Talvi-ihon pelastajat

Mulla on aina ollut kuivuuteen taipuvainen iho. Kuivuus onkin ihan omiaan eritoten näin talvi-aikaan. Kun tuntuu ettei mikään valtakunnan rasva riitä mitä ihoon hölvää on ollut pakko etsiä oikeasti kosteuttavia ja itselleen toimivia vaihtoehtoja. Olen myös huomannut, että iho tottuu nopeasti samaan tuotteeseen, joten niiden vaihtelu aika ajoin saa taas ihmeitä aikaan! Olen tähän alle nyt listannut mun tän hetken suosikkeja hoidossa kuivaa talvi-ihoa vastaan.
 
Ylellistä aromaterapiaa
Night Delight tuotteet ovat olleet mulle tähän saakka uusi tuttavuus. Pakko sanoa että osui ja upposi heti! Mulla on nyt käytössäni sarjasta kolme tuotetta: Deep Relaxing Body Oil, Calming Sleep Balm sekä Detoxifying Face Mask. Vartalo öljy on jotain aivan taivaallista! Se sisältää mm. laventelia, oliivia ja meiramia ja siinä on aavituksen sitruksinen tuoksu. Olen nyt levittänyt öljyä suihkun jälkeen parina päivänä kehon kuivimpiin kohtiin (mulla sääret, polvet, kyynärpäät ja käsivarret) ja iho on paljon pehmeämpi kuin vielä pari päivää sitten. Öljy imeytyy todella hyvin, eikä jätä ihoa tahmaiseksi. Sitä riittääki ihan pieni kerros ja se riittää kosteuttamaan isommankin alueen. Olen laittanut öljyn illalla suihkun jälkeen ennen nukkumaanmenoa ja sen tuoksu on kyllä todella rentouttava. Olen rentoutuksen tehostamiseksi käyttänyt lisäksi Sleep balmia, jota laitetaan ihossa ”pulssi” kohtiin, kuten rintaan, niskaan ja ranteisiin. Voide sisältää laventelia, kamomillaa ja pelargonia ja onkin siksi ihan super rentouttavan tuoksuinen.
Detox kasvonaamio jatkaa kahden edellisen tavoin kerrassaan ylellisellä tuoksulinjalla. Tulee aivan mieleen ihanat spa-hoitolat ja   ammattituotteet. Naamio levitetään puhtaalle iholle ja annetaan sen vaikuttaa 10-20 minuuttia. Itse pidin naamiota sen kymmenisen minuttia ennen kuin huuhdoin pois. Kasvojen iho tuntui virkistyneeltä, pehmeältä ja näytti heti kirkkaammalta. Lisäksi ihana raikas tuoksu jäi kasvoille vielä pesunkin jälkeen, mikä sai myös mielen virkistymään. Naamio oli helppo levittää sekä helppo huuhdella pois. Tämän jälkeen iho ei välittömästi kaivannut mitään kosteusvoidetta (laitoin kyllä siitäkin huolimatta) ja iho tuntui kimmoisalta. Normaalisti mulla suihkun jälkeen kiristää naamaa niin paljon että hymyilykin tekee tiukkaa.
 
dsc03163
 
Kosteuttavat yönaamiot
Olen käyttänyt nyt viimeisen parin kuukauden verran kahta eri yönaamiota. Toinen on Originsin Drink Up Intensive overnight mask ja toinen on Bernard Cassiere Paris overnight cream-mask. Tykkään kummastakin naamiosta aivan äärimmäisen paljon ja näitä on vaikea pistää paremmuusjärjestykseen. Mutta kuten jo edellä mainitsin, iho kaipaa silloin tällöin vaihtelua, joten on hyvä vaihdela myös näitä tuotteita, jottei iho pääse tottumaan yhteen ja samaan kosteuttajaan. Tällöin vaikutukset pysyvät haluttuina. Originsin maskissa on selkeästi voimakkaampi tuoksu, siinä missä taas Bernard Cassiere sopii varmasti tuoksuheremmille ja herkempi ihoisille. Henkilökohtaisesti rakastan kaikkia tuoksuja, mutta tiedostan myös sen että minulla on herkästi punoittava ja kuiva iho kasvoissa, joten siksi usein herkän ihon tuotteet sopivatkin minulle hyvin. Pahimmassa kuivassa vaiheessa käytin naamioita joka yö, nyt käytän niitä muutamina öinä viikossa ja erityisesti kuvauspäivien jälkeen, jolloin tukuisaa kuvausmeikkiä on saanut hinkuttaa pois monta saippuointia putkeen. Plussana Bernard Cassieren mustikkanaamiossa on se, että sitä voi käyttää pehmentävänä naamiona tai täyteläisenä yövoiteena joko levittämällä kasvoille paksun tai vastaavasti ohuen kerroksen.
 
