Hiustenhoito suosikit

Tässä postauksessa keskitytään tällä kertaa hiuksiin. Mulla on muutama ihan ylitse muiden hiustenhoito tuote. Mun tukka on todella kuiva, joten se on vaatinut hoitoa – ja paljon. Se on muutenkin laadultaan karkea ja oonkin varmasti onnekas siinä mielessä, että mulla pysyy kampaukset todella hyvin paikoillaan ja kiharat vaikka viikon jos olen pesemättä.
 
IMG_2899
 
IMG_2900
 
Shampoo ja hoitoaine
Nyt talven yli olen käyttänyt shampoona ja hoitoaineena Kevin Murphyn kosteuttavia tuotteita. Nyt kuitenkin kun alkaa taas pakkaset olla ohi, huomaan että se alkaa olla vähän liian kosteuttava ja helposti lätistää koko olemuksen. No, kesää ja aurinkoa odotellessa, sitten kaivetaan taas super kosteuttavat tuotteet esiin. Kesäisin olen tykännyt käyttää Lanzan tuotteita, jotka ovat myös ihan super kosteuttavia.
 
IMG_4153
 
Hiuksiin jätettävät tuotteet
Hiuksiin jätettävänä hoitoaineena mulla on ollut nyt jo jonkin aikaa Kerastasen Elixir Kultime. Tykkään että se on tarpeeksi kosteuttava, mutta ei kuitenkaan liian raskas ja jätä hiuksia lättänöiksi. Esimerkiksi Moroccanoilin paksumpi versio on sitten taas mun hiuksille ihan liian raskas ja siitä on ollut käytössä light -versio, joka istuu tähän kuontaloon huomattavasti paremmin. Kerastasesta vielä, se myös tuoksuu ihanalle! Mä oon ihan tuoksu-friikki!
 
IMG_4154
 
Toinen hiusiin jätettävä tuote, joka on ollut pitkään käytössä on Schwarzkopfin Bona Cure spray. Se on myös koostumukseltaan kevyt eikä jätä tukkaa raskaan näköiseksi. Toinen aivan brilliantti spray on It’s a 10 Miracle leave-in. Tästä en ole varma saako Suomesta, mutta jos ikinä olet matkoilla ja törmäät tähän niin lupaan että on ehdottomasti vaivan arvoinen raahat kotiin tuliaisiksi! Ihan super kosteuttava ja tämä yksinään riittää. Tuon Bona Curen kanssa käytän aina lisänä myös jotain elixir hoitoa latvoille, mutta It’s a 10 miraclen sprayn kanssa ei tarvitse enää käyttää muita tuotteita.
 
IMG_4155
 
Hiusten muotoilu
Hiusten muotoilussa mulla on myös muodotunut muutama suosikki. Märkään tukkaan suihkutettava Kevin Murphyn Volume spray on ihan huikea ja antaa tukea tukalle. Sillä saa suuriakin kampauksia ja pöyhkeyttä tukkaan ja suoraan sanoen sen kanssa on saanut olla vähän varovainen ettei tule jopa liikaa volyymia. Olen oppinut virheistäni ja kerran pienen ylilyönnin jälkeen näytin 80-luvun rokki-ikonilta. Sen jälkeen olen oppinut itselleni sopivan annostelun.
 
IMG_4156
 
Kuivashampoo on ollut vähän kinkkinen viime aikoina. Vaikka olen edelleen vaalea, niin juureni on nyt kuitenkin värjätty tummiksi. Ja ennen käyttämäni Four reasons kuivashampoo on nyt aivan liian vaalea minulle ja jättää ”hilseen” näköisiä valkoisia jälkiä päähän. Siitä ilmeisesti löytyy myös tumman tukan versio, mutta en ole onnistunut sitä täältä Edmontonista vielä löytämään. Nyt minulla on sen sijaan käytössä Moroccan Oilin dry shampoo ja siitä dark tones. Totta puhuen minusta tuntuu, että siitä edelleen jää hiukan valkoisia kohtia hiuksiin, mutta ei läheskään niin paljon kuin Four Reasonista.
 
IMG_4158
 
Hiuslakasta olen löytänyt pitkäaikaisen lempparin! Käytän Sebastian Re-Shaper strong hold hiuslakkaa. Tällä meinaan pysyy pienetkin hiushaituvat mukana vähän kovemmassakin menossa. Tästä ei kuitenkaan tule koppuran näköistä tukkaa, vaikka pito onkin loistava. Joissain tuotteissa, joissa on luja kiinnitys, olen huomannut että tukkani tulee helposti kovan näköiseksi ja menee ikään kuin ”railoille”.
 
IMG_4157
 
Naamio
Sitten luonnon omista kosteuttajista käytän kookosöljyä. Se on kyllä ihme aine! Sitä kun voi käyttää iholle, hiuksiin, ruoan laittoon ja lies minne! Joskus jos latvani ovat oikein kamalassa kunnossa teen kookoöljystä ”maskin” latvoihin ja käärin latvat kelmuun, jotta öljy imeytyy oikein kunnolla. Yleensä annan öljyn imeytyä n. 3omin. Tämän kanssa saa kuitenkin olla tarkkana että ei tule levitettyä koko hiuksiin, se nimittäin tekee hiukset klimppisiksi ja rasvaisen näköiseksi.
 
Sisäistä hiustenhoitoa
Minä uskon että kaikki hyvinvointi lähtee sisältä päin. Joten miksei myös hiusten hyvinvointi! Käytän Puhdas+ Hair Capsules -vegekapseleita. Ne sisältää mm. kollageenia, sinkkiä ja C-vitamiinia, jotka ovat tärkeitä hiusten hyvinvoinnin kannalta. Puhdas+ tuotemerkin kanssa olen tehnyt jo jonkin aikaa yhteistyötä, sillä haluan että ravintolisäni ovat mahdollisimman puhtaita, eivätkä sisällä turhia lisä- ja täyteaineita. Puhdas+ tuotteet ei sisällä säilöntäaineita, väriaineita eikä pintakäsittelyaineita. Ja mikä tärkeintä, kyseessä on kotimainen merkki. Siksi voinkin seisoa 100% merkin ja tuotteiden takana. Hyvä esimerkki on se, että ennen muita ravintolisiä popsineena minulle tuli aina aamulla huono olo hetki vitamiinien oton jälkeen. Se taas johti siihen vitamiinit jäi usein ottamatta. Nyt käytän tismalleen samoja vitamiineja Puhdas+:lta kuin ennen, lisänä vielä nämä hiuskapselit ja enää ei tule huono ja oksettava olo.
 
IMG_4159
 
Asiasta kukkaruukkuun, tarkoituksenani on päivittää blogia nyt siis vähintään kerran viikossa. Joskus jos siltä tuntuu niin varmasti teen useammankin postauksen, mutta yksi viikossa on ainakin taattu! Seuraavaan kertaan siis ?