Happo-treeni portaissa

Siis voihan aurinko! Mä oon ollut ihan jossain onnellisuus-pilvessä kun luontoäiti on suonut meille näin upeita kevät ilmoja!!! En voi kyllä tarpeeksi hypettää kuinka mahtavaa on ollut päästä ulos treenaamaan! Nyt on ollut siis kertakaikkisen loistavat olosuhteet pihatreeneille! Onkin tässä kuluneen aurinko-jakson aikana tullut käytyä porrastreeneissä Kuuvuoressa, juoksulenkillä Jokirannassa ja kahvakuulailemassa puistossa. Mä oon nyt anteeksi ihan sairaan raskas, mutta en vaan voi tarpeeksi kertoa miten ihanaa on päästä ulos treenaamaan ja minkälaisen endorfiini ryöpyn se mussa saa aikaan! Mun vaan tekis mieli halailla kaikkia ohikulkijoita! ? Eli älkää pelästykö jos joku tulee halailemaan keskellä lenkkipolkua, se olen vaan minä. ? Eikä anneta tän pienen sateen tänään häiritä, kyllä se arska sieltä takaisin tulee!

IMG_4806
Fiilis 10!

 
Mä ajattelin tässä postauksessa paneutua vähän tuohon porratreenii rutiiniin. Kuuvuoreen (TKU) olikin näköjään saatu uudet portaat sitten viime kerran. Ja siitä viime kerrasta täällä onkin jo aikaa! Mutta nyt ainakin portaat oli ehjät ja välitykset oli pysynyt mun mielestä ainakin suht samoina kun vanhoissa. Yleensä kun teen porrastreeniä, haluan tehdä sen intensiivisesti ja kovaa. Se onkin mulle usein maitohappotreeni. Olin jo ehtinyt tottua Edmontonissa aikamoisiin monsteri-portaisiin, joten alkuun Kuuvuori tuntui itseasiassa todella helpolta. Edmontonissa on siis pitkin kaupunkia ihan jäätäviä porraspaikkoja, ne missä itse kävin oli about 3 kertaa Kuuvuoren portaiden pituiset. Olikin siis ihan outoa kun ei mennyt heti ihan kauheille hapoille jo ekan kierroksen jälkeen. Mutta kyllähän ne hapot sitten irtosi aika nopeasti parin setin jälkeen..
 
Mun porrastreeni on lyhyt ja tehokas. Alkuun lämmittelen viereisellä juoksukentällä muutaman rundin kenttää ympäri. Ensimmäinen reipasta kävelyä, kaksi seuraavaa hölkkää ja kaksi seuraavaa ”kevätjuhlia liikkeitä” tehden. Sen jälkeen venytän huolellisesti jalat, eritysesti lonkan seudun ja pakarat auki. Tämän jälkeen vielä ensimmäinen porrasnousu on lämmittelyä ja menen portaat kevyellä hölököttelyllä tai kävellen ylös. Sen jälkeen alkaa sitten tositoimet.
 
IMG_4801
 
Kuuvuoren portaat on välitetty niin, että ensimmäinen puolikas on pitkällä välillä ja toine puoli lyhyellä. Ensimmäisen puolikkaan menen joka kolmannelle portaalle pakaralla kunnolla puristaen ja tiheän välityksen portaat joka toiselle. Tarkoituksena mennä siis niin nopeasti kuin pystyy. Palautus on rappusten kävely alas ja heti uudestaan. Ensimmäiset kierrokset menikin nyt viime treenissä aika kevyesti ja jalka kyllä kulki. Sen jälkeen alkaa hapot jylläämään ja kylläpä alkaa muuten tuntua! Ihan parasta treeniä. Kovia kierroksia teen yhteensä 10 ja sen jälkeen palaan viereiselle juoksukentälle palauttelemaan ja ravistelemaan happoja liikkeelle muutaman kierroksen verran. Päälle lyhyet venyt.
Treeni vielä listalla:
Lämmittely (juoksukenttä, kierroksia)
1x Kävely
2x Hölkkä
2x Kevätjuhla liikkeet (hyppelyitä, avauksia, saksausta jne)
Venyttelyt
1x Portaat ylös kävellen tai hölkällä
 
Treeni (portaat)
10x Portaat puoleen väliin joka kolmas porras, toinen puolikas joka toiselle. Maksimi vauhti.
 
Palauttelu (juoksukenttä)
1x Kävely ja ravistelu
1x Hölkkä
1x Kävely
Venytytkset
 

IMG_4812
FlipBelt violettina.

