Suosikki kosmetiikkatuotteeni

Ajattelin jatkaa blogia nyt vähän kevyemmällä linjalla tällä kertaa, ei voi olla ihan liian diippi joka postauksessa haha! Okei, eli lempi kosmetiikkaani. Minä en todellakaan ole mikään meikkitaiteilija enkä kampaaja, ja totta puhuen olen aika huono meikkaamaan. En osaa hienoja meikki-trikkejä joilla feikata nenää pieneksi tuosta ja isommaksi tästä, en osaa tehdä oikeaoppista contouringia tai kissarajauksia. Käytän meikkiä maltillisesti ja olen suoraan sanoen aika laiska meikkaamaan. Mieluummin hillun ilman meikkiä aina kun vaan mahdollista. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä ettenkö tykkäisi meikeistä ja kaikista ”tyttömäisistä” jutuista. Kyllä minä tykkään! Vaikka aika tomboy sisimmiltään olenkin, on minusta ihana joskus vaikkapa ravintolaan lähtiessä käyttää 45min itsensä puunaamiseen!
Päivittäin en kuitenkaan jaksa meikata. Jo ihan siitäkin syystä että kun liikkuu paljon niin meikit on usein vain tiellä.  Mikään ei ole kauheampaa kuin että jos on jostain syystä joutunut menemään vaikka töistä suoraan salille ja on meikit naamassa (puhumattakaan jos tulet suoraan kuvauksista!!) ja sitten ala hikoilla kuin pieni eläin! Yäks, siitä ei paljon lähmäisempää oloa voi kuvitella!
Sitten itse tuotteisiin. Nämä ovat siis ihan tämmöisen tavan-meikkaajan valintoja ja kuten sanottu tykkään mennä sieltä missä aita on matalin. Eli jos innostut jostain tuotteesta niin ihan omalla vastuulla sitten haha ? En myöskään tee yhteistyötä minkään kosmetiikka brändin kanssa, joten nämä ovat ihan puhtaasti omia mielipiteitäni. Lähdetäänpä siis ihan pohjasta liikkeelle!

Kevyt pohja, siistit kulmat ja huulipuna! Siinä helppo, nopea ja näyttävä meikki.

Ihon puhdistus

 1. Tykkään usein käyttää hulipunaa. Sillä saa nopeasti ja vähän liiankin helposti heti näyttävyyttä meikkiin kun ei muuten jaksa panostaa. Siispä tarvitsen hyvän huulimeikin poistoaineen. Siihen käytän Nivean Double effect eye make-up removeria. Sillä siis nimensä mukaan saa kyytiä niin silmä- kuin huulimeikkikin. Näitä on saatavilla ihan marketeista sokkareihin jne. Maksaa muistaakseni alle 5€. Tämä tuote on ollut mulla käytössä jo vuosia ja sillä on aina lähtenyt napakat vedenkestävät ripsarit, mattahuulipunat ja jopa kuvausmeikit ihan tuosta noin vaan. Ihan ehdottomasti mun suosikki kaikista mitä olen kokeillut!
 2. Kasvot pesen tällä hetkellä Vichyn Normaderm puhdistus geelillä. Talvisin kun ihoni on kuivassa kunnossa tämä on kuitenkin liian jytkyä kamaa ja saa ihoni kuivumaan. Silloin minulla on käytössä hellävaraisempi Philosophy Purity puhdistusmaito. Vichyn tuotteita saatavilla apteekeista ja Philosophya muistan nähneeni ainakin Sokoksilla.

