Mullistavaa ihonhoitoa ja mitä voin itse tehdä kotona

Lupasin viime kirjoituksessa kertoa omista ihonhoito rutiineistani. Mun on pakko myöntää, etten aina ole ollut kovin innokas pitämään asianmukaista huolta omasta hipiästäni. Oikeastaan nuorempana mun ei ole koskaan tarvinnut huolehtia ihostani, sillä se on aina ollut hyvässä kunnossa. Olen ollut onnekas, että teini-iän ”iho vaivoina” mulla oli ainoastaan yksi satunnainen finni silloin tällöin siellä täällä. Olen päässyt todella vähällä.
 
Nyt kuitenkin myöhemmin aikuisiällä, kun olen lopettanut hormonaalisenehkäisyn käytön puolitoista vuotta sitten, ihoni on ruvennut käyttäytymään eri tavoin. Alkuun pillereiden lopettamisen jälkeen sain finnejä, ihoni rasvoittui ja siitä tuli muutenkin ”epäpuhtaan” näköinen. Se oli kammottavaa, sillä en ollut koskaan tottunut siihen että ihoni olisi huonossa kunnossa. Sain hormoni-ihottumaa pitkin leukaa ja tuntui että jos pistin mitään epäterveellistä suustani alas, se näkyi samantien kasvojen iholla.
 

P1010182_janni
Valmiina hoitoon!

 
Nyt kuitenkin tilanne on mennyt parempaan suuntaan ja ihoni alkaa olla palautunut tuosta vuosien hormoni-rääkistä. Vaan ihan itsestään se ei kuitenkaan ole näin hyvässä kunnossa, kuin mitä se nyt on. Kävin alkukesästä Hoitola Womanissa näyttämässä ihoani ja mietimme minulle sopivaa hoitoa, jolla ihon epäpuhtauksiin voitaisiin puuttua. Tai no, eipä siinä kovin kauaa tarvinnut miettiä, kun kosmetologini Kaisa ilmoitti, että me tehdään minulle HydraFacial -hoito. Olin viime keväänä ostanut kyseisen hoidon äidilleni äitienpäivänä lahjaksi, mutten koskaan ollut testannut sitä itse. Äitini kehui hoitoa ylistävin sanoin ja ajattelin että pakkohan tämän on nyt sitten olla hyvä juttu. Niinpä varasin ajan kyseiseen hoitoon.
 

Tällä laitteella tehdään HydraFacial -hoito

 
HydraFacial on jotain aivan uutta. Se ei ole mikään perinteinen hemmottelu-hoito, vaan tuhtia hoitoa, jolla saadaan aikaan tuloksia. Olen ollut todella huono käymään kasvohoidossa, koska suoraan sanoen inhoan vaihetta, jossa puristellaan mustapäitä ja epäpuhtauksia ulos ihosta. Erityisesti nenänalue on aivan tuskaa. SIIS IHAN KAMMOTTAVAA! Kyyneleet valuu silmistä ja tekisi mieli päästellä ärräpäitä, mutta sitten vaan tyytyy kädet hiessä puristamaan hoitopenkkiä. Yksi HydraFacialin parhaista puolista onkin juuri se, että se ei satu YHTÄÄN. Ja nyt todella tarkoitan yhtään. Ihoa käydään läpi ”imurilla” (näyttää muuten vähän samalta, millä hammaslääkäri noukkii kuolaa suusta! :D), jossa on erilaisia tehoja kunkin ihotyypille sopivaksi. Tämän avulla myös imeytetään vaikuttavat aineet ihoon puhdistuksen jälkeen. Minulle on riittänyt pieni voimakkuus, sillä ihoni punoittaa helposti ja verisuonet ovat pinnassa.
 

P1010216_janni
Hoito puhdistaa, kuorii ja syväkosteuttaa ihoa.

 
Hoito kestää n. 30 minuttia, mikä sopii erityisen hyvin nyky-ihmisten kiireiseen aikatauluun. Hoitoon saa toki yhdistettyä myös haluamansa mittaisen hieronnan, jos niin haluaa. Pääpointtina voi kuitenkina sanoa, että HydaFacial puhdistaa, kuorii, poistaa mustapäät ja syöttää tehoaineet syvälle ihoon. Hoidon jälkeen oma ihoni punoitti hetken aikaa, mutta tunnissa olin taas jo takaisin omassa värissäni. Iho tuntui todella levänneeltä ja kuulaalta hoidon jälkeen.
 

