Minun turhamaisuuteni

Mä luulen että meillä kaikilla on jokin pahe tai turhamaisuus. Joillain se voi olla kengät, joillain laukut ja joku taas tykkää keräillä pelipaitoja. Nyt mä paljastan mun turhamaisuuden. Se ei ole laukut tai kengät vaan hajuvedet. Mä olen niiiiin tuoksu-friikki kun vaan ihminen voi olla! Mä rakastan erilaisia hajuvesiä ja tuoksuja ja ne tuo mulle tosi vahvasti erilaisia mielleyhtymiä mieleen. Esimerkiksi jotkut tuoksut muistuttaa mua ihan jostain elämän ajanjaksosta. Tuoksuihin liittyy siis paljon muistoja. Sen lisäksi mä valitsen aina päivän tuoksun fiiliksen mukaan. Kaverit usein nauraakin, että heidän pitää soittaa mulle kun hajuvesi on loppumaisillaan. ? Mä rakastan mennä kaupoille ihan vaan haistelemaan hajuvesiä. Kai tää jonkin asteinen pakkomielle siis on ?
 
Lempi arkituoksut:
Jimmy Choo – Flash
Tää on ihan mun yksi kestosuosikeista! Ostin pullon Lontoon lentokentältä pari vuotta takaperin ja olin monta kuukautta pelkästään tämän hajuveden pauloissa. Tuoksusta tulee ihan mieleen Phoenixin kevät, kukkaan puhkeavat kaktukset ja aurinko. Johtunee siitä että satuin aloittamaan kyseisen tuoksun juuri tuohon ajankohtaan, haha! Tuoksu on suhteellisen kevyt ja raikas, sopii hyvin siis arkeen. Tuoksu ei kuitenkaan ole sporttinen, vaikka edellisestä kuvauksesta niin voisi päätellä, vaan hempeän naisellinen.
 
IMG_4395
 
Jimmy Choo – Blossom
Toinen Jimmy heti perään. Tästä mulla on pienempi puteli ja hyvä niin. Tämä tuoksu on todella makea ja vaatii tietyn tyylisen fiiliksen, jotta sitä voi käyttää. Jotenkin kesäisin aina sytyn tälläisiin makeisiin tuoksuihin. Talvella en kyseistä tuoksua käytä kuin aniharvoin ja siksi hyvä että ymmärsin ostaa pienen pullon kyseisestä tuoksusta. Makean ystäville erinomainen tuoksu!
 
IMG_4396
 
Hugo Boss – Boss Femme
Tämä tuoksu puolestaan on raikkaampi kuin edellinen. Sopii hyvin esimerkiksi silloin kun haluaa olla tuoksun puolesta suhteellisen casual. Jotenkin tästä tuoksusta tulee ihan kevät mieleen, ehkäpä juuri tuon raikkauden puolesta. Oikein hyvä perus-tuoksu.
 
IMG_4401
 
Moschino – Pink Bouquet
Ahhh tää on niin ihana tuoksu! Todella kevyt, hempeä ja tyttömäinen. Mulla on tästä jo toinen puteli menossa, tää vaan jaksaa ihastuttaa joka päivä! Jos pitäisi valita yksi sana kuvaamaan tätä tuoksua niin se olisi ”onnellisuus”. Tätä tuoksua haisutellessa ei voin kun tulla hyvälle tuulelle! Jos joskus on vaikeuksia valita hajuvesistä mitä käyttää juuri tänään, tämä on aina varma valinta. Siis pyhässä yksinkertaisuudessaan aivan ihana tuoksu!
 
IMG_4402
 
Juhlatuoksut
 
Marc Jacobs – Decadance
Tämä on todella ylellinen tuoksu ja sopii juhlaan kuin juhlaan. Joskus ihan jopa arkeen jos haluaa vähän säväyttää. Itse kuitenkin luokittelen tuoksun enemmän ”iltatuoksuksi”, kuin ihan perus arkituoksuksi. Jotenkin mä näen että tämä tuoksu on sellainen vahvan ja itsenäisen naisen tuoksu. Vaatii siis kantajaltaan hiukan särmää. Ja koska tuoksu on voimakkaampi, sopii se myös loistavasti esimerkiksi syys-talvi ajalle. Kesällä saattaa tuntua raskaalta.
 
IMG_4398
 
Yves Saint Laurent – Black Opium
Tässä heti perään toinen, sanoisinko jopa viettelevä juhlatuoksu. Tämä on todella vahva ja tummanpuhuva tuoksu, joka ei kyllä jätä kylmäksi. Sopii erityisen hyvin vaikkapa kynttilä illalliselle tai silloin kun haluat todella hurmata jonkun. Tätä tuoksua haistellessa tulee mieleen intohimo ja viehkeys.
 
IMG_4397
 
Viktor&Rolf – Flowerbomb
Tämä tuoksu on hyvin ylellinen ja sopii hienosti vaikkapa sukujuhlille. Se on hienostunut, mutta antaa todella erilaisen fiiliksen kuin kaksi edellä mainittua. Kukkaistuoksu onkin oiva valinta vaikka kesän juhliin, olipa kyseessä sitten rippi- tai ylioppilasjuhlat. Itse tykkään käyttää tuoksua toisinaan myös arjessa, mutta silloin pukeutuminenkin on yleensä smart casual tyylistä. Ihan ei mene yksiin verkkahousujen kanssa tämä tuoksu.
 
IMG_4400
 
Escada – Absolutely me
Oi tämä tuoksu on minulle myös hyvin vahva muistojen herättäjä. Tästä onkin jo toinen pullo menossa ja sekin kohta finito. Tämä tuoksu on vähän siinä rajalla, onko kyseessä hienostuneempi iltatuoksu vai enemmän arkituoksu. Sopii siis hyvin kumpaankin tarkoitukseen. Tuoksua on todella vaikea kuvailla, mutta minulle kyseinen tuoksu on sattunut alunperin osumaan elämäntilanteeseen, jolloin olen ollut todella onnellinen. Siksi tuoksu korreloi vahvasti onnellisuuden kanssa ja kuuluu kestosuosikkeihini. Tämä on siis varma valinta niin arkeen kuin juhlaan, jos haluat yhdistää kummankin ominaisuuden.
 
IMG_4404
 
Nyt vaan toivotaan että kesälle ei tule enää mitään ihania uutuustuoksuja. Niistä minulla on oikeasti vaikeuksia pysyä erossa. Jos vaikka ehtisi näitä vanhoja käyttää ensin vähän pois alta, heh..