Ihon kosteutu

 1. Mulla on tosi kuiva iho ja erityisesti se on ottanut nokkiinsa täällä Edmontonissa, jossa on ihan super-kuiva ilma. Erityisesti pakkasilla iho oli ihan koppura ja täynnä ihottumaa. Siksi mulla on ollut talvisin käytössä Argan öljy, jota onkin kulunut ihan huolella. Nyt kun pakkaset on ruvennut vähän helpottamaan niin olen siirtynyt kevyempiin tuotteisiin, kun huomasin että enää tuo öljy ei imeydy kokonaan ihoon. Nyt minulla on käytössä Vichyn Aqualia Thermal kosteusvoiteet. Päivisin siitä light ja yötä vasten rich versio. Argan öljyä myyvät ainakin luontaistuotekaupat.
 2. Ja arvatkaas mitä? Eipä ole Jannikaan enää ihan teini ja siitä syystä olen aloittanut ennaltaehkäisevän työn silmän alusteni kanssa. Silmänympärysvoiteena minulla on käytössä For all my eternityn organic eye cream. Tämä on ollut myös ihan pelastus talvella kun iho on ollut kuivimmillaan. Silloin ei olisi paljon tarvinnut haaveilla silmämeikistä, tai ylipäätänsä mistään meikistä kun iho vetäisi ihan koppuraksi jos siihen jotain yritti lisätä. Tässä kopsattu heidän nettisivuilta mitä tuote sisältää: ”Contains Rosewater blended with Olive Oil infused with Eyebright herb, Evening Primrose Oil, Almond Oil, Beeswax, Cocoa Butter, Grapefruit Seed Extract, Vitamin E and essential oils of Palmerosa, Patchouli and Neroli”. Tätä saatavilla nettikaupoista.
 3. Koko vartalolle käytän usein kookosöljyä yötä vasten tai jos tarvitsen jotain mikä imeytyy nopeasti niin siinä tapauksessa Biothermin Oil Therapy rasva on toiminut moitteettomasti. Se kosteuttaa hyvin, imeytyy nopeasti ja on ennenkaikkea miellyttävän miedon tuoksuinen. Suomessa ollessani ehdoton lemppari on kuitenkin ihan apteekin perusrasvat kuten Aqualan l, Decubal ja Apobase. Viimeisimpänä olen tainnut käyttää noista eniten Decubalia.

 
Meikkipohja

 1. Meikkipohjan tekemiseen käytän usein kahta tuotetta. Toinen on Pür CC voide ja toinen on Benefitin Boi-ing (mä en suoraan sanoen edes tiedä mikä tämän meikin virallinen nimi on) töhnää, jolla saa hyvin ihon ”pikkuvirheet” piiloon, kuten finnit ja muut läikät. Tuo Pür CC voide on koostumukseltaan ihanan kevyt ja se sisältää 40 kertoimen aurinkosuojan. Nyt en ihan tasantarkkaan osaa sanoa saako näitä tuotteita Suomesta.. Mutta jos vierailet esimerkiksi Pohjois-Amerikan puolella niin siinä tapauksessa Benefitin tuotteita myy Sephora ja Püria esimerkiksi London Drugs ja Shoppers Drug Mart.
 2. Puuteri onkin sitten oma lukunsa ja sen suhteen olen todella nirso. Monien kokeiluiden kautta olen kuitenkin löytänyt itselleni toimivan ja sopivan kevyen version. Käytän Inglotin Stage-Sport-Studio irtopuuteria, joka jättää tarpeeksi koskemattoman näköisen lopputuloksen. En halua että ihoni näyttää tunkkaiselta liian paksun puuteri kerroksen takia, joten tämä toimii loistavasti kevyenä, mutta mattaisen lopputuloksen jättävänä vaihtoehtona. Se on myös ihan super riittoisa! Omani ostin syksyllä ja sitä on vielä reippaasti jäljellä! Inglotin myymälöitä on ainakin ainakin Helsingissä Kluuvissa ja ihan uusi liike Forumissa, Raisiossa Kauppakeskus Myllyssä, Jumbossa Vantaalla, Espoossa Sellossa ja Itäkeskuksessa Helsingissä.
 3. Concealer. Ja pahoittelut, enpä tiedä tällekään virallista nimeä, purkin kyljessä vaan lukee concealer joten käytetään sitä! Tätä käytän kirkastamaan meikkiä ja sellaisiin kohtiin kasvoissa, joihin haluan lisää valoa. On myös hemputin hyvä tummille silmän alusille! Käytän Macin pro longwear concealeria. Tämän ostin Stockmannilta myöskin syksyllä ja on ollut todella riittoisa mokoma pieni purnukka! Ainoa miinus mikä pitää antaa on se, että pumppupullosta on välillä vaikea saada tarpeeksi pientä määrää ulos, sieltä helposti tulee liikaa ja sitten menee ainetta ihan hukkaan. Mutta siitäkin huolimatta sitä on riittänyt ja riittää vielä varmasti pitkäksi aikaa! Se mikä taas on erityisen hyvä plussa tälle tuotteelle on se että sävyjä oli vaikka kuinka montaa erilaista ja ainakin itse sain todella hyvää palvelua ja myyjä löysi heti juuri minun iholleni sopivan sävyn.
 4.  Aurinkopuuterina käytän myös Macin tuotteita. Henk koht en tykkää liiasta glitteristä ja kimalteesta naamassa, joten olen valinnut tähän mattaversion. Plussaa ehdottomasti laaja sävyvalikoima. Ja olen huomannut että vuodenajasta riippumatta (toisin sanoen rusketuksen määrästä riippumatta) olen pystynyt käyttämään tätä samaa sävyä ilman että se näyttäisi talvella liian tummalta tai kesällä olemattomalta.