dsc03320
 
Hellävarainen puhdistaja
Olen ihan rakastunut Mia Höydön Sievä -puhdistusvoiteeseen! Siis aivan mieletön tuote, voin erittäin lämpimästi suositella kaikille. Puhdistusvoide poistaa iholta meikin (jep, ei jää ollenkaan pandoja vaikka olis tuhdimpikin kerros ripsaria!), samalla kun se puhdistaa iholta muutkin epäpuhtaudet. Puhdistusvoide ei myöskään kuivata ihoa, kuten monet geelimäiset puhdistusaineet. Olen aina ollut vähän skeptinen puhdistusmaitoja kohtaan, koska en ole oikein saanut niillä meikkiä irtoamaan kunnolla. Tämä tuote vastaa aikalailla puhdistusmaidon koostumusta, mutta poistaa kuitenkin meikin täydellisesti. Ja mikä parasta, tuote on kotimaista luonnonkosmetiikkaa!
 
dsc03322
 
Pikkuniksejä viimeistelyyn
Jotta kosteuttavat voiteet imeytyvät mahdollisimman hyvin, pitäisi ihosta tasaisin väliajoin kuoria kuiva ja kuollut ihosolukko pois. Kuivalle ja punaiselle iholle ei kannata käyttää mitä tahansa kuorintaa, vaan mahdollisimman hellävaraista ja vähän ärysttävää. Itse en myöskään suosi rakeisia kuorintavoiteita, juurikin sen ihoa ärsyttävän vaikutuksen vuoksi. Olen joskus kokeillut rakeita sisältäviä tuotteita ja ne ei kyllä sopineet mulle laisinkaan! Bernard Cassierilla on hellävarainen, rakeeton mustikkakuorinta, joka kuorii kuollutta ihosolukkoa ja poistaa kuolleita ihosoluja. Se sisältää mm. valkoista teeuutetta ja lakansiemenöljyä, joka siloittaa ihoa ja lisää ihon pehmeyttä. Sopii siis erityisen hyvin kaikille herkkäihoisille kohtalontovereilleni ?
Silmänympärys iho on erityisen herkkää aluetta ja kaipaakin siksi erityishuomiota. Uskon että meillä kaikilla on joskus olleet silmänaluset vähän turvoksissa erinäisistä syistä. Huonosti nukuttu yö, stressi, edellisen päivän suolainen ruoka, alkoholi jne.. Usein ihan jo perus elämäntavat pystyy aika pitkälti lukemaan ihon kunnosta ja erityisesti silmänalusista. Originsin GinZing Refreshing eye cream kosteuttava silmänympärysvoide ei pelkästään kosteuta herkkää ihoa, vaan häivyttää myös tummia kohtia sekä turvotusta silmien alla. Vaikka voide on kosteuttava, se sopii siitäkin huolimatta meikin alle, eli ei ole liian raskas koostumukseltaan. Suosittelen kuitenkin antamaan aikaa sen imeytymiselle. Mun vinkki aamurutiineihin onkin se, että heti herätessä pesee kasvot kylmällä vedellä (kylmä vesi vähentää mahdollisia turvotuksia, saa veren kiertämään ja herättää mukavasti!) sekä puhdistusaineella. Sen jälkeen on hyvä levittää kosteuttava päivävoide sekä silmänympärysvoide. Tällöin voiteille jää hyvin aikaa imeytyä aamupalan ja muiden aamutoimien ajan ennen meikin lisäämistä. Originsin silmänympärysvoide sisältää mm. magnolia sekä ginseng -uutetta.
Punaista ihoa rauhoittaa Bernard Cassieren Color Control soothing voide. Se sisältää aivan uudenlaista teknologiaa, joka minimoi ihon punoitusta sekä tasoittaa ihon värivirheitä. Tuote sopii erinomaisesti meikin alle ja itse ainakin huomasin että tuotteen kanssa riittää huomattavasti pienempi määrä muuta tököttiä, kuten meikkivoidetta. Voidetta voi käyttää aamuin illoin kosteusvoiteen tavoin. Se on koostumukseltaan suht’ kevyt ja esimerkiksi päivävoiteeksi juuri sopiva. Itse kuitenkin tykkään iltaisin käyttää vähän tuhdimpaa tavaraa kosteuttamaan ihoa kunnolla päivän jälkeen.
 
