi vaikka kropassani ei ole mitään vikaa.

 22. Just a regular guy
  klo 18:02

  Moi! Kattelin että enimmäkseen oli naisten kommentteja, joten laitetaan tähän miesten puoleltakin yksi kommentti. Naiset on kyllä ajatusmaailmoiltaan niin erilaisia kuin miehet. Kohta 15 vuotta parisuhteessa eläneenä sen on saanut huomata jo monta kertaa. Naiset käsittelee ongelmia niin monelta kantilta, ikäänkuin monimutkaisen neuroverkko ratkaisukaavion kautta… Ja hyvä niin, se juuri naisissa on niin ihanan suloista =). Mutta joo siis kyllähän miehet arvostelee myös toisia miehiä hyvin avoimesti jos on vaikka vähän päässyt pakki kasvamaan, mutta harva meistä ottaa sitä kovin pahasti. Jotenkin ne ulkonäköpaineet ei ole niin iso juttu. Janni olet ollut niin paljon mediassa esillä että varmasti tuhansien fanien joukossa on kateellisia tms. joilla on tarve dissata. Mutta jokainen jolla on vähänkään järkeä päässä ymmärtää että pelkällä kauneudella ei tuollaista uraa voi tehdä, kyllä siellä on taustalla monia oikeita valintoja ja paljon työntekoa. Somen kautta on vaan niin helppo antaa kritiikkiä, kuinka moni kehtaa tulla suoraan päin naamaa latelemaan? No mutta, noin pitkät avautumiset kun kerta olit asian tiimoilta raapustellut niin sanonpahan vaan että somessa tulee olemaan dissaamista aina niin kauan kun se vaan on mahdollista, sitä voi olla mahdotonta muuttaa, joten ei kannata ottaa siitä ressiä. Toivottavasti osaat suhteuttaa some kritiikin muuhun elämään, jonka tulisi olla se ratkaiseva tärkeämpi osa. Mieti rauhassa mitä sulla oikeesti on tänään, nyt, mihin olet päässyt elämässä. Ja katso avoimesti mitä mahdollisuuksia sinulla on, mihin pyrit, mitä tietä lähdet kulkemaan. Uskon että siitä tulee vielä upeaa, eikä jollain arvottomilla some kirjotuksilla ole siihen osaa eikä arpaa. Paitsi ehkä vähän tällä =) Peace!

 23. Milana
  klo 18:30

  Mä oon itse pohtinut tätä samaa aihetta jo tovin! Välillä oikein kiukustuttaa kun joku menee haukkumaan toisen ulkonäköä somessa… En kyllä ymmärrä mitä semmosten päässä pyörii, itse en kehtaisi mennä haukkumaan ketään ? Hienoa, että toit keskustelun aihetta! ?

 24. Oliver Lunden
  klo 18:31

  Älä välitä arvostelijoista. Ovat kateellisia. Ottaisin sinut vaimokseni, jos en olisi jo naimisissa. Päiväunissani haluaisin suudella sinua.

 25. Kalle Simola
  klo 18:33

  Älä välitä noista kommenteista olet kaunis nuori nainen

 26. Niina
  klo 19:20

  Mä niin peukutan sulle Janni! ❤

 27. Meri
  klo 20:38

  Super hyvää tekstiä! Sulla on jotenki tosi ihana tapa kirjoittaa näitä tekstejä.??

 28. S.S.
  klo 20:42

  Justiin näin! Törmäsin tähän kirjoitukseen ihan sattumalta kaverin peukutuksen takia, ja onneksi luin. Samaistun todellakin, ja ihanaa oli kuulla sinun ajatuksiasi tästä aiheesta. Vaikutat just sellaselta tyypiltä, että sun kanssa ois mahtavaa hengata ja että olet oikeasti älykäs ja sydämellinen tyyppi. Tämä piristi minun tiistaitani. Kiitos ja kaikkea hyvää sun elämään ja urallesi <3

 29. Just saying
  klo 21:54

  Aivan mahtava teksti! Ei voisi yhtään paremmin sanoja laitta järjestykseen. Mua itteeni jopa hieman ihmetyttää, miten tämmöinen arvostelu vaikutta jopa todella nuoriin esimerkiksi 12-vuotiaisiin. Tämän tekstin pitäisi lukea jokainen nainen, oli sitten tyytyväinen tai tyytymätön omaan ulkonäköönsä ja siihen miten näkee ja kokee itsensä! On aina yhtä kiva lukea näitä sun postauksia! Keep going girl! <3

 30. Hanna
  klo 01:12

  En ikinä kommentoi mihinkään, mutta nyt kommentoin. Olet upea nainen. Ei lisättävää.

