Mitä jäi käteen Thaikuista?

Noniin, sitten on aika koota yhteen meidän Spartan Bootcamp Thaikuista, tarkalleen ottaen Hua Hinista. Kuten eilen kerroin, mulla on ollut aikamoisia käynnistymis vaikeuksia arkeen taas, jotenkin niin ihanasti pääsi irti kaikesta omasta häsäämisestä toisella puolella maapalloa.
Bootcamp kesti kaikkinensa 10 päivää. Näistä 9 oli treenipäiviä, jolloin treenattiin kahdesti päivässä, lukuunotaamatta kahta päivää, jolloin tehtiin vain iltatreenit. Ilmasto toi tietenkin oman lisänsä mukaan treeneihin, olihan meillä välillä lämpötila reilusti yli 30 astetta. Kuumimpina päivinä taidettiin päästä lähelle 38 Celsiusta.
Treenit olivat pääsääntöisesti oman kehonpainolla tehtäviä harjoituksia, jotka suoritettiin rannalla. Upottava hiekka toi mukavasti lisähaastetta treenaamiseen, on meinaan suhteellisen rankkaa pomppia, juosta ja kantaa hiekalla 😉 Yhtenä päivänä käytiin vetämässä 3h Thainyrkkeily treenit, jotka oli kyllä ihan super siistit! Mä oon oikeasti aika huono kaikissa kamppailulajeissa ja niihin mulla on tosi heiveröinen kosketuspinta. Mutta tykkäsin ihan älyttömän paljon kokeilla tätäkin lajia ja kyllähän siinä toki kunnon reenin sai! 😀 Thaikku treenit meille veti alan rautainen ammattilainen Thongchai Lamomprom, joka on voittanut urallaan lukuisia otteluita ja mestaruuksia.
 

 
 
 

 
 
 
Käytännössä päivärytmit meillä meni niin, että aamutreenit hoidin minä ja iltatreenit Spartanin Antti Nurmi. Aamu treenit aloiteltiin 8-8:30 välillä ja iltapäivä treenit 16:30. Tuossa välissä kaikilla oli vapaa-aikaa tehdä omia juttuja ja mitä ikinä halusikaan. Meillä taisi suurimmalla osalla mennä altaalla tai beachilla lötkötellessä nuo välit 😉 Sen kummemmin en kyllä itse aurinkoa palvonut (ihan max. 1-2h päivässä), koska tuntui että kuumassa makaaminen vei mehut ihan totaalisesti. Pieni lepi poolilla aina aamutreenin jälkeen oli ihan riittävästi ja sitten palautumaan iltatreeniä varten.
 
 

 

 

 
Treenit oli todella hauskoja ja monipuolisia. Yhtään samanlaista treeniä ei 10 päivän aikana vedetty. Palautteena porukalta onkin tullut kiitosta siitä, että näitä opittuja juttuja pystyy hyvin soveltamaan myös omaan harjoitteluun kotona ja sehän se meidän ydin myös tuossa opetuksessa olikin. Koko treeniporukka (16hlö) oli ihan mieletön! Harvoin tuntuu että tuon kokoisessa ryhmässä syntyy noin hyvä ja tiivis ryhmähenki ihan tuosta noin vain! Osa treenareista oli lähteyt ihan yksin matkaan ja osa kaverin kanssa. Kaikki jotenkin ryhmäytyi heti toisiinsa. Ja se jos joku on hienoa nähdä! Minustakin oli aivan ihana hengailla näiden ihmisten kanssa. Kyllä se urheilullisuus ja elämäntavat vaan yhdistää niin paljon, että näköjään ryhmähenkikin on sitten sen mukaista 🙂
 
 

 

 
 

 

 

 
 

 

 
Treenien lisäksi kävimme yhtenä iltana katsomassa Thainyrkkeilyä, jota olen itse ollut seuraamassa kerran aiemmin. Se on kyllä ihan mieletöntä kehonhallintaa, räjähtävyyttä ja reaktiota vaativa laji! Kaikki propsit ja hattu päästä lajin harrastajille! Ja etenkin kun pääsi itse kokeilemaan lajia heti seuraavana päivänä niin voin kertoa että ei se ihan niin helppoa ole kuin miltä näyttää 😀 Sitä jotenkin luuli osaavansa lyödä tosi hienosti säkkiä mutta kun näki oman suorituksen videolta niin voi apua 😀 😀 Hahah! No sanotaanko, että en luule enää mitään. Ja rehellisyyden nimissä, en mä ehkä oikeasti koskaan ole kuvitellut osaavani oikeaoppisia tekniikoita. Mutta aina voi oppia ja aina voi kehittyä. Sehän se uusissa (ja vanhoissa!) lajeissa juuri niin hienoa onkin.
 