 
Olen saanut kokeiluunin FliBelt nimisen tuotteen. Kyseessä on siis ”juoksuvyö” tai pitäisikö sanoa enemmin treenivyö, koska se sopii kyllä oikeastaan lajiin kuin lajiin aina hiihdosta jouksuun ja punttitreeniin. Vyö on valmistettu joustavasta materiaalista ja niitä on saatavilla eri kokoja aina XXS-XL, joten jokaiselle varmasti löytyy omansa. Vyössä on 4 eri taskua, johon voit laittaa tärkeimmät tavarasi säilöön treenin ajaksi ja avaimille ihan oma kiinnitys koukku, joten ei tarvitse pelätä että avaimet lentäisi kesken vauhdikkaan treenin pitkin lenkkipolkuja. Koska vyö on TODELLA joustavaa materiaalia (micro-poly 92%, lycra 8%),  niin sinne mahtuu eri kokoiset puhelimetkin. Minulla on itselläni Suomessa iPhone 5 ja Kanadassa iPhone 6. Uudempi iPhone on huomattavasti isompi kuin edeltäjänsä, joten minulla onkin tullut ongelmia käsikotelon kanssa ja aina sitä mukaa kun luuri on päivittynyt, niin on täytynyt ostaa myös uusi käsikotelo. FlipBelt on myös antibakteerinen ja konepestävä, joten toisin kuin käsikotelot, sitä ei tarvitse heittää menemään siinäkään vaiheessa kun hiki on syövyttänyt kauhean hajun tuotteen pinnalle ? Ja iso plussa myös siitä että vyössä on myös heijastin-logo! Koska kyllä se pimeä syksy sieltä vielä taas saapuu ja on aika kaivaa heijastimet esille ?
 
IMG_8296
 
Mulla on aina musiikit korvilla kun treenaan ja olenkin kokeillut jos jonkinmoista viritystä puhelinkoteloksi. Milloin luuri on taskussa, milloin käsikotelossa ja onpahan mulla ollut myös ohjaustarkoituksessa käytetty mikkivyökin joskus treeneissä mukana. En jotenkin osaa enää olla ilman musiikkia kun olen niin tottunut siihen. Siitä saa aina niin hyvän treeenifiiliksen kun voi valita omat musiikit juuri sen päivän fiiliksen mukaan. Olenkin siis joutunut toisinaan tinkimään mukavuudesta musiikin kustannuksella. Erityisesti salilla käsipäivinä, tai kahvakuula treeneissä puhelin piuhoineen on todella epämukava pitää käsikotelossa. Koko ajan on piuhat tiellä ja auta armias kun saa pumpin päälle käsiin niin koko ajan saa olla säätämässä käsikotelon suuruutta. FlipBelt toimi ihan äärimmäisen hyvin salilla, se kulkee näppärästi lanteilla eikä purista tai kiristä mistään. Ja sinne tosiaan saa myös saliavaimen kätevästi taltioitua.
 

IMG_4797
Musiikista ekstra puhtia lenkille!

 
Juoksulenkillä ja portaissa vyö toimi myös kuin unelma. Tuon edellä mainitun mikkikotelon kanssa oli koko ajan ongelmia, koska se hölskyi epämiellyttävästi lanteilla. Tuntui melkein kuin olisi ollut pieni reppu selässä, pompompompo pitkin selkää ja peppua. FlipBelt oli rehellisesti sanottuna erittäin positiivinen yllätys, sillä sen kanssa ei tapahtunut minkäänlaista hölskymistä, edes nopea temposisessa porrasjuoksussa. Se pysyy paikallaan juuri siinä mihin sen olet asettanut! Tätä olen ihan tosissaan kaivannut lenkeilleni ja muuhunkin liikuntaan. Olen testannut vyötä nyt salilla, omassa spinning -treenissä, portaissa, juoksussa ja kahvakuulassa. Jokaisessa lajissa se oli huomaamaton ja oikeastaan unohdin että koko vyö edes on päälläni. Musta tuli kyllä heti FlipBelt fani. ?
 

IMG_8136
FlipBelt Aqua värissä.

 
Nyt mun lukijana saat tilattua itsellesi FlipBeltin -15% koodilla Jannihussi. Varoitus: vyö tulee niin herkullisissa väreissä että niistä on vaikea valita.. ? FlipBeltin nettisivuille pääset tästä.
 
Ihania ja aurinkoisia treenejä kaikille <3
 

IMG_8111
Flipbelt toimii hyvin myös pyörän selässä!

 
Postaus sisältää kaupallisen yhteistyön.