Suhdekiemuroita vai menestystä työelämässä? Lue vuosihoroskooppi kaikille tähtimerkeille

Cosmon suuri vuosihoroskooppi paljastaa työ- ja rakkauselämän käänteet vuonna 2018.

Kauris 

(22.12.–20.1.)

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Työ

Vaikka välillä tuntuu siltä, ettet saa työpanoksestasi tarpeeksi kiitosta, luota siihen, että ahkeruutesi palkitaan. Unelmasi voivat käydä toteen, jos vain jaksat keskittyä. Kun pääset toukokuussa tarttumaan isoon projektiin, muista, että yhteistyössä on voimaa. Projektin onnistuminen nostaa sinut alkusyksystä huomion keskipisteeksi. Ota kehut vastaan, mutta jaa osa kiitoksista myös heille, jotka ovat auttaneet sinua matkan varrella.

Onnenpäivät: 17.3., 6.8. ja 12.12.

Rakkaus

Sitoutuminen tulee ajankohtaiseksi viimeistään tänä vuonna. Muista, että hyvässä parisuhteessa ei ole kyse jokailtaisesta ilotulituksesta: onnellisen arjen ja yhteyden säilymisen salaisuus löytyy pienistä eleistä, toisen huomioimisesta ja läsnäolosta. Lähtekää maaliskuussa reissuun, niin saatte kesään mennessä lopullisen varmuuden suhteenne tulevaisuudesta. Tarvitset rinnallesi tyypin, joka jakaa sekä kahjoilutaipumuksesi että leffamakusi.

Kuumat päivät: 31.3., 19.5. ja 12.9.

Vesimies 

(21.1.–18.2.)

Työ

Loppuvuoden tapahtumat opettivat sinua arvostamaan rehellistä kommunikaatiota ihmissuhteissasi. Nyt on hyvä hetki tuoda sama oivallus myös työelämän puolelle. Kun jaat ajatuksesi kiertelemättä kollegojesi kanssa, sinulle avautuu ovia, joiden olemassaolosta et edes tiennyt. Toukokuun puolivälistä marraskuun alkuun asti elät murrosaikaa, joka enteilee suurta muutosta tai mahtavaa uutta projektia. Onnistumisen avaimia ovat kompromissit ja ennakkoluulottomuus.

Onnenpäivät: 31.3., 15.5. ja 11.9.

Rakkaus

Aurinko lämmittää tulevana kesänä kuumasti rakkausrintamalla: varattujen suhteet ottavat seuraavan askeleen eteenpäin ja sinkuilla riittää säpinää. Tee itsellesi selväksi, mitä todella haluat, mutta pidä mielesi avoimena myös iloisille yllätyksille ja villeille ehdotuksille. Jos arki alkaa puuduttaa, napatkaa äkkilähtö huhtikuussa tai lokakuussa.

Kuumat päivät: 24.4., 13.6. ja 11.8.

Kalat 

(19.2.–20.3.)

Työ

Hoidat duunisi mielelläsi yksin, mutta nyt on aika lähteä nuuhkimaan sosiaalisempaa ilmapiiriä. Tiimityöskentelyn ei tarvitse tarkoittaa sitä, että menetät
luovan vapautesi. Jaa ajatuksesi muille, niin saat niille kaikupohjaa ja tukea – ja samalla turvaverkon, johon laskeutua, jos jokin ideoistasi ei toimikaan. Valmistaudu ottamaan suurimmat harppaukset eteenpäin helmikuussa ja toukokuussa.

Onnenpäivät: 10.2., 22.6. ja 15.11.

Rakkaus

Niin kivaa kuin flirttailu ja treffeillä käyminen onkin, pelkkä hauskanpito ei enää riitä, vaan kaipaat elämääsi jotain pysyvämpää. Käy menneiden suhteiden mokat ja muut kikat läpi ja jätä ne sitten lopullisesti taaksesi, jotta ne eivät e´pääse pilaamaan uuden rakkauden alkua. Tapaat vihdoin tyypin, joka saa sinut täysin häkellyksiin – ja on lisäksi luotettava kuin kallio. Suhteen kannalta ratkaisevat hetket koetaan toukokuussa, syyskuussa ja marraskuussa.

Kuumat päivät: 19.5.,10.7. ja 9.9.

Oinas 

(21.3.–20.4.)

Työ

Ota uuden vuoden ensimmäiset askeleet urapolullasi uudella asenteella: tiedät mitä haluat, eikä mikään voi pysäyttää sinua. Matkan varrella vastoinkäymisiä tulee varmasti, mutta älä anna niiden lannistaa. Pidä päämäärä kirkkaana mielessäsi ja keskity yhteen asiaan kerrallaan. Huolehdi myös omasta henkisestä ja fyysisestä hyvinvoinnistasi, syö terveellisesti ja varaa kalenteriin aikaa treenaamiselle. Elokuussa saat päätähuimaavan tilaisuuden, josta ei kannata kieltäytyä.

Onnenpäivät: 17.3., 15.5. ja 27.8.

Rakkaus

Pidä huolta, ettet työkiireidesi takia juokse rakkauden ohi. Muista, että suhteen uutuudenviehätys ei kestä ikuisesti – sen päätyttyä punnitaan keskinäinen kunnioitus, luottamus ja tahto pitää toisesta huolta. Eräs yllättävä tapaus alkaa kutkutella tunteitasi maaliskuussa tai kesäkuussa. Jos kyseessä on työkaverisi, punnitse riskit tarkkaan ennen kuin syöksyt hänen syliinsä. Kuuntele vaistoasi syksyn aikana: jos jokin suhteessa tuntuu väkinäiseltä, on aika siirtyä eteenpäin.