 
Leirillä pidettiin yksi kokonainen vapaapäivä. Sen aikana kaikki touhuilivat vähän omia juttuja. Toiset lähti kaupoille, toiset turistikierrokselle ja osa jäi huilailemaan rannalle. Itse kuuluin tuohon viimeiseen sakkiin. Pieni vapaapäivä tuossa treenatessa teki kropalle tosi hyvää ja oli enemmän kui tarpeen. Vapaapäivän iltana käytiin porukalla myös istumassa ilta ja syömässä hyvin ja voi pojat että meillä oli hauskaa! 😀 Tuli kyllä reivattua porukan mimmien kanssa tanssilattialla siihen tahtiin että oksat pois! 😀 Harmi vaan että ei ollut lattari-diskoa.. 😉
Treenipaikkana meillä tosiaan oli siis Hua Hin. Hua Hin on varmasti rauhallisempi paikka kuin vaikka Pattaya tai Phuket. Phuketissa olen käynyt vuonna 2009, joten ihan ajankohtaista tietoa mulla ei siitä tällä hetkellä ole, mutta ainakin jo silloin siellä meno oli osassa paikkoja aika.. Noh, vauhdikasta. Henkilökohtaisesti Hua Hin ja Phuket on mun makuuni liian turistirysiä. Lomalle en siis itse lähtisi kyseisiin paikkoihin, jollei kyseessä tosiaan olisi juuri joku tämmöinen aktiivi-matka, jolloin pääosassa on jokin muu kuin itse kaupunki (esim. treenaaminen). Hua Hinista löytyi krääsä-kojuja toinen toisensa perään ja myös kaiken näköisiä rättejä oli myynnissä muutamalla eurolla. Jossain vähän matkan päässä meidän majoituksesta kuulema kyllä löytyi myös Outlet myymälät, mutta sinne asti mä en koskaan raahautunut.
Ruoka oli kuitenkin hyvää ja halpaa oikeastaan minne tahansa menikin syömään. Hieronnassa tuli käytyä useimpina iltoina ja se on myös ihan järjettömän halpaa. 1h kokovartalohieronta maksoi n. 400BHT, eli noin 10 euroa. Eläminen Thaimaassa on siis todella halpaa kuin myös palvelut. Palvelu on myös todella ystävällistä ja kielimuurikin usein pystyttiin ratkaisemaan kehonkielellä. Isona plussana myös tuoreet ja eksoottiset hedelmät, joita oli saatavilla koko ajan, oikeastaan paikasta riippumatta. Kaikki hedelmät maistuu ihan erilaisille kuin täällä meillä Pohjolassa. Ne ovat huomattavasti makeampia ja mehukkaampia kun ovat saaneet kypsyä rauhassa.
 

 

 

 

 
Bangkokissa vietimme kaksi päivää Antin kanssa, muu ryhmä vietti yhden päivän. Matkustimme Antin kanssa siis päivää aiemmin pelimestoille. Päällimäisenä mulle jäi Bangkokista mieleen ahdistus. Koko kaupunki oli jotenkin hirvittävän ruuhkainen ja kaoottinen. Liikennettä oli ihan hirveästi ja mopot suikahteli autojen välissä ihan miten sattuu ja koko ajan sai pelätä tietä ylittäessä että kaahaako sieltä joku niskaan. Liikennehän on myös toispuoleinen kuin meillä, joten sekin aiheutti pienenpuoleista päänvaivaa kun aina pitikin tietä ylittäessä katsoa ensin oikealle vasemman sijaan (varsinainen älypeli, haha :D).
Lisäksi Bangkokissa oli todella likaista ja pakokaasua leijaili ilmassa siinä määrin, että sitä sai illansuussa rapsutella naamasta mustanaan irti. Turistikohteista käytiin porukan kanssa vierailulla Baiyoke -tornissa, joka on Bangkokin korkein rakennus. Me syötiin siellä Buffet-illallinen, jota kukaan meidän laumasta ei varmaan voi suositella kokeilemaan. 😀 Mä en ole mitenkään nirso ruoan suhteen, mutta tää oli kyllä aika kuraa. Juomavesi oli lämpimämpää kuin itse ruoka ja oikeastaan myös keltaisempaa kuin mun sushin kyljessä lojuvat inkivääri siivut. Nuudelit vastasi suoraan meidän ylikypsää spagettia ja ruoka oli muutenkin todella selkeästi kiireessä ”massatuotettu”, jolloin laatukin oli sen mukaista. En siis suosittele ruokailua paikassa, mutta näköalat olivat kyllä näkemisen arvoiset!
 

 

 
Ostoksia Bangkokissa on mahdollisuus tehdä monessakin paikassa. Siellä oli vaikka kuinka monta ostaria, joissa oli vähän erilaisia konsepteja. Osa oli puhtaasti paikallisten suosiossa (kuten MBK) ja sitten oli myös länsimaalaisempia paikkoja. Itse tein ostokseni Central Worldin ostarilla, josta löytyy vähän kaikkea jokaiseen makuun. Siellä siis esimerkiksi liikkeitä Nikestä Victoria’s Secretiin ja myös luxus-merkkejä on saatavilla.
Mä henk. koht. matkustaisin Thaikuissa lomalle mieluummin jonnekin vähän rauhallisemmille saarille, jos löhö/rantaloman perässä menisin. Tykkään thaikkuruoasta ihan älyttömän paljon ja muutenkin siitä että siellä ollaan ystävällisiä. Seuraavat matkat kuitenkin itse ajattelin suunnata vähän toiseen suuntaan, sillä vastaavaa aktiivilomaa ei juuri nyt ole omaan kalenteriin buukattuna. 🙂
Mikäli kiinnostuit Spartan Bootcampista niin seuraava leiri on tulossa jo heinäkuussa. Mä en ole itse siellä mukana, mutta Antti pitää kyllä huolen että treenit jatkuvat kovina, niinkuin tähänkin saakka! Täältä pääset vähän fiilistelemään vielä videon muodossa meidän reissua!
Mukavaa torstaita! <3