Kuinka vapauttavaa treenata just silloin kun huvittaa!

Eikö olisikin? No minusta ainakin on! Joskus aiemmin mulle sopi todella hyvin sellainen malli, että joku muu sanelee koska treenataan ja mitä treenataan. Pelasinhan minä tosiaan aikoinaan yli 13 vuotta jalkapalloa, joten siellä ei paljon kyselty että ”Hei Hussi, koska sulle sopis treenata?” vaan kuten joukkulajeihin kuuluu, viikkokalenterista katsottiin monelta, mitä ja missä. Siinä tuli paljon hyvää fiilistä siitä, että sulla oli kaverit siellä joukkueessa mukana ja olit osa sitä porukkaa. Harvemmin tuli kyseenalaisettua treeniaikoja tai sinne lähtöä, vaan silloin mentiin kun käsky kävi.
Sitten tuli fitneksen vuoro. Silloinkin mulla oli tarkat ohjelmat mitä pitää tehdä ja siihen mukaan tuli vielä se ruokailun tarkkailu. Vaikka mulla niihin aikoihin oli ikään kuin ”enemmän vapauksia” treenata omaan tahtiin ja itselleni sopivina aikoina, niin jotenkin koen että tämän lajin parissa olin huomattavasti enemmän kontrolloitu kuin mitä jalkapallo aikoina. Jalkapallo oli suurta nautintoa ja yhdessä tekemistä. Juuri sellaista, että sä vähän unohdat edes liikkuvasi koska on niin kivaa. Fitnesskin alkoi niin, kunnes menin Suomeksi sanottuna perse edellä puuhun. Pointtina kuitenkin se, että olen aina ollut hyvin tottunut siihen, että joku kertoo mulle mitä treenataan ja milloin.
Viimeisten vuosien aikana olen alkanut arvostaa enemmän sitä fiilistä, että voin ihan itse päättää koska treenaan ja mitä treenaan ja vieläpä MISSÄ treenaan. Mua ahdistaisi tällä hetkellä ihan suunnattoman paljon ajatus siitä, että alkaisin noudattamaan ruokavaliota tai treeniohjelmaa. Eieieiei!! Tulee ihan sellainen olo että kurkkua alkaa kuristaa ja pelko liikunnan ilon menettämisestä valtaa taas. En jotenkin halua enää assosioida liikkumiseen mitään ”pakkoa” vaan mennä liihottaa treeneistä ja jumpista toiseen vapaana kuin taivaan lintu!
Eihän sitä tiedä, ehkä jonain päivänä rupeankin taas noudattamaan säntillisiä ohjelmia. Ehkä, ehkä en. Mutta sitten se pitää tulla puhtaasta omasta halusta tehdä niin ja vieläpä niin että motiivitkin ovat oikeat orjalliseen paperilappusen noudattamiseen. Ja tässähän ei tosiaan ole mitään väärää noudattaa ohjelmia, ei tosiaankaan! Se on hienoa että ihmiset liikkuvat ja treenaavat ohjelmien mukaan (ihan oikeasti olen vilpittömästi tätä mieltä), mutta henkilökohtaisesti minulle tämä ei ole sopiva tapa liikkua juuri tällä hetkellä. Ja jos en olisi ollut näinkin pitkään liikunta-alalla ja kouluttautunut Suomen Urheiluopistolta liikunnan ammattilaiseksi, niin totta Mooses mäkin varmasti hankkisin apua mieltä askarruttaviin asioihin liikunnan suhteen!
 

dsc02373
Shape.fi treenejä voi tehdä missä vain sinulla löytyy nettiyhteys!

 
No anyway, nyt kun olen liihotellut liikunassa vapaana kuin taivaan pulunen (eiks pulut oo aina pullan perässä torilla..?) olen ottanut vakiotyökalukseni sovelluksen, joka mahdollistaa treenaamisen ihan missä vaan, ihan milloin vaan. Nimittäin Shape.fi -palvelun. Kyseessä on erittäin helposti käytettävä sivusto, joka tarjoaa monipuolisesti lähes sata erilaista treeniä, joista voi valita päivän tarpeisiin juuri sen itselleen sopivan. Vaihtoehtoja on aina rankoista HIIT-treeneistä kehonhuoltoon ja tekniikkaan ja kaikkea siltä väliltä. Vaihtoehtoina on myös nopeita parinkymmenen minuutin pyrähdyksiä tai pidempiä treenejä ihan vaikka koko tunniksi.
 

dsc02382
Valittavissa runsaasti erilaisia treenejä

 
 
Ehkä kaikista huojentavinta Shape.fi:ssä on juurikin se, että joku on suunnitellut itse treenin sun puolesta, mutta sä voit ihan itse päättää koska ja missä sen teet. Ja oman fiiliksen mukaan voi valita myös sen, minkälaista liikuntaa haluaisi juuri sinä päivänä harrastaa. Mullakin kun työ on todella liikkuvaa ja esimerkiksi hotelli yöpymisiä tulee vuoden aikana vähintäänkin kohtuullinen määrä, niin sekään ei menoa haittaa, kun treenit voi toteuttaa läppäristä katsottuna tai ihan vaikka puhelimenkin näytöstä. Padia mä en itseasiassa omista, mutta sekin toimisi näppärästi. Eli aivot narikkaan, paina play ja hommat käyntiin, sopii mulle!
 

dsc02393
Hotellihuoneessakin mahtuu hyvin tekemään jumpan!

 
Shape.fi -palveluun rekisteröidytään asiakkaaksi ja se maksaa vain 9,90€ kuukaudessa. Summalla saa kaikki shape.fi:n palvelut myös liikuntaohjeiden lisäksi käyttöön, kuten esimerkiksi vinkit ja neuvot tehokkaaseen kuntoiluun sekä asiantuntijoiden artikkeleita treenaamisesta, kuin myös inspiraatio tekstejä. Tilauksen voi perua koska tahansa.
 

dsc02394
Ohjeita on helppo seurata mobiili-laitteen näytöltä

 
Nyt Shape.fi järjestääkin arvonnan, jossa voit voittaa itsellesi upeita Niken treenivaatteita sekä Shape.fi -lahjakortteja! Arvontaan pääset osallistumaa TÄSTÄ linkistä.
 
unnamed-2
 
unnamed-3
 
unnamed
 
Sporttista sunnuntaita kaikille ja arpaonnea Shape.fi:n kisaan! ?
 
Sisältää kaupallisen yhteistyön Shape.fi:n kanssa.