Berliini pläjäys

Noniin, kuten lupasin, nyt pääsen kunnolla kertoilemaan Berliinistä! Tosiaan vietimme Berliinissä ystäväni Maaritin kanssa pitkän viikonlopun. Lähtö meillä oli todella aikaisin lauantaiaamuna ja paluu oli tiistaina. Maarit tuli mun luokseni yökylään jo perjantai-iltana, joka menikin aika pitkälti käkättäessä mm. snäpin tyhmille filttereille.. ? Taisi olla meille kummallekin pieni loma tarpeen.. ? Itse tein duuni-juttuja vielä suht myöhään perjantai-iltaan saakka, joten pakkaus puuhiin ryhdyin vasta 22 maissa illalla.. Hups.
No niinhän siinä sitten kävi että ei me ehditty nukkua kuin pari tuntia, ennen kuin kello jo soikin ja oli aika lähteä kohti kenttää! Sen verran kuitenkin skarpattiin, että hörästiin kahvit ennen kuin lähdettiin ajelemaan. Kentällä ei ollutkaan yhtään ruuhkaa tuohon aikaan aamusta, joten päästiin sulavasti check-inistä ja turvatarkastuksista läpi.
 
dsc03145
 

img_4003
N. 2min kuvan ottamisen jälkeen kummatkin likat sammuivat kuin saunalyhdyt

 
On ihana huomata että lentokentälläkin pystyy nykyisin syömään järkevästi ihan jo aamiaisesta lähtien. Tarjolla oli mm. puuroa, johon ostettiin lisukkeiksi siemeniä ja banaania. Aika samanlaista settiä tulisi syötyä kotonakin aamutuimaan ? Siinä sitten rauhassa mussutettiin aamupalat naamariin ja suunnattiin lähtöportille.
Kun päästiin koneeseen, oltiin kummatkin ihan tillintallin. Pieni nauruhepuli ja heti perään nukkumatti kävi kojauttamassa kummaltakin tajun kankaalle. Heräiltiin kummatkin seuraavan kerran vasta kun koneen pyörät kojahtivat Berliinin kentälle. Saatiinpahan edes pari tuntia lisää unta pienten yöunien päällisiksi.
 
dsc02454
 
dsc02439
 
Hotellille lipuminen taksilla meni meillä kummallakin vielä pienessä tokkurassa. Sitä rupesi vasta heräilemään kunnolla kun päästiin hotelliin sisään.. Yövyimme Sofitel Kurfürstendamm hotellissa ja olimme niin aikaisin perillä, että huonetta meillä ei vielä siihen aikaan ollut. Jätettiin kamat laukkuhuoneeseen ja suunnattiin aamupala nro 2:lle. Hotellissa oli aivan ihana buffet aamupala! Eipä ollut yhtään aamua etteikö olisi tullut vedettyä pikkuisen yli, heh ? Tuoreita hedelmiä, leipiä, lohta, smoothieita, kokin paistamia omeletteja, tuorepuristettua mehua… NAM! Ja vaikka ihana onkin välillä mussuttaa kunnon mättö-aamiaista niin täytyy sanoa että aika hyvältä on maistunut nyt taas pari päivää tämä ihan perinteinen aamupuuro mitä tuleekin syötyä pääsääntöisesti joka aamu kotona.
 

dsc02419
Hotellin kylppärissä oli ihana spa-tunnelma

 
dsc02423
 
dsc02478
 
dsc02514
 
Hyvin syödyn (ja kahvi-tankatun!) aamiaisen jälkeen painelimme vähän tutustumaan lähiympäristöön. Kaikki kaupat olivat vielä kiinni, sillä olimme jo ennen 10:00 liikkeellä. Hiljalleen kaupunki kuitenkin alkoi heräilemään ja mm. meidän lähi-joulumarkkinat aukesivat! Oltiinpa siinä vähän huuli pyöreänä, enpä ollut ennen moisia markkinoita nähnyt! Ihania valoja, pieniä söpöjä kojuja täynnä erilaisia syötäviä ja juotavia.. Kyllä se paatuneemmankin ihmisen joulumieli väkisinkin herää moisesta!
 
dsc02859
 
dsc02861
 
dsc02870
 
dsc02873
 
dsc02874
 
dsc02877
 
Tallustelimme ulkosalla jokusen tunnin ja päätimme käydä hetken lepäämässä hotellin aulassa, jolloin saimmekin huoneemme jo etuajassa. Ei muutakuin huoneeseen, freesaus ja takaisin ulos tutkimaan paikkoja! Ensimmäisenä päivänä tulikin käveltyä tosi paljon lähiympäristössä, vaikkakin oltiin kummatkin aika väsyneitä lyhyistä yöunista. Hyvin kuitenkin sitkuteltiin iltaan saakka ja taidettiinpa me pysyä hereillä ihan jopa 23 saakka! Sen jälkeen lyhdyt sammui kummastakin matkalaisesta eikä syttynyt ennenkuin vasta aamulla. Hotellissa oli kertakaikkisen mahtava sänky! Todella usein tuntuu että hotelleissa sängyt on vähän mitä on ja erityisesti tyynyt on aivan liian paksuja minulle. Nyt kuitenkin kaikki oli priimaa ja kuorsattiin Maaritin kanssa aamuun asti ilman väliherätyksiä.
 

