Elämän uhri

Mä avasin tänään mun snäpin julkiseksi silleen että mulle voi lähettää siellä kuka vaan viestejä. Ja pakko sanoa, että mä oon ihan pöllähtänyt kaikista ihanista viesteistä mitä oon siellä saanut, kiitos tuhannesti <3 Jos mä oon joskus teitä onnistunut mun pölhöilyllä piristämään snäpissa niin kiitos vaan, te olette tehneet sen mulle tänään monin verroin takaisin! Olen nöyrästi kiitollinen jokaisesta kauniista sanasta, jonka siellä olen saanut. Ja mua harmittaa ihan älyttömästi, että en kaikkiin pysty millään vastaamaan. Mulle on tullut muutamassa tunnissa satoja snäppejä, yritän pikku hiljaa niitä ruveta käymään läpi. Tai osaan mä kyllä jo ehdin vastauksen raapustaa, mutta kovin hidasta hommaa tuo tuppaa olemaan ?
Mulla oli tänään hetki aikaa istua (niin sanottu lazy morning, oli muuten enemmän kuin mahtavaa saada juoda kahvit ihan rauhassa!) aamulla ja mietiskelinkin sitten tosi kevyitä juttuja heti aamun kunniaksi. Ja kauhean, jopa päänsärkyyn johtaneen pohdinna jälkeen (eilisellä illallis-viinillähän ei ollut osuutta asiaan), mä tulin sellaiseen tulokseen, että päivän mietelauseeksi sopii: elämä heittää sulle eteen juttuja ja sä voit itse päättää miten niihin suhtaudut.
Jos miettii tota lausetta, niin se toimii jotenkin tosi hyvin vähän joka jutussa. Välillä elämässä tapahtuu aivan käsittämättömän hienoja ja ihania asioita ja niihin onkin luonnollisesti helppo suhtautua positiivisen kautta. Mutta väistämättä myös niitä huonoja hetkiä elämässä tulee, ihan meille kaikille. Loppujen lopuksi niistäkin ylimeneminen ja pääseminen on itsestään kiinni. Totta kai joskus on niin dramaattisia ja vaikeita asioita, että vaikka kuinka yrittäisit olla positiivinen, niin ei se nyt vaan jumankauta hymyilytä, vaikka kuinka yrittäisi väkisin vääntää. Aika on sellainen asia, joka niin kliseistä kuin se onkin, pystyy parantamaan kummasti montakin asiaa. Mutta noin lähtökohtaisesti siis, elämässä tapahtuu koko ajan asioita, joihin me ei voida itse vaikuttaa. Se mihin sä pystyt vaikuttamaan ihan itse on se, miten sä otat ne asiat vastaan.
 

Kuva: Emmi Lehtomaa

 
Jokaisella asialla on AINA hyvä ja huono puolensa tai vähintäänkin luonnollinen puolensa, esimerkiksi kuoleman tapauksissa. Me ei aina sillä hetkellä ymmärretä miksi joku asia on tapahtunut, eikä meidän tarvitsekaan. Usein tapahtuneiden asioiden merkitys saattaakin paljastua vasta vuosien päästä, miksi niin on tapahtunut. Esimerkkinä: mun suurin unelma on nuoruudessa ollut saada pelata jalkapalloa ja haaveena oli jopa ammattilaisuus Ruotsissa. Vaan katshing! Polvi sanoi yhteistyösopimuksensa irti ja pelaaminen loppui siihen paikkaan. Sen jälkeen korvasin jalkapallosta vapautuneen enrgian salilla puurtamiseen, jonka johdosta löysin fitnessmalli-kisan. Tein vuoden täysillä töitä kisan eteen (ihan oikeasti mä elin ja hengitin vain tehdäkseni jokaisen asian täysillä voittoa varten) ja voitin kilpailun. Se avasi minulle uusia portteja ja tein monta vuotta duunia, jotta pääsisin joskus tekemään työtä, mistä nautin. Ja nyt muutama vuosi myöhemmin olen pystynyt työllistämään itseni omalla intohimolla ja unelmalla. Tarinan opetus: vaikka silloin aiemmin tuntui että elämäni on piloilla ja täysin merkityksetön, koska en pysty pelaamaan jalkapalloa, olen nyt  jo useamman vuoden tehnyt työtä jota ihan oikeasti rakastan. Nyt siis ymmärrän miksi polveni hajosi ja minusta ei tullutkaan jalkapallo-ammattilaista.
Tuolloin olin vielä niin nuori, etten ymmärtänyt ajatella asiaa kovinkaan positiivisena. En oikeastaan nähnyt siinä mitään hyvää ja olin pitkän aikaa alakuloinen ja tuntui ettei elämässäni ole enää mitään järkevää merkitystä. Tämä on siis vain yksi esimerkki monien joukossa, mutta nämä ovat saaneet minut ymmärtämään, että kaikki tapahtuu jostain syystä ja tarkoituksesta. Elämä vie ihmeellisiin suuntiin ja ohjailee meitä jatkuvasti. Mä ainakin haluan uskoa hyvään ja siihen että hienoja juttuja on tulossa, vaikka hetkellisesti onkin ollut tosi vaikeaa. Joku päivä mä ymmärrän miksi kaikki on tapahtunut ja mennyt juuri niinkuin on mennyt.
 

Kuva: Emmi Lehtomaa

 
Eli kun elämä heittää sun eteesi vastoinkäymisiä, sä itse päätät heittäydytkö uhriksi, jota elämä potkii huolella päähän vai haluatko mieluummin olla se tyyppi, joka kääntää vaikeudet voitoksi. Mä ainakin valitsen ton viimeisen vaihtoehdon. Koska vain mä itse määrään omasta elämästäni ja omasta onnestani, se ei saa, eikä voi olla kenenkään muun hallussa. Muuten on riippuvainen aina toisista ihmisistä ja sen verran olen kyynistynyt, että aina ne muut ihmiset ei halua sulle hyvää. Me eletään tosi itsekeskeisessä yhteiskunnassa, jossa halutaan kaikki mulle nyt heti ja vieläpä vähän kyynärpää taktiikalla. Muut jyrätään alta omien etujen saavuttamiseksi. Joten mieluummin seison vahvasti omilla jaloillani ja tiedän itse kuka olen ja mitä teen, kuin antaisin muiden ihmisten ohjailla mua ja omaa onneani.
Elämässä on niin paljon hienoja juttuja, jos vaan katsoo asioita avoimin mielin. Mä ainakin aion elää nyt ja tässä.
Haluan vielä sanoa yhden asian juuri sulle joka luet tätä tekstiä: Ota vastuu omasta onnestasi. Sillä pääsee yllättävän pitkälle. Ja muista: sä oot hyvä just noin, ihan sama mitä muut sanoo. Vain sä tunnet itsesi paremmin kuin kukaan muu. Sä oot paras olemaan just sinä!
 

Kuva: Emmi Lehtomaa