dsc03324
 
Turvallista päivetystä iholle
Koska meillä täällä pohjolassa saa tuota aurinkoa toisinaan etsiä kissojen ja koirien kanssa (paitsi tänään oli kyllä makee ilma!), puhumattakaan siitä että jonkin sortin päivetystä tässä talven aikana saisi, niin onneksi se on kuitenkin saatavilla purkista. Mun pitkäaikaisiin suosikkeihin on jo kauan kuulunut Vita Liberatan Phenomenal tan mousse. Se on vaan pyhässä yksinkertaisuudessaan nerokas tuote. Se ei haise, levittyy tasaisesti, mukautuu omaan ihon väriin ja antaa luonnollisen näköisen päivetyksen. Lisäksi väri kestää iholla useamman viikon.
Vita Liberatan Phenomenalille olen kuitenkin nyt löytänyt ihan huikena kaverin ylläpitämään rusketusta. Nimittäin! Tättärää, tää kuulostaa nyt ihan liian hyvältä ollakseen totta, joten pitäkää hatuistanne kiinni! NKD SKN -sarjalta on tullut ihan uusi tuote, nimeltään pre-shower tan. Nimensä mukaisesti voide levitetään iholle ennen suihkua, annetaan vaikuttaa 10 minuuttia ja sen jälkeen suihkutellaan normaalisti. Väri tekeytyy iholla 4-8 tuntia, jonka jälkeen iholla on taas kaunis päivettynyt hehku. Se ei jätä ihoon minkäänlaista rasvaista kerrosta. Väristä ei tule kovinkaan tummaa tai näkyvää, joten siksi suosinkin sitä itse nimenomaan värin ylläpitoon.
NKD SKN on tuonut markkinoille myös oman itseruskettavan sprayn, jota voisikin kuvailla Vita Liberatan pikkusiskoksi. Tuote on Vita Liberatan tuotteita edullisempi, mutta tässä joutuu sitten vähän tinkimään muutamista mukavuuksista, kuten levittämisen helppoudesta. Itse käytän sekä Vita Liberatan moussesta että NKD SKNin sprayta sävyä dark, vaikka olenkin todella vaaleaihoinen. Jopa minun ihosävylläni niistä saa todella luonnonmukaisen ja tasaisen rusketuksen, joten muidenkaan vaaleaveriköiden ei tarvitse pelätä tulevansa hassun väriseksi. Tuotteet sopii myös tummemmille ihonsävyille, kuten sanoin, ne mukautuvat kantajansa omaan ihonsävyyn tekemättä ruksetuksesta kuitenkaan keinotekoisen väristä.
Sitten kerron teille pienen kikan millä häivyttää ihon pieniä virheitä ja tasoittaa isompiakin ihoalueita (ja muhkuroita). Nimittäin Vita Liberatan Body blur. Voidetta levitetään esimerkiksi reisiin, sääriin ja vatsaan ja se tasoittaa ihoa välittömästi antaen iholle kauniin päivettyneen sävyn. Ja mikä tekee tuotteesta erityisen monikäyttöisen on se, että sitä voi esimerkiksi sekoittaa meikkivoiteen sekaan tai käyttää sitä kasvoilla ihan sellaisenaankin. Tuote kestää iholla 24h tai siihen saakka kunnes sen hinkuttaa suihkussa pois. Vielä ehtii siis uuden vuoden pippaloihin käydä hakemassa body bluria, mikäli haluaa saada päivettyneen ja tasaisen ihon vain yhdeksi illaksi ilman itseruskettavien tuotteiden pitkäkestoista väriä!
 
dsc03167
 
Tässäpä näitä tällä erää sitten olikin ihan riittämiin. Nyt tämä neiti sukeltaa suihkuun ja ajattelin nauttia vähän aromaterapiasta tänä iltana mun Night Delight tuotteiden parissa. Kunnon yöunet meinaan tekee aika poikaa, sillä huomenna on luvassa kuvauspäivä! Mukavaa pikkulauantain jatkoa kaikille. ?