Toronto World Cup 2016

Reissusta ollaan palauduttu! Tai no ei ehkä palauduttu, nimittäin saavuin vasta eilen takaisin Suomeen ja sanotaanko että ei tuo jetlagi ihan yhdessä yössä valitettavasti katoa vielä mihinkään.. ? No mutta pikku hiljaa käännetään homma voitoksi.
Otsikosta huolimatta nyt ei kuitenkaan puhuta kiekosta, vaikka se olikin syy miksi Torontossa vierailin. Jokainen voi sitten halutessaan lukea kiekkopäivitykset toisista lähteistä. Sen sijaan ajattelin kertoa kokemuksia itse kaupungista näin turistin näkökulmasta.
 
dsc01986
 
 
Kelit helli meitä oikein huolella. Kun saavuimme Torontoon oli ensimmäisinä päivinä aurinkoa ja about +26 lämmintä. Oli niin ihana saada vähän valohoitoa ja lämpöä, sitä kun ei mitenkään liikaa nyt kesällä Suomessa saanut. Kelit kyllä viileni loppua kohden ja nyt kun vilkaisin niin näyttäisi aika sateiselta seuraavat päivät.
Torontohan on siis aivan jäätävän kokoinen kaupunki (ydin 2,6milj, Suur-Toronto 5,6milj). Paikalliset tuntuikin kutsuvan sitä ”New Yorkin pikkuveljeksi”. Mulle myös selvisi että monet leffat, jotka perustuvat Nykin sykkeeseen ovatkin oikeasti kuvattu Torontossa eikä New Yorkissa. Eli jotain samaa näissä siis on pakko olla. ?
 
dsc01879
 
img_5777
 
img_5781
 
En tiedä kuinka todenmukainen kuva Torontosta tälläisen kisaviikon aikana tuli, sillä paikka kuhisi turisteja ja suomalaisiakin oli  saapunut paikalle ihan älyttömän paljon. Oikeastaan tuntui, että suomea ja ruotsia kuului heti englannin jälkeen eniten. Samaan aikaan pelattiin myös parina päivänä putkeen basebalia Blue Jays-Yankees, joten sekin varmaan veti puoleensa myös muualta tulleita urheilun ystäviä. Oli oikeastaan aika hauska nähdä kun kaupunki vilisi erilaisia pelipaitoja ja fanituotteita, aina maajoukkue paidoista Bue Jaysin capeihin.
 

img_5667
Lotan kanssa pelissä

 
Mä en noin keskimäärin nauti suurista ihmismassoista, mutta näin pienissä määrin se kyllä menee. Oli oikeastaan aika ihana katsella ihmisiä ympärillä ja kaikkia erilaisia tyylejä, joita katukuvassa näkyi. Pakko kyllä antaa propsit Torontoon, siellä liikkui todella tyylikkäitä ihmisiä ympäriinsä! Saipahan taas itsekin paljon uutta inspiraatiota ympäriltä. Ja se mikä suurkaupungeissa on ihana huomata, niin ihmiset uskaltavat pukeutua omalla tavallaan. Suurkaupungissa tuntuu jotenkin että kaikki hyväksytään juuri sellaisina kuin ovat. Ei tarvitse mahtua yhteen muottiin. Pienillä paikoilla tuntuu että saa heti vähän oudoksuvaa katsetta jos jollain tavalla poikkeaa massasta.
 
img_5633
 

img_5701
Uberia sai välillä etsiä kissojen ja koirien kanssa

 
dsc02181-kopio
 
img_5725
 
dsc01808
 
dsc01413
 
dsc02088
 
dsc02076
 
 
 
dsc02146
 
 
Kuten suurkaupungeissa yleensä, myös Torontossa oli ihan mielettömiä ravintoloita! Siis mikä ruokataivas!! Muutaman hyvän mainitakseni:
Miku Sushi (viihtyisä lämmitetty terassi), 10 Bay St #105
Sotto Sotto (aito italialainen meininki), 120 Avenue Rd
Cactus Club Cafe (täällä myös mahtava kattoterassi), First Canadian place, 77 Adelaide Street West
Harbour sixty steakhouse (erittäin tunnelmallinen paikka), 60 Harbour St
Cluny Bistro & Boulangerie (todella kaunis sisustus!), 35 Tank House Lane
Toula restaurant & Bar (mielettömät näköalat kaupunkiin), 1 Harbour Sq
Oliver & Bonacini Cafe Grill (hauska paikka mennä istumaan iltaa), 33 Yonge St
 

img_5663
Käytiin Lotan kanssa Corassa vetämässä kunnon Jenkki aamupala

 

img_5732
Cluny Bistrossa oli aivan super-kaunis sisustus ja herkulliset macaronsit!

