Apua selluliittiin, palautumiseen ja vammojen hoitoon

Hei vaan kaikille! Vaikka viimeisestä postauksesta ei vielä ole kuin viitisen päivää, on tässä ajassa ehtinyt jo sattua ja tapahtua yhtä sun toista. Kerrataanpa siis viimeaikaiset tapahtumat lyhyesti: Torstaina ajelin koti-konnuille Kouvolaan, jossa pelattiin viikonloppuna Suomen parasta pesistä, nimittäin Itä-Länsi turnee. Olin paikanpäällä juontamassa ja hoitamassa screeni-videoita. Aivan mahtavaa pesis-huumaa Kouvolassa, kyllähän tuossa itseenkin taas semmoinen pieni pesis-kärpänen pääsi iskemään! ? Meillä on siis vaari ja isä pelannut pesistä aikoinaan ja mä olen pikkutyttönä kiikkunut pesis-stadionin rakenteissa ja katsellut iskän pelejä. Ja toki suvun perintönä hetken aikaa silloin junnuna itsekin pelailin ja paljon tuli vapaa-ajalla käytyä lyömässä ja kopittelemassa iskän kanssa. Sitten kuitenkin jalkapallo vei voiton näistä lajeista ja pesis jäi. Kyllähän sitä toki olisi ihan mahtavaa vieläkin käydä räiskimässä huvikseen, jos vaan saisi tarpeeksi paljon porukkaa aina kasaan että saisi pelit pystyyn. ?
 

DSC_0761
Kotiutuslyönti kilpailu! Kuva: Jukka Rasimus

 

DSC_0789
Saatiin Roope kotiutettua! Kuva: Jukka Rasimus

 

DSC_0794
Myös vuorojen vaihdossa saatiin juoksu kun Roope löi. Go Kouvola! Kuva: Jukka Rasimus

 

DSC_0967
Meidän ”All Stars” joukkue ja koutsit! Kuva: Jukka Rasimus

 
Vaan sattuipa tuolloin torstaina hiukan muutakin. Juuri kun olin päässyt perille Kouvolaan Lauri soittelikin perään että sopimus Edmontonin kanssa on tältä erää päättynyt. Eli muutto tulee vaan eipä ole hajua vielä minne. Suoraan sanottuna kyllä vähän harmittaa, sillä olin sen työluvankin sinne Kanadan Albertaan saanut ja töitä minulla oli siellä kolmella eri salilla. Ja olin saanut suomalaisen paikallisen ystävän, puhumattaakaan rakkaasta ystävästäni Malinista, jotka miehensä kanssa jatkavat edelleen Edmontonissa. Maaritin kanssa itseasiassa eilen treffattiinkin Porvoossa, kun hän oli täällä juuri kesälomalla sukulaisia moikkaamassa. Onneksi Maaritkin vierailee täällä päin niin ystävyys ei kyllä tähän katkea. Ja kyllähän sen tiedostaa, mikä on pelin henki ja että koskaan ei voi olla varma missä seuraavana päivänä asustaa, mutta kyllähän se silti vaan harmittaa kun oli jokseenkin saanut oman elämänsä organisoitua taas yhteen paikkaan ja saanut muutaman todella läheisen ystävän. Tänään mulla oikeastaan onkin ollut ensimmäinen päivä kun olen asiaa edes uskaltanut ruveta ajattelemaan, sillä silloin kun olen töissä, olen ihan omassa työ-moodissa, johon en sekoita henkilökohtaisia fiiliksiä.
 
Mutta yritän myös ajatella asian niin, että kun en tähän voi itse vaikuttaa niin yritän olla siitä murehtimatta. Ja se on totta kai selvää, että me ollaan Harrin kanssa Laurin rinnalla no matter what. Vai pitäiskö sanoa mieluummin where. Ja itse olen semmoinen selviytyjä-luonne, että ihan sama minne meidät tipauttaa niin kyllä siellä aina uusi pesä kokoon tulee. Harrin kanssa kun on muutenkin helppo matkustaa, en voi edes kuvitella minkälainen homma olisi muutella lasten kanssa! No jokatapauksessa, tätä asiaa on nyt turhaa tämän enempää spekuloida, asiat kyllä menee niinkuin niiden on tarkoitus.
 
