Apuja kotitreeniin

Nyt kun talven loskamössö-kelit ovat tosissaan tehneet tuloaan, on kodista ulos astuminen aina jonkinmoinen kynnys. Ajatus kylmästä loskasta valumasta pitkin poskipäitä houkuttelee helposti käpertymään kotiin peiton alle, ennemmin kuin lähtemään taistelemaan ulos tuulta ja tuiverrusta vastaan. Näinä päivinä myös salille lähteminen saattaa olla suuremman kynnyksen takana, kuin normaalisti.
Mä olen viimeisen vuoden aikana hurahtanut todenteolla kehonpaino treeneihin ja erityisesti kotona tehtäviin jumppiin. Musta on ihanaa kun voin aloittaa treenin heti kun siltä tuntuu ja pääsen kotona suoraan omaan suihkuun hikistelyn jälkeen. Aikaa säästyy ja voi kuunnella omaa mielimusiikkia tai vaikka laittaa lempisarjan pyörimään telkkariin taustalle, jos siltä tuntuu.
Välillä kuitenkin myös tässä liikunta-alalla tulee sitä surullisen kuuluisaa luomisen tuskaa. Tykkään suunnitella itselleni rankkoja rääkki-pläjäyksiä, mutta joinain päivinä tulee se tunne, kun ei vaan jaksaisi ajatella yhtään mitään. Olisi ihanaa kun joku muu vain käskyttäisi ja itse voisit keskittyä ainoastaan tekemään. Sellaisina päivinä tuleekin helposti luistettua kotitreenistä, jos ei ole suunnitellut ohjelmaa ja liikkeitä valmiiksi.
 

dsc02371
Omaa lankutusta kehittämässä

 

dsc02368
Shape.fi:ssä on treenejä kaiken tasoisille treenaajille

 
Olen tutustunut Shape.fi -nimiseen treenipalveluun, joka toimii verkossa. Palvelu on ollut äärimmäisen näppärä ja tehokas väline jouduttamaan omia kotitreenejä. Ainoa miinuspuoli tässä vain on se, että nyt kun saan kaikki treenit valmiiksi tehtyinä, on omien jumppien suunnittelun kynnys noussut huimasti ?
Shape.fi on siis suomalainen liikuntavideopalvelu netissä. Ohjattuja liikuntatunteja löytyy aina kahvakuulasta keskivartalo treeneihin. Valittavissa on lähes sata erilaista treeniä joka lähtöön. Et tarvitse kaikkiin jumppiin välineitä, mutta osassa jumpissa on mahdollisuus myös käyttää esim. pieniä käsipainoja tai kahvakuulaa haastetta lisäämään. Jokaisen jumpan yhteydessä on mainittu treenin kesto, kategoria, taso, kulutus sekä ohjaaja. Suoritetun treenin jälkeen harjoitus on mahdollisuus merkitä tehdyksi omaan treeni-päiväkirjaan, jolloin pääsee kätevästi seuramaan omia treenimääriä sekä kehitystä.
 

dsc02364
Ohjaaja opastaa koko treenin läpi

 

dsc02361
Valittavissa on lähes 100 erilaista treeniä

 
Treenivideoilla treeni opastetaan alusta loppuun saakka ja ohjaaja kuntoilee kanssasi läpi tunnin. Harjoitukset sopivat kaiken tasoisille kuntoilijoille, koska valittavana on niin monta eri vaihtoehtoa ja lajia. Shape.fi toimii loistavasti niin mobiilissa kuin läppärissäkin, joten liikkumaan pääsee missä tahansa, missä vain kuljetatkin tietokonettasi tai puhelintasi. Palveluun pääsee käyttäjäksi rekisteröitymällä ja se maksaa 9,90€ kuukaudessa. Tilauksen voi perua koska tahansa.
Itse olen huomannut että suoritan kotitreenit varmemmin nyt, kun minulla on valmiiksi suunnitellut tunnit odottamassa parin klikkauksen päässä. Vaikka olisi kiireinenkin aikataulu, voin aina valita vaikka lyhyen 20 minuutin HIIT-treenin ja kas näin, olenkin saanut päivän sykkeet mittariin!
Nytpä jään taas pitelemään loskaa neljän seinän sisälle. Tänään ei onneksi tarvitse poistua koiran ulkoilutusta pitemmälle kun viettelen kotitoimisto päivää. Reipasta torstaita kaikille!
 

dsc02359
Shape.fi on treenivideopalvelu verkossa

 
Sisältää kaupallisen yhteistyön Shape.fi:n kanssa.