Silmämeikki

 1. Luomiväriä tulee käytettyä todella harvoin, mutta silloin kun käytän niin ehdottomasti Inglotin freedom system luomivärejä. Ne ovat todella pigmenttirikkaita ja pysyvät luomella läpi päivän ilman että karisevat poskille. Ja mikä kivointa, näihin paletteihin voi itse valita omat lempparisävyt! Värit kiinnittyvät palettiin magneetilla, joka auttaa myös siinä että väri ei hajoa niin helposti tippuessa tai ottaessa kolhuja, sillä se tulee sitten kokonaisuudessaan ulos paletista, eikä mene murusiksi
 2. Rajauskynänä minulla on ollut käytössä jo lukiosta saakka sama tuote. Mitäs sitä vaihtamaan kun löytyy hyvä! Käytän Rimmelin Glam eyes rajauskynää. Se on tarpeeksi helppo levittää (okei, onnistun siltikin välillä sotkemaan sillä!) ja pysyy hyvin paikoillaan. Ja mikä parasta sitä saa suurimmasta osasta isompia marketteja (omani olen ostanus Citymarketista) ja hintaa sillä on muistaakseni n. 6-7€. Toivottavasti en pahasti valehdellut hinnassa, sillä tuokin mokoma on kestänyt jo niin pitkään etten edes muista mitä kustansi kun kesällä ostin.

  Rajauskynästä on annettava vielä toinenkin tipsi. Olen törmännyt todella monissa paikoissa Benefitin They’re real push-up lineriin ja ihmiset on hehkuttaneet sitä maasta taivaisiin. Olin siis mainonnan uhri ja menin ostamaan kyseisen linerin. Ja myönnän, se todella pysyi siellä missä kuuluikin, eikä sitten meinannut lähteä millään pois. Jopa tuolla Nivean ihme silmämeikin poistajalla sain hinkuttaa muutamaan otteeseen ennkuin panda-efekti oli kokonaan poissa. Eli jos kaipaat todella kestävää rajauskynää niin tässä varma valinta. Itse koin että se oli haasteellinen levittää ja niinpä minulla olikin laineria pitkin lärviä ensimmäisen levityskerran jälkeen. Jos kuitenkin olet vähän kokeneempi meikkaaja niin ei varmasti tuota mitään ongelmaa!
 3. Ripsivärissä arvostan sitä että siitä ei tule liian ”laitetun” näköistä jälkeä. Ja tarvittaessa jos haluaa enemmän väriä sitä voi aina levittää useamman kerroksen. Siksi tykkään Too Facedin LashGasm maskarasta. Se pidentää ripsiä, ilman että jättää paakkuja tai liian paksua jälkeä. Miinuksena vaan pieni purkki ja se että ei ole kaikkein riittoisin. Toki pienessä purkissa se hyvä puoli että ei ainakaan kuiva jos ei niin kauheasti ripsiväriä käytä. Toinen plussa se että tuote on tehty Kanadassa, joten mieluusti täällä tuen paikallisia merkkejä.
 4. Kulmakarvoille olen myös käyttänyt jo iäisyyden yhtä ja samaa tuotetta. Tämä myös marketti-kamaa ja mikä parasta tämä on suomalainen tuote! Käytössä minulla on siis Lumenen Blueberry eyebrow shaping wax ja siitä sävy 2 harmaanruskea. Tämä tuote on nopea ja helppo levittää plus antaa kivan värin kulmiin. Sen lisäksi ei tarvitse ruveta piirtelemään kynillä tai luomiväreillä enää kulmakarvoja esille. Plus edullinen hinta, olisiko tämä siinä 7-8€ paikkeilla.Toinen kulmakarva tuote, jota toivoisin että jaksaisin enemmän käyttää on Inglotin brow liner gel. Nyt taas vinkkinä, jos olet yhtään enemmän tehnyt meikkejä niin tämä tuote on varmasti juuri sinulle oikea. Geeli tekee aivan ihanaa jälkeä, mutta koen että se on hiukan hidas/hankala levittää. Myös muutama ystäväni käyttää tätä ja heillä on aina upeat kulmat! Tällä saa myös huijattua itselleen tuuheammat kulmat. Itse käytän tätä jos minulla on reilusti aikaa ja haluan oikein laittautua. Varmasti tämänkin oppisi levittämään kunnolla ja nopeasti mutta se vaatisi pientä harjoittelua.
 5. Rajauskynänä minulla on Inglotin Soft Precision eyeliner. Olen vähän liiankin kovakourainen kun käsittelen meikkipussukoitani ja meikkini kyllä joutuvat kokemaan kovia. Suomessa ollessani reissaan paljon tien päällä ja meikit kulkee mukana milloin missäkin kapsäkissä jota tulee sitten vaan viskottua. Ja tämä eyeliner ei ole ottanut nokkiinsa yhtään! Ei katkeile, ei ole mennyt murusiksi tms. Iso propsi siis siitä!