Sitten otsikon aiheeseen! Kuulostaa melkein jo liian hyvältä, joten avataanpas tätä hiukan ? Olen käynyt nyt meidän kesäkuun alun Espanjan reissun jälkeen LPG -hoidossa Hoitola Womanissa Turussa. Alun perin varasin hoidon itseasiassa reissusta käsin, koska mässäily meni lievästi sanottuna överiksi ja olo oli sen mukainen. LPG:ssä en ollut koskaan aiemmin käynyt, mutta olin kuullut siitä muutamalta ystävältäni, että se auttaa esimerkiksi nestekiertoon ja näin ollen halusinkin sitä kokeilla, jotta saisin oloa vähän kevyemmäksi.
 

Janni_LPG1
LPG:ssä käytetään kokovartalo pukua. Kuva: Katri Laakso

 
Hoito muistuttaa ikäänkuin hierontaa, jota annetaan alipaineella LPG-laitteella. Olin kuullut ystävältäni, että hoito saattaa hiukan sattua, jos lihakset on oikein kireät. No minulla ei ainakaan sitä ongelmaa loman jäljiltä ollut haha, joten hoito oli vain ja ainoastaan rentouttavaa. Hoidon jälkeen sain myös ravata vessassa vielä normaaliakin tiheämpään, joten kyllä siellä ihan oikeasti nesteet lähti liikkeelle. Seuraavana aamuna jalat (jotka minulla siis kerää oikeastaan kaiken nesteen ja rasvan mitä kertyy) oli ihanan kevyet, oikeastaan juurikin sen tuntuiset kuin olisi hieronnassa käynyt! Kyllä muuten lenkki taas luisti kuin rasvattu ? Alunperin mun oli tarkoitus käydä vain tuon yhden tai kaksi kertaa hoidossa, mutta tuon ensimmäisen kerran teho teki semmoisen vaikutuksen, että päätin aloittaa sarja-hoidon. Hoidon jälkeen on ihana ja hyvä olo muutenkin, aivan kuin olisi hieronnassa ollut, ainoa vaan että se ei ole yhtä kivuliasta ?
 
No meillehän tuli sitten puhetta tuolla ensimmäisessä hoidossa asuinpaikkakunnista ja selvisi, että myös Womanin Kaisa on itseasiassa Kouvolasta kotoisin ja piiri-pieni-pyörii, meidän vanhempamme tuntevatkin toisensa pesäpallo ajoista ? Täällä me nyt sitten kummatkin pidetään majaa Turussa haha! On muuten oikeasti aika mahtava fiilis kun voi jonkun kanssa täällä päin höpistä ”vain Kouvola juttuja” ? Eli sen lisäksi että saan ihanan rentoutuksen hoidossa, saan myös nauraa maha kippurassa kun käydään Kouvolan kuumia uutisia aina Kaisan kanssa läpi ?
 

Janni_LPG8
LPG toimii alipaineella

 
Mutta mitä tämä LPG siis oikein tekee?
 
Alipaineella annettava hoito kiihdyttää verenkiertoa ja lymfakiertoa moninkertaisesti, jolloin myös aineenvaihdunta vilkastuu. Alunperin hoitoa on käytetty leikkaus-potilaille nopeuttamaan vammojen paranemista, sillä se vähentää vamma-alueen turvotusta sekä nopeuttaa sidekudosten arpeutumia. LPG:tä käytetään myös lihasten palautumisen nopeutumiseen ja tiesipä Wikipedia myös kertoa, että Ranskan jalkapallojoukkuekin käyttää laitetta juuri nimenomaan palautumiseen. LPG hoitoa käytetään paljon myös fysioterapian yhteydessä.
 