P1010193_Janni
Nautiskelua

 

P1010205_janni
Kaisan hellässä huomassa 🙂

 
Olen käynyt hoidossa nyt kaksi kertaa ja aion jatkaa hoitojen ottamista jatkossakin. Erityisen hyvin olen huomannut, että hoito toimii ennen tärkeää kuvauspäivää, jolloin haluan, että ihoni näyttää heleältä tai vastaavasti vaikkapa pitkien promo-päivien jälkeen, jolloin iho on aivan tukkeessa meikin paljoudesta. Huomasin myös oikeinkin miellyttävän sivuvaikutuksen hoidossa: ihoni ei punoita enää niin paljon kuin ennen hoitoja. Kasvojeni pintaverisuonet ovat nyt selkeästi neurtaalimman väriset kuin ennen. Sainpa siis vähän puolivahingossa apua myös tähän vaivaan! ?
 
Olen ottanut kasvohoitojen tueksi myös HydraFacialin omat kosteusvoiteen ja seerumin. Luulin aiemmin käyttäväni hyvää kosteusvoide tuotesarjaa, mutta meninpä metsään siinäkin. Ainakaan omalle iholleni se ei ollut paras mahdollinen vaihtoehto, sillä otsassani oli aina näppylöitä, jotka olivat tulleet kosteusvoiteen ihohuokosia tukkivasta vaikutuksesta. Nyt levitän kasvoille suojaavan ANTIOXI+ seerumin, joka suojaa ihoa mm. ilmansaasteilta (suosittelen muuten kaikille, erityisesti kaikille kaupungissa asuville!) sekä siihen päälle kosteuttavan hyaluronihappoa sisältävän kosteusvoiteen. Nämä sopii loistavasti niin meikin alle, kuin ihan sellaisenaankin kosteuttamaan ja suojaamaan.
 

P1010222_janni
HydraFacial hoito on täysin kivuton

 
Vaikka ihonhoito on tärkeää ulkoisesti, niin uskon että vähintään yhtä tärkeässä roolissa on myös sisäinen hoitaminen ja huolenpito. Itse ainakin huomaan ihossani hyvinkin nopeasti, mikäli elämäntavat eivät ole kunnossa. Nyt on tullut kesällä painettua pitkää päivää, paljon tien päällä ja vielä illalla tietokoneen ruutua tuijottaen ja suoraan sanottuna on syöminenkin ollut toisinaan jopa ala-arvoista kouluarvostelu skaalalla mitattuna. Olen syönyt sokeria paljon enemmän kuin normaalisti, vetänyt kofeiinia kaksin käsin ja nukkunut aivan liian vähän. Olen myös vähentänyt todella rankalla kädellä punaisen lihan syömistä ja syönyt siihen nähden liian vähän mm. pinaattia, papuja ja linssejä, joista saisin rautaa. Siksi olen aloittanut nyt rautakuurin, koska olen ollut todella väsynyt, saanut kauniit mustat silmäaluset ja saanut myös lieviä huimauskohtauksia. Nyt alkaa onneksi helpottaa kun olen pian vetänyt kahden viikon kuurini loppuun. Typerintähän tässä on se, että tiedostan asian/ongelmani itsekin mutta silti teen niin. Onneksi elokuun jälkeen ohjelmani hiukan rahoittuu ja sen jälkeen agendani onkin vain ja ainoastaan palata takaisin tasapainoon.
Tässä vielä listattuna asiat, jotka mm. huonontavat ihon kuntoa:

 • kofeiini
 • sokeri
 • valvominen
 • stressi
 • rasvainen ruoka ja nopeat hiilihydraatit
 • liikunnan puute
 • yksipuolinen ruokavalio
 • kasvojen voimakas hankaaminen ja koskettelu likaisilla käsillä

 
Ja vinkkejä, joilla pääset kotikonstein kohti heleää ja hyvinvoivaa ihoa:

 • Juo tarpeeksi vettä joka päivä
 • vähennä kofeiinin saantia
 • vältä sokeria
 • vältä prosessoituja ruokia
 • puhdista kasvot aamuin illoin
 • kosteuta kasvot ja dekoltee aamuin illoin
 • käy kerran kuussa kasvohoidossa
 • liiku säännöllisesti
 • syö monipuolisesti, jotta saat kaikki tarvitsemasi vitamiinit, kivennäis- ja hivenaineet
 • nuku riittävästi

 
Mikäli kiinnostuit päästä kokeilemaan HydraFacial hoitoja, niin nyt pääset Hoitola Womaniin Turkuun koko elokuun ajan tutustumishinnalla -15% normaalihinnoista (muutamia eri hintoja ja vaihtoehtoja, niihin pääset tutustuaan tästä), muistat vain mainita varauksen yhteydessä, että olet blogini lukija. Oman aikasi pääset varaamaan täältä.
 

DSC_3470
Kuva: Claudine Lavoie MUA: Beauty by Elina

 
Teksti sisältää kaupallisen yhteistyön Hoitola Womanin kanssa. HydraFacial kuvat: Katri Laakso.