Nopea helpotus napostelun himoon

Moni teistäkin varmaan aika ajoin törmää siihen, että kiireen keskellä unohtaa syödä tai ei ehdi haukkaamaan kunnon välipalaa. Tai vastaavasti siihen, että yöunet ovat jääneet suunniteltua lyhyemmäksi ja sen takia väsyttää. Noh, mulla oli eilen tämmöinen päivä. Mä olisin saanut (kerrankin!) nukkua pitkään, mutta pomppasin ylös ennen 6:00. Nukkumaanmenokin oli viivästynyt normaalista mummo-aikataulustani ja sen vuoksi unta tuli palloon alle 6 tuntia. Se on mulle todella ja aivan liian vähän. Unenlaatukin oli ollut huonoa yön aikana, joten sekin vaikutti tosi paljon mun eilisen vireystilaan.
No sitten päästäänkin siihen aiheeseen, että väsyneenä verensokerit heittelee ihan miten sattuu. Mun olis eilen illalla tehnyt mieli ahmia kaikki mahdollinen ja mahdoton sokeri maan päältä. Tämä on yksi syy sille, että mun kotoa ei koskaan löydy ”vierasvaroja” esim. keksejä tai karkkia. Jos edellämainittuja löytyy, niin ne on ostettu sitten ihan jotain tarkoitusta varten ja tulee mitä todennäköisimmin aina tuhottuakin sen tarkoituskäytön aikana.
Sen sijaan siis, että olisin marssinut kauppaan tai Makuuniin, päätin tyydyttää makean himoni viikunoilla ja taateleilla. Noi on onneksi sen verran tuhtia kamaa, että makeanhimo talttuu aika nopeasti ja mahakin täyttyy. Niitä ei siis ihan jäätävän isoa määrää edes pysty syömään kerralla, mikä on sekin tietysti hyvä asia! No siinä viikunoita ja taateleita popsiessani alkoi sitten tapansa mukaan tehdä jotain suolaista mieli päälle. Multa löytyy lähes tulkoon aina lehitkaalia jääkaapista, koska laitan sitä salaatteihin ja smoothieihin päivittäin. Niinpä päätin töräyttää lehtikaalisipsejä uunissa! Maailman helpoin ja yksinkertaisin sipsi, voin kertoa! Eikä muuten ole huonoilla ravintoarvoillakaan pilattu 😉
 

 
Jos joku ei vielä ole testannut, niin voin koko sydämestäni suositella kokeilemaan näitä! Ihania rouskutettavia vaikkapa leffailtaan korvaamaan perinteiset perunalastut! Tässä valmistusohje:

  • Öljy (itse käytin kookosöljyä, jonka sulatin mikrossa)
  • Lehtikaalia
  • Pikkiriikkinen ripaus suolaa

Lämmitä uuni 150 asteeseen. Leikkaa lehtikaalista suikaleita ja pyöritä ne öljyssä. Lisää aivan pikkiriikkinen ripaus suolaa (näistä tulee helposti liian suolaisia!) ja levitä sen jälkeen pellille leivinpaperin päälle. Paista n 15-20min, tai kunnes lehtikaalit ovat rapeita. Siinäpä kaikki ja ei muutakuin syömään!
Kuten lupasin, helppoa, nopeaa ja vieläpä herkullista! Tätä herkkua voi syödä hyvällä omallatunnolla! 🙂
Ihanaa viikon puoliväliä kaikille! Pysytään lämpiminä <3