LPG:stä saa myös apua selluliittiin. Mua oikeastaan jopa vähän ärsyttää, kun tuntuu että aina kun mä avaan suuni selluliitista, mut torpataan kuin puhuisin ihan höpöhöpöjälehmätlentää ja että ”eihän sulla mitään selluliittia ole”. Mulla on sellainen kroppa, että kaikki mahdollinen mikä on tarttuakseen tarttuu reisiin ja pyllyyn. Aivan sama kuinka kireäksi vetäisin isteni, niin silti jalat tulevat aina perässä ja selluliittia löytyy myös tältä likalta (kuten myös n. 80-90% naisilta ja joidenkin arvioiden mukaan myös 40% miehistä. Eli ei, minäkään en ole siltä säästynyt). Kun me käytiin Kaisan kanssa hoitosuunnitelmaa läpi, totesimme, että reisissäni on nimeomaan nesteperäistä selluliittia. Mä olen käynyt nyt yhteensä 5 kertaa hoidossa ja iho on selkeästi tasaisemman näköinen jo nyt. Mun ”ongelmakohta” on aina ollut erityisesti tuo polven yläosa, joka eritoten kovien jalkapäivien jälkeen on todella muhkuraisen näköinen ja nesteinen. LPG auttaa mm. tähän laittamalla nesteet liikkeelle ja iho on aina paljon tasaisemman näköinen jokaisen hoidon jälkeen.
 

Janni_LPG9
Ihana Kaisa tekee hoitoa. Mä oon vaipunut Nirvanaan 🙂

 
Mä sain Kaisalta myös toisen apukeinon tähän ”taisteluun”, nimittäin luonnonmukaiset Comfort Zone tuotteet. Kuorin ihon kerran viikossa Comfort Zonen kuorinta-aineella ja levitän päivittäin reisiin kiinteyttävää voidetta, joka tasoittaa ihon pintaa. Voide sisältää mm. kofeiinia, muratti-uutetta ja karnitiinia. Voide on oikeastaan enemmän geelimäinen, joten se imeytyy nopeasti eikä jää ”lähmäiseksi” ihon pinnalla. Luulisi näidän toimivan! ?
 
Janni_LPG16
 
Mulla ei oikeastaan ole koskaan ollut mitään ”ongelmaa” suhteessani sellulliittiin. Sitä on mulla kuitenkin suhteellisen vähän ja jotenkin mulla on ollutkin vähän semmoinen hälläväliä asenne kaikkiin kauneus-normeihin. Mutta sitten kun mä sen yhden kerran kävin LPG:ssä ja huomasin että hittolainen mikä muutos tästä jo yhdestä kerrasta tuli, niin pakko myöntää että musta tuli vähän utelias, että kuinka paljon tällä oikeasti pystyykään vaikuttamaan ihon kuntoon, johon ei yksin terveelliset elämäntavat ja liikunta riitä. Ja kun mä olen vähän sellainen luonne, että en usko mitään ennenkuin näen ja kokeilen itse, niin tässä sitä nyt ollaan elävänä koekaniinina ?
 

Janni_LPG12
LPG-hoito rentouttaa.

 
Ja nytpäs sinulla on mahdollisuus päästä heinäkuun ajan hemmottelemaan itseäsi Hoitola Womanille kesä-ale hintaan! Kun mainitset LPG hoitoa varatessasijanniXwoman” saat koko heinäkuun ajan 40min LPG hoidon hintaan 55€ (norm. 70€). Olipa tarkoituksesi sitten saada apua selluliittiin, nopeuttaa lihasten palautumista tai saada nesteet liikkeelle kesäloman jäljiltä, niin LPG on varmasti hyvä apu näihin kaikkiin. ?
 
Mulla olisi huomenna taas ihana aamu-rentoutus Womanilla. Taidankin tästä mennä pumppaamaan jalat pois alta niin saan sitten nauttia palauttavista vaikutuksista heti aamutuimaan ?
 
Teksti sisältää kaupallisen yhteistyön Hoitola Womanin kanssa.
 

Janni_LPG18
Kaikki LPG kuvat: Katri Laakso