dsc02850
Hotellin salilla oli hienot puitteet treenille ja freesautumiselle

 
dsc02851
 
dsc02853
 
Sunnuntai alkoi aamujumpalla, joka oli muuten aika tiukka setti. En tiedä kokeiliko teistä kukaan sitä, mutta postasin sen snapchattiini.. Huhhuh, kyllä meinaan oli likat hapoilla! Vaan eipä oltais voitu päivää paremmin aloittaa! Treenin jälkeen suihkuun ja siitä nauttimaan herkkuja pursuavaa aamupalaa. Sunnuntaina meille sattui tosi huono ilma ja vettä tuli kuin saavista kaataen. Ja mikä tuli meille yllätyksenä, niin kaikki oli kiinni sunnutaina! Siis aivan jokaikinen liike, muutamaa pientä turistikojua lukuunottamatta. No meidän suunnitelmat shoppailu-päivästä siirtyivätkin sitten maanantaille ja päätettiin pitää pieni turisti-päivä.
 
dsc02539
 
 
dsc02546
 
Ostetiin Hop-on Hop-off bussiin päivälippu ja köröteltiin sen kyydissä läpi tärkeimpien nähtävyyksien. Nähtiin myös ”huikea” pätkä Berliinin muurista.. Täytyy sanoa että nauruhan siinä tuli kun se pieni tönö tökötti yksinään keskellä aidattua aluetta ? Isompi pätkä muuria on käsittääkseni jossain vähän kauempana keskustasta (joku taisi sanoa että n. 40km), mutta sinne asti ei jaksettu lähteä. Sen sijaan päätimme lähteä etsimään Populus nimistä kahvilaa, jota itseasiassa sukulaiseni pitävät. Ja mikä hauskinta, nämä minun sukulaiseni ovat itseasiassa Maaritin lapsuudenystäviä. Tätä yhtälöä ei tiedetty, ennenkuin vasta paikanpäällä kun rupesimme puhumaan että kummankin suomalaisilla tutuilla on kahvila Berliinissä ? Niin tämä vain on pieni maa. Menimme siis Populukseen, hörppäsimme cappuccinnot, leivät ja tuorepuurot naamaan ja vaihdoimme kuulumisia kahvilan omistajan Sarin kanssa. Olipa hauska nähdä omaa sukua muuallakin kuin Pohjois-Karjalan perukoilla!
 

dsc02594
Populuksessa kahvilla

 
dsc02604
 
dsc03036
 
Ja koska ilma pysyi sitkeästi alusta loppuun huonona sunnuntaina, jatkoimme meidän kahvila-kierrosta, seuraavaksi tosin glühweinin, eli hehkuviinin parissa. Joulutoreja tuntui olevan ympäri Berliiniä ja isoimpiin niistä oli pääsymaksu. Me tyydyttiin meidän hotellin edustalla olevaan toriin, siellä oli juuri sopivasti näkemistä ja ihmisiä. Suurimpiin toreihin oli pitkät, jopa kymmenien metrien jonot, joten päätettiin ihan suosiolla jättää ryysikset väliin ja tyydyttiin katselemaan suurempaa markkina-meininkiä vastapäisestä ravintolasta hehkuviinin parissa.
 
dsc03108
 
dsc03093
 
dsc02642
 
dsc02634
 
dsc02648
 
dsc02680
 
dsc02672
 
Maanataina aloittelimme päivän samoilla meiningeillä kuin sunnuntaina, tosin tällä kertaa treeni oli huomattavasti kevyempi. Se sunnuntain treeni oli kyllä vedetty niin oksu suussa, että oli ihan mukava tehdä treeni napakasti, mutta kuitenkin kevyemmin. Treenin jälkeen perinteisesti suihkun kautta aamiaiselle ja sen jälkeen heti käyttämään viimeisen päivän aika hyödyksi. Aurinko suosi meitä maanataina oikein olan takaa, joten emme halunneetkaan alkuperäisen suunnitelman mukaan käyttää ihan koko päivää kaupoilla pyörien. Kiertelimme kyllä jokusen aikaa, mutta nautimme myös ihanasta ja raikkaasta ulkoilmasta ihan vaan käppäilemällä Berliinin kaduilla. Vaikka valehtelisin jos väittäisin ettei ostoksia olisi tullut tehtyä.. ? Aikaa saatiinkin kulumaan kiitettävästi KaDeWen ostarilla sekä Friedrichstrasen -ostoskadulla.
 
dsc02553
 
dsc02935
 
dsc02907
 
Maanantai-iltana mentiikin sitten aikaisin nukkumaan kun tiistaina meillä oli taas aikainen lento takaisin Suomeen. Kävimme illalla vielä ennen nukkumaanmenoa meidän hotellin ravintolassa Le Faubourgissa syömässä, joka oli muuten aivan älyttömän hyvä paikka! Ruoka oli todella hyvää, samoin palvelu. Tunnelma oli muutenkin viihtyisä ja jopa aika romanttinen ? Ruoan jälkeen kamojen pakkailua ja potslojoon!
 
dsc02800
 
dsc02832
 
Tiistai-aamuna lennot olivat ajallaan ja pääsimme hyvin kotiutumaan reissusta. Berliini oli todella kiva kaupunki ja siellä on paljon nähtävää. Ei kuitenkaan jäänyt mitään suurempaa poltetta päästä kaupunkiin takaisin. Ehkä voisi kokeilla toista reissua kesällä, kun kaikki on vehreämpää. Lennot on kuitenkin lyhyet ja matkustaminen paikalle siis helppoa ja edullista.
 
dsc02971