 31. Ennna
  klo 08:08

  Huikea teksti Janni!! Siis olen täysin samaa mieltä, komppaan sua ihan täysin tässä. Oot tosi vahva kun otat kantaa tähän asiaan julkisesti ja sanoja säästelemättä! You rock <3

 32. Satu
  klo 08:26

  Hyvä Janni! Olet upea nainen!
  “There is a special place in hell for women who don’t help other women.” -M. Albright

 33. Alkemisti
  klo 09:12

  Tästä tekstistä moni on ymmärtänyt että kyseessä on aina mies, joka arvostelee naista. Otetaan nyt vaikka tuo ”case-Veitola”. Koko julkisen haukkumisen aloitti nainen, joten siinä vähän kustiin omiin muroihin. Itsekin naisvaltaisella työpaikalla työskennelleenä en voi muuta kuin olla järkyttynyt siitä miten paljon naiset arvostelevat toisiaan, selän takana kylläkin useimmin eli vähän kuin nimimerkin takaa. Tästä kirjoituksesta ei selvinnyt täysin ajetaanko tässä takaa nimenomaa miesten arvostelua naisista vai yleensäkin ihmisten arvostelusta toisiaan kohtaan, mutta osa kommentoijista on selkeästi ymmärtänyt kyseessä olevan miesten suusta/näppäimistöltä tulevat arvostelut.
  Minun mielipide on se, että naisten pitäisi hieman itse löysätä vannetta näiden kommenttien suhteen. Itse koko ikäni miesporukoissa kuullut kun arvostellaan toisia miehiä mutta ei siitä kukaan hernettä nenään vedä, tai jos vetää niin on leimataan neidiksi. Ja nimenomaan siksi kutsutaan neidiksi, koska naiselle et voi mitään negatiivista sanoa edes vitsillä kun heti jo syvästi loukkaannutaan!
  Lopuksi vielä kuvasi kommentteihin. Noihin ei varmasti kannata hirveästi kannata kiinnittää huomiota, tiedät varmaan itsekin ettei kommentoijat selkeästi ymmärrä kehopuolesta mitään tai ovat kateellisia naisia. Hyvässä siistissä kunnossahan sinä olet kuvissa. Ja tietysti kommentteja tulee molemmista suunnista kun kerran tuommosia kuvia laitat! Tämä on internet. 🙂

 34. Aino
  klo 09:22

  Hei upea nainen ja kiitos ihan mahtavasta tekstistäsi! Itse olen ,työelämässä lähinnä, törmännyt toistuvasti kohdallani arvosteluun ja vähättelyyn ja kadehtimiseen ulkonäköni takia. Mietin välillä sitä että mitä muka teen väärin kun huolehdin itsestäni, välillä huvittaa, välillä säälittää ihmiset jotka reagoivat ulkonäköön kadehtimalla toista! Ja tätä kadehtimista olen kohdannut nimenomaan Suomessa, en muualla. Huolehtikaa naiset itsestänne niin saatte huomata kuinka toisen kauneus voi olla kannustava voima ja ihailtava asia ?

 35. Sara
  klo 10:24

  Asiallinen kirjoitus ja täyttä asiaa. Ihmisistä on tullut jostain syystä ilkeämpiä ja kärkkäämpiä kommentoimaan ja sanomaan nimenomaan negatiivisia asioita ja jotenkin tuntuu että se hyvä käytös unohtuu usein kotiin. Valitettavasti suurimmaksi osaksi naisilta. Ja ei tarvitse olla poliitikko tai urheilija eikä edes mitenkään esillä julkisuudessa. Ei tarvitse olla mitenkään erilainen, poikkeava. Riittää että sitä ihmistä joku pännii (useinhan toisten arvostelu kertoo omasta huonosta itsetunnosta). Tapahtui taannoin työpaikallani…Olen ihan tavallinen, Ihan nätti, Ihan normaali, kokoa 38, vaalea tukka ja siniset silmät. Toivotin asiakkaille (joita istui siinä 3) aamulla huomenta ohi kävellessäni. Rouvashenkilö siinä kommentoi vastaukseksi: ”Hirvee tukka sulla, tollasen oot menny leikkaamaan. Ei sovi yhtään”. Tämä ei ole enismmäinen eikä viimeinen kerta, mutta ihmettelen kovasti miten joku voi ajatella että on ihan ok sanoa noin? Miksi joku ihminen katsoo oikeudekseen arvostella toista? Ja vaikka haukuista, kommenteista ei välittäisi, ei niitä kyllä heti unohdakaan.