 

img_5767
Toulassa romanttisella dinnerillä Maaritin kanssa.

 
 
Sitten ruoista muihin turisti hommiin! Ystäväni Maarit lensi Edmontonista viikonlopuksi Torontoon. Meidän oli tarkoitus viettää kunnon turisti-loma ja niin tehtiinkin. Ainoa vaan että huono ilma pilasi meidän suunnitellun Niagaran reissun. Koko reissun aikana satoi tasan kaksi kertaa ja toinen oli juuri silloin kun olimme Niagaran reissua suunnitelleet. No jääpä jotain sitten seuraavaan kertaan ? Muutoin semmoisia must do -juttuja Torontossa on ehdottomasti ”mini-risteily” Lake Ontariolla Central Islandille ja CN Towerissa vierailu. Henk.koht. en suuremmin pidä korkeista paikoista, mutta olihan tonne torniin nyt vaan ihan pakko mennä. Sinne tosiaan kannattaa mennä mahdollisimman kirkkaalla ilmalla, jotta näkymät ovat parhaat mahdolliset. Me oltiin ehkä ihan aavistuksen liian myöhään liikkeellä, ainakin kuvien puolesta, sillä valo ei ihan riittänyt ikuistamaan kaikista makeimpia juttuja esim. lasista tehtyä kävelyalustaa. Mutta jäi ainakin hyvät muistot mieleen vaikkei niitä kuviin saanutkaan ikuistettua. ? Central Island oli myös ihan mieletön. Sieltä avautui näkymä koko kaupunkiin ja voin kertoa että se muuten oli upea!
 

img_5613
LOVE

 
img_5784
 

img_5744
Risteilyllä Lake Ontariolla

 

img_5780
CN Tower

 
img_5782
 

dsc01429
Pakollinen turistikuva

 
dsc01587
 
 
 

dsc01434
Central Islandilla oli mielettömät näkymät kaupunkiin

 

dsc02259
CN Towerissa pääsi kävelemään ”ilmassa”

 

dsc02202
Näkymät kaupunkiin CN Towerista

 

dsc02232
Satuttiin torniin juuri auringonlaskun aikaan

 

dsc01677
Maaritin kanssa turisti hommia

 
 
Myös shoppailun ystäville Torontolla on paljon tarjottavaa. Kauppoja löytyy ihan pilvin pimein ja ei ihan äkkiä tule mieleen kauppaa, jota sieltä ei löytyisi. Bloor street on kiva kävelykatu, josta löytyy paljon kauppoja ja Eaton Centre puolestaan mukavan kokoinen kauppakeskus, jota vastapäätä löytyy suuri Saks Fifth Avenue ja Hudson’s Bay.
 
dsc02316
 
Torontossa liikenne on tosiaan juurikin niin vilkasta kuin saattaa kuvitella. Siksi suosittelen lämpimästi ottamaan hotellin aivan ytimestä, jolloin liikkumaan pääsee jalan. Erityisesti jos matkaa suunnittelee talviaikaan, en voi edes kuvitella minkälaisia ruuhkia lumi ja liukkaat tiet aiheuttavat. Vaikka itse ajankin paljon ja olen ihan hyvä kuski noin muutenkin, niin ajatus rattiin hyppäämisestä tuon kokoisessa paikassa ei juurikaan houkuttele. Uber toimii paikalla kohtalaisesti ja taksi samoin. Useamman kerran jouduin kylläkin toimimaan taksikuskille navigaattorina takapenkillä ja ubereita oli vaikea saada työajan alkamisen/päättymisen aikoihin, puhumattakaan kiekko- tai baseball-otteluiden alla/jälkeen ja silloin palvelu maksoi kaiken kukkuraksi enemmän kuin taksi.
 
dsc02151
 
Kaiken kaikkiaan tykkäsin Torontosta todella paljon. Kaupungissa varmasti on mielettömiä mahdollisuuksia ja noin muutenkin katukuva oli mukavan kansainvälistä ja ystävällistä suurkaupungiksi. Olen varma että tulen vielä käymään Torontossa tulevaisuudessakin, sen verran hyvän vaikutuksen kaupunki minuun jätti. Voin siis lämpimästi suositella kaupunkilomakohteeksi. ?
dsc01940