Huulimeikki

 1. Huulimeikki on minulla tällä hetkellä se juttu mihin panostan jos johonkin. Vaikka muuten olisi lähes ilman meikkiä tai ihan vaan ripsari linjalla, huulipunalla tai -kiillolla saa heti näköä kokonaisuuteen. Tämä onkin ehkä vähän tälläisen laiskan meikkaajan valinta haha! Huulten rajauksessa olen hurahtanut Bobbi Brownin kyniin. Ne on kestäviä, kuten edellä mainittu eyeliner ja pysyvät hyvin paikoillaan. Sävyt ovat myös hyviä ja niitähän löytyy.
  Sävyt: Pale Mauve ja Red
 2. Huulipunissa mulla on tällä hetkellä oikeastaan aika monta suosikkia. Eniten kuitenkin tulee käyettyä Macin matte sävyjä ja Bobbi Brownilta sekä matta että kiiltäviä sävyjä. Ruskean ja beessin sävyt on mulla suurimmassa kulutuksessa, koska koen että ne sopii hyvin mun ihon sävyyn, tummiin silmiin ja hiuksiin etenkin nyt kun olen mennyt aika monta sävyä tummemmaksi kuin mitä olen ollut. Lisäksi nämä huulipunat on todella pigmenttirikkaita. Mattasävyt ainakin mulla pysyy paljon paremmin paikoillaan kun kiiltävät. Niitä saa kyllä olla lisäämässä esimerkiksi ravintolaillan aikana useaan otteeseen jos haluaa että huulipuna näkyy. Siksi usein ravintolaan mennessä valitsen matan punan. Bobbi Brownia myy Suomessa ainakin Stockmann.
  Sävyt vasemmalta: Mac – Velvet teddy, Bobbi Brown – Bare Pink, Bobbi Brown – Bobbi.
 3. Huulikiilto. Tässä myönnän että olen taas ollut mainonnan uhri. Todella monet meikkitaiteilijat ovat kehuneet Anastasia Beverly Hillssin tuotteita jo pitkään. Olenkin koittanut niitä etsiä täältä eri kosmetiikka kaupoista mutta turhaan. Nyt kuitenkin ne ovat vihdoin saapuneet Sephoraan ja pitihän se heti ottaa testiin! Ja täytyy sanoa että ei näitä turhaan ole kehuttu. Enpä ole ennen ajatellut että pelkällä huulikiillolla saa näin mahtavan värin huuliin! Erityisesti tykästyin kullan/pronssin hohtoiseen huulikiiltoon. Tämä onkin ehkä ainut paikka kasvoissa joissa siedän glitteriä! Se on aika hauskan näköinen huulilla, ja muuttaa sävyä eri valoissa. Se ei kuitenkaan ole liian agressiivisen värinen, joten voisin kuvitella käyttäväni tätä myös arkena. Ja koska olen ihan pikkuisen skeptinen luonne, ajattelin että nämä ei kyllä taatusti tule kestämään kunnolla huulilla, onhan ne huulikiiltoja. Väärässä olin. Alla kuva, jossa olen käynyt ulkona syömässä ja juonut sumpit päälle ja punaa on vielä hyvin jäljellä ilman että olisin lisännyt sitä kertaakaan ensi levityksen jälkeen. Uskoisin että nettikaupasta näitä saa tilattua myös Suomeen.
  Hyvin on väriä jäljellä ruokailun ja kahvittelun jälkeen!

  Sävy: Gilded

  Sävy: Kristen

  Sävy: Neon Apple

Siinäpä sitä tulikin lueteltua! Ensi viikon postauksessa paljastan 10 asiaa, joita et vielä minusta tiennyt. Toivottavasti ehdin tässä tehdä vielä yhden postauksen kuulumisista ennen sitä, alkaa päivät täällä Edmontonissa käydä vähiin ja pian on aika pistää kimpsut ja kampsut kasaan ja palata Suomeen ?