 36. Laura
  klo 10:41

  Amen ??

 37. Elina
  klo 15:01

  Hei ihan mahtavasti kirjoitettu! Kiitos tästä 🙂
  Halusin myös sanoa että virkistävää lukea tällaista blogia missä on meikittömiä hassuttelukuvia myös, eikä vain viimeisen päälle laitettuja ”editorial”-kuvia, näistä jotenkin huokuu sellainen rento ja reipas elämänasenne 🙂

 38. Minna
  klo 20:53

  Janni, olet yksi inspiroivimmista naisista mitä tiedän! Ihailen suuresti positiivista draiviasi, huumorintajuasi sekä elämänkatsomustasi. Olet roolimallini, mitä tulee rentoon syömiseen, treenaamiseen ja onnelliseen elämäään. Kunpa kaikki osaisivat suhtautua elämään samalla asenteella – itseni mukaan lukien. Jatka samaan malliin! Esimerkilläsi autat meitä muita suhtautumaan elämään hieman rennommin ja nauttimaan enemmän. Olet upea nainen!

 39. Nina Rahja
  klo 22:53

  Loistava kirjoitus!!! Olet upea nainen ♡ Aurinkoista kevättä 🙂

 40. Tuuli
  klo 19:52

  Etsin hyvää ja terveellistä syötävää. Löysin sun blogisivun. Fitnesspäiväkirjoja katsoin muutaman kerran ja mun mielestä sulla mielenkiintoisin osuus. Olet aito ja upea nainen. ?

 41. Kim
  klo 11:57

  Moi,
  Kukaanhan ei sinua Janni oikeasti tunne paitsi lähipiirisi ja ystäväsi. Me muut olemme julkisuuskuvan varassa, joka on itse asiassa erittäin hyvä. Jätät aina positiivisen kuvan itsestäsi, eikä liity pätkääkään siihen miltä näytät.
  Mutta jotenkin tällaiset postaukset ihmetyttää, siis julkisuudella on monta puolta, minkä varmasti tiedät oikein hyvin. Kommenteista, mitä saat esimerkiksi tähän blogiisi, on 90% kehuvia ja loput vain kymmenen negatiivisia (kärjistetty totta kai). Minkä vuoksi tuon vähemmistön takia pitää heittää bensaa liekkeihin?
  Toinen seikka mikä häiritsee, on että mikä ihme teillä naisilla on että pitää tekeytyä uhriksi? Näennäisesti ollaan vahvoja moderneja naisia, mutta vastoinkäymisten kohdalla tehdään marttyyrikuolemat ja uskotaan vankasti siihen että miehet haluavat teidän epäonnistuvan. Voin kertoa ettei näin ole. Ihan kuin miehillä ylipäätänsä uran luominen ulkonäöllä olisi jotenkin lasten leikkiä, pelkästään positiivista palautetta.. Päinvastoin, se on jopa vaikeampaa, kuin naisilla.

 42. Lotta
  klo 22:54

  Oot ollu mun esikuva vuodesta 2014 lähtien. Olin itse silloin vielä tosi nuori (14) tosin en nytkään melkein yhtään sen vanhempi. Sulla on jotenki tosi terve kuva treenaamisesta nykyään ja annat tervettä esimerkkiä. Välillä kun ei oo motivaatiota treenata niin katon sun instagramia tai blogia niin johan alkaa motivaatioa tulla. Sä olit yks innottaja, joka sai mut treenaamaan. Ikinä en ole kuitenkaan kyllä ollut ylipainoinen, mutta osittain sun ansiosta rakastan nykyään käydä salilla ja muutenkin urheilla.

