Tulinen ja gluteeniton vegepasta

Yhteistyössä Sam Mills gluteeniton pasta.
Kokkailin kuluneella viikolla pastaa itselleni. Mä olen jo jonkin aikaan siirtynyt vähän puolivahingossa enemmän ja enemmän vegeruokiin. Mulla ei siis ole mitään päätöstä siitä että alkaisin kasvissyöjäksi, munia syön edelleenkin ja kalaa jonkin verran, mutta ihan nämä perinteiset kanat ja jauhelihat ovat jääneet todella vähäisiksi nykyisin.
 

 

 
Kokeilinkin vähän miksailla mun perinteistä pasta-annosta mitä yleensä teen. Mä olen käyttänyt nyt jonkin verran härkistä ja papuja kokkailuissa, mutta nyt tuli semmoinen mieliteko, että tekisi mieli kokeilla jotain vähän potkivampaa versiota normaalista pasta-annoksestani. Tässä siis ohje tuliseen, gluteenittomaan ja vegaaniseen pastaan.
 

Se on jännä kuin mä saan aina seuraa keittiöön kun olen kokkailu-puuhissa..

 
Tarvikkeet:
Öljyä
1 Sipuli
1-2 valkosipulin kynttä
1 Paprika
Sriracha chili-kastike
390g (pakkaus) tomaattimurskaa (itse käytin yrtti-tomaattimurskaa)
280g (pakkaus) kidneypapuja
2dl kasvislientä
Balsamietikka
Tuore basilika
S&P
250g Sam Mills Gluteeniton Pasta d’oro
 

 

 
Valmistus:
Keitä Sam Mills Pasta d’oroa 7-9min. Hienonna sillä aikaa sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipuli pannulla öljyssä ja lisää valkosipuli. Lisää pilkottu paprika. Lisää suola, pippuri ja oman maun mukaan Sriracha kastiketta. Itse tykkään aika tulisesta, joten laitoin reilun töräyksen. Lisää tomaattimurksa, kasvisliemi ja pavut. Lisää lopuksi balsamietikkaa oman maun mukaan (laitoin n. 1rkl). Kaada pastasta vesi pois siivilään.
Tarjoile pasta ja kastike tuoreen basilikan kanssa. Lisää annokseen kasviksia oman mielen mukaan. Mitä enempi, sen parempi 😉
Enjoy!