Salarakas

Toivottavasti kaikilla teillä oli mahtava itsenäisyyspäivä! Mä vietin pari päivää ihan rauhassa kotiseudulla Kouvolassa ja tänään köröttelin takaisin Helsinkiin palaveriin. Huomenna olis pitkä kuvauspäivä ja perjantaina palsuja ja konehommia.. Mutta sen jälkeen mä nostan kytkintä ja lähden muutamaksi päiväksi lomalle ?
Jos yhtään on seurannut mun touhua somessa (erityisesti snäpissä) niin saattaa olla aika kartalla siitä, että mä rakastan lattari musaa. Otsikko onkin siinä mielessä harhaanjohtava, että kyseessä ei taida olla kovinkaan salainen rakkaus-suhde. ? Ja jos totta puhutaan, niin oon aina rakastanut koko latino-kulttuuria! Se on jotenkin niin intohimoista (niin hyvässä kuin pahassa) ja kaikki mihin ryhdytään tehdään tunteella! Eihän siihen voi olla kuin syttymättä. Puhumattakaan musiikista, se on niin mukaansa tempaavaa ja iloista, että väkisinkin alkaa tanssijalka vipattamaan! Mä aloitan melkeinpä päivittäin aamuni kuuntelemalla lattareita, koska siitä vaan lähtee päivä niin hyvin käyntiin.
Oon jotenkin pienestä pitäen ihaillut latinoiden tyyliä ja asennetta, johtuen osittain myös varmaan siitä että taisin olla about 6-v kun ensimmäisen kerran olimme perheeni kanssa Espanjassa. Sen jälkeen visiittejä onkin sitten kertynyt ympäri ämpäri Espanjaa. Lukumäärää en tarkalleen edes muista, mutta ei taida mahtua kahden käden sormiin. Se on jotenkin sellainen paikka, että sinne vaan haluaa uudestaan ja uudestaan. Musta olisikin ihana lähteä seuraavaksi vähän syventämään tätä omaa latino-kulttuuri tuntemusta esimerkiksi Kolumbiaan, Argentiinaan tai Kuubaan ja vielä mikä on to do -listalla niin Samban luvattu maa Brasilia. Välillä musta oikeastaan tuntuu että mun sisällä asuu joku pikkiriikkinen latinomies (tai ehkä nainen kuitenkin :D), ainakin mitä tulee temperamenttiin tietyissä asioissa. Leppymis-astekin on yhtä nopea ja sitten rakastetaan taas senkin riidan edestä ? Muutenkin kaikkeen mihin ryhdyn teen jotenkin niin tunteella ja antautuen, että tässä on syytä epäillä jotain kaukaisia sukujuuria jonnekin lämpimään maahan, haha ?
Oon aina rakastanut Zumba tunteja ja niillä tulikin ravattua yhdessä vaiheessa enemmän kuin laki sallii. Viime talvi menikin sitten tiiviisti samban ja pari salsan parissa. Nyt kun elämä alkaa olla asettunut kunnolla tänne Helsinkiin niin pitää etsiä täältä hyvät paikat missä harrastusta pääsee taas jatkamaan! ? Mulla ei meinaan kulu yhtä ainutta päivää, ettenkö vetäisi johonkin väliin pienet freestylet jamittelua kotona (myönnän että joskus myös meidän talon hississä) yksin ollessani. Tai no, ei aina tarvitse edes olla yksin, myös ystävät ovat saaneet tuta tämän haha ?
Mä saan ihan hirveesti kyselyitä mitä biisejä mulla aina soi jossain snäpissä taustalla tai mitä biisiä mä jamitin milloin missäkin. Niinpä päätin nyt listata tähän mun tän hetken suosikki-lattarit, jotka soi aika pitkälti non-stoppina olinpa sitten kotona, autossa tai salilla. Täältä pesee, olkaapa hyvät!
Marc Anthony – Vivir mi Vida (tästä myös Version pop on ihan loistava!)
Bailando Por El Mundo – Juan Magán
Propuesta Indencente – Romeo Santos
Bamboleo – Gipsy Kings
Pégate Más – Dyland & Lenny
Chantaje – Shakira
Suavemente – Elvis Crespo
La Bomba – Ricky Martin
Piensas – Pitbull
Borro Cassette – Maluma
La Vida Es Un Carnaval – Celia Cruz
Arranca – Manzanita
Algo Me Gusta De Ti – Wisin&Yandle
Cuando Me Enamoro – Enrique Iglesias
Oye Como Va – Santana
A Lo Cubano – Orishas
En Barranquilla Me Quedo – Joe Arroyo
Lovumba – Daddy Yankee
El Matador – Los Fabulosos
Bailamos – Enrique Iglesias
Traicionera – Sebastian Yatra
La Copa de la Vida – Ricky Martin
Lloraras – Oscar D’León
Mas Que Nada – Sergio Mendes
Volare – Gipsy Kings
Dutty Love – Don Omar
Dame – Jennifer Lopez
Taboo – Don Omar
Echa Pa´lla – Pitbull
La Gozadera – Gente De Zona
Vaivén – Daddy Yankee
Vente Pa’ Ca – Ricky Martin
Flor Pálida – Marc Anthony
La Mala Y La Buena – Alex Sensation
Magalenha – Sérgio Mendes
Pintame – Elvis Crespo
Tiburon – Proyecto Uno
Bailando Todo Se Olvida – Aymee Nuviola
Pegadito Suavecito (Mambo version) – Fito Blanko
Yo Voy Pa Encima – Luis Enrique
Baila Conmigo – Juan Magan
Valió la Pena (salsa version) – Marc Anthony
Llorar Es Una Locura – Fanny Lu
El Serrucho – Mr. Black
Dance like this – Wyclef Jean
Carino – Jennifer Lopez
 
Toivottavasti näistä kysyjät saivat suurimman tiedon janonsa tyydytettyä. ? Jatkamme harjoituksia..
P.S! Biisonimafian uusi jakso on tullut tänään ulos! Käy kurkkaamassa se täältä. Teema sopiikin hyvin myös tähän postaukseen.. ?

Kuva: Patrick Karkkolainen