 43. crysanthemum
  klo 12:26

  Loistava kirjoitus! Kiitos Janni! Sinä jos joku todistaa, että nainen voi olla sekä kaunis että viisas!
  Olen itse saanut arvostelua ulkonäöstäni koko elämäni ajan. En ole itse pitänyt ikinä itseäni erityisen kauniina, mutta olen saanut kuulla että olen joidenkin mielestä jopa ärsyttävän kaunis. Eli ilmeisesti ne kaikki ilkeät kommentit ja ilkeä käytös minua kohtaan mahtoikin johtua ehkä jopa kateudesta?1? Kuka tietää…
  Olen saanut nuorempana naisilta paljon ilkeää palautetta sekä tuntemattomilta omituisia puheluita joissa minua on haukuttu suullisesti ja jopa uhkailtu fyysisesti, että tulevat porukalla hakkaamaan. Näitä kyseisiä naisia en siis edes tiennyt, enkä todellakaan ollut millään tavoin sekaantunut heidän miehiin.
  Itse olen aina ollut poikamainen tyttö ja viihtynyt enemmän miespuolisten kavereiden kanssa. Nuoruudessani sain kuulla myös muilta naisilta kovaa palautetta ulkonäöstä, kuten ”sulla on aivan liian pieni suu” , ”oot kauheen näköinen, söisit jotain!” tai ”ehän sulla ees oo persettä” jne.. joten kummin päin se nyt meneekään, olenko ärsyttävän kaunis vai täynnä noita puutteita?! 😉
  En itse ole pahemmin välittänyt palautteista ja saanut haukuista enemmänkin vaa energiaa. Tiedä itse, että olen fiksu nainen ja sieluni on kaunis, olin ulkonäöltäni millainen sitten tahansa! Toivoisin että nuoret naiset kiinnittäisivät enemmän huomiota sisäiseen hyvään ja hyvinvointiin.
  Sinä toimit loistavana esimerkkinä nuorille naisille! Keep going girl! Ja kiitos että teet työtä eläinten hyväksi! On niin tärkeää että me annetaan ääni niille joilla ei ole mahdollista saada sitä muuten kuulumaan! Ihanaa että on julkisuuden ihmisiä jotka käyttävät julkisuuttaan hyvän asian vuoksi!
  Kiitos!

 44. Liisa
  klo 09:10

  Nuorten naisten – kaikkien naisten – pitäisi vihdoin herätä nykypäivään.
  Tänäänkin 12.5.2017 IL:n jutussa sopivasti altistetaan naiset taas siksi ihmisryhmäksi, joka joutuu häpeämään aiempia muotitrendejä.
  Lukekaa itse;
  http://www.iltalehti.fi/muoti/201705112200132962_mu.shtml
  Otsikolla; Nostalgiapläjäys 2000-luvulta! Hulvaton Instagram-tili saa sinut häpeämään teinityyliäsi
  Artikkeli osuu niin sopivasti tähän vanhaan tekstiin, että pakko palata tähän.
  IL:n luettuasi ajattele näitä asioita hetki;
  Koska naiset alkavat protestoida? Miksi annamme tämän tapahtua?
  Naiset eivät pelkästään ole herkempiä kaikille arvostelulle, mutta naiset saavat ulkonäköön sekä käytökseen suunnattua arvostelua myös suhteettoman paljon mm. median kautta. Media synnyttää myös arvostelukulttuuria, eikä lainkaan hillitse sitä.
  Suunnittelijoista suurin osa edelleen valitettavasti on miehiä .Muistettakoon, että naiset eivät ole edes suunnitelleet muotitrendejä. Ja kun miehet pukevat naiset, sopii toki mollata naisia kun ovat kehdanneet pukeutua sillä ajan hetkellä kaupoissa myytäviin vaatteisini ja asusteisiin.
  Mietitään vielä yhtä asiaa. Entä jos kaikki naiset pukeutuisivat pelkästään juuttikankaaseen seuraavat 5 vuotta, miten miehet suhtautuvat tämän jälkeen naisiin?
  Miksi naiset ovat alistuneet myös viime vuosikymmeninä myös mm. karvattomuuteen?
  Kysy itseltäsi; Häpeätkö, jos sääristäsi kasvaa sänki? Joudutko myös sietämään häpeäntunnetta, jos kainalosi eivät ole juuri eilen ajettu?
  Miesten keksimät selitykset suoraan johdettuna p-teollisuudesta ovat todella miehisiä. Valitettavan useat naiset ovat ottaneet samat selitykset omalle sheivaamiselleen.
  Karvoitus on luonnollista sekä myös tarpeellisia.
  Karvojen puolesta on puhunut monet rohkeat ja kuumat Hollywood -tähdetkin.
  Onneksi uusi sukupolvi voi nähdä asian koomisuuden ja antaa karvojensa kasvaa. Joutuu siinä sitten tämä parikymmentä vuotta kestänyt karvattomuustrendi vihdoin romukoppaan!
  Mitä ajatuksia nämä herättivät? Toivon naisille avautuvaa maailmaa ja uusia ulottuvuuksia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad starts
Ad ends