Kuumat päivät: 13.6., 6.8. ja 10.8.

Härkä 

(21.4.–20.5.)

Työ

Pidät mielelläsi kaikki langat käsissäsi, mutta tänä vuonna asiat onnistuvat paremmin, kun otat rennomman asenteen. Avainsana on joustavuus: älä aseta liian tiukkoja tavoitteita, vaan anna myös hetkessä syntyville ideoille mahdollisuus. Maaliskuu on erityisen kiireistä aikaa, mutta kesään mennessä palaset loksahtavat paikoilleen ja olet taas valmis kokeilemaan jotain uutta. Syksyllä on aika keskittyä perheeseen ja henkiseen hyvinvointiin.

Onnenpäivät: 18.1., 16.5. ja 2.12.

Rakkaus

Nyt tarvitaan kärsivällisyyttä! Rakkauden etsiminen tai sen säilyttäminen saattaa tuntua päättymättömältä ylämäeltä, mutta huipulla odottaa palkinto, joka on kaiken vaivan arvoinen. Jos olet parisuhteessa, muista, että kompromissi on usein varteenotettava ratkaisu. Jos olet sinkku, kipinät alkavat sinkoilla toden teolla huhtikuussa. Älä turhaan yritä piilottaa herkkyyttäsi rakkaaltasi: kun avaudut, myös hän uskaltaa purkaa ympärilleen rakentamansa muurin.

Kuumat päivät: 31.3., 10.7. ja 9.9.

Kaksoset 

(21.5.–21.6.)

Työ

Nyt on aika tarttua tuumasta toimeen. Kun uskallat lähteä toteuttamaan pitkään mielessäsi pyörinyttä ideaa, asiat lähtevät rullaamaan vauhdilla. Onnistuaksesi tarvitset ympärillesi luotettavia ihmisiä, joten pidä tuntosarvesi pystyssä kaikissa tilaisuuksissa, joissa tapaat kiinnostavia tyyppejä. Alkuvuoden ahkerointi tuottaa tulosta kesällä – kenties rahallisestikin. Iske lokakuussa kaasu pohjaan ja ota uusi, haastava projekti haltuun.

Onnenpäivät: 10.2., 13.6. ja 16.11.

Rakkaus

Tänä vuonna rakkaus on suuressa roolissa elämässäsi. Ystävänpäivä lataa helmikuuhun oman romantiikkansa, mutta huhtikuussa edessä on todellinen yllätyskäänne, joka nyrjäyttää sydämesi onnesta sijoiltaan. Tarvitset rinnallesi ihmisen, jolla on yhtä paljon mielikuvitusta ja seikkailunhalua kuin sinulla. Jos olet parisuhteessa, yhteinen matka lähentää teitä entisestään. Jos olet sinkku, matkailu avartaa yhtä lailla – reissusta saattaa löytyä ikimuistoisia tuliaisia.

Kuumat päivät: 24.4., 6.8. ja 11.9.

Rapu 

(22.6.–22.7.)

Työ

Vuosi 2018 ei ala kaikkein riemukkaimmissa merkeissä. Kun jaksat kahlata läpi alkuvuoden harmaan sumun, saat huokaista helpotuksesta. Laita arki rullaamaan säännöllisillä nukkumis- ja ruokailurutiineilla. Kevään mittaan joudut taistelemaan töissä visioidesi puolesta, mutta ole sitkeä: palkintona odottaa palkankorotus tai ylennys. Tee kodistasi turvallisen pehmeä pesä, jossa sinun on helppo rauhoittua ja unohtaa kaikki ulkopuolelta tulevat vaatimukset.

Onnenpäivät: 15.4., 5.7. ja 7.11.

Rakkaus

Tänä vuonna ihastuksen perhoset lepattavat vatsassasi tiuhaan tahtiin. Jos vietät kesän sinkkuna, viimeistään syyskuussa pidempi suhde alkaa tuntua mahdolliselta, kun tapaat huomaavaisen tyypin, joka todella kuuntelee ja ymmärtää sinua. Nyt kannattaa jättää järki vähemmälle huomiolle ja seurata intuition ja sydämen ääntä. Arkeen mahtuu niin paljon vakavaa vastuuta, että parisuhteessa on tärkeintä voida rentoutua ja nauraa.

Kuumat päivät: 19.5., 9.9. ja 2.12.

Leijona 

(23.7.–23.8.)

Työ

Tänä vuonna tarvitset uskallusta ja sisua, joten päätä heti tammikuussa, että olet pysäyttämätön. Älä tuhlaa aikaa epäolennaiseen sälään, vaan keskity siihen, mikä todella palvelee päämäärääsi. Joudut ehkä paiskimaan hommia silloinkin, kun haluaisit olla juhlimassa, mutta lopputulos on uhrauten arvoinen. Elokuussa muutkin näkevät, millainen supersankaritar olet. Laajenna syksyn aikana sosiaalisia ympyröitäsi, niin eteesi alkaa tupsahdella mielenkiintoisia tilaisuuksia.

Onnenpäivät: 31.3., 11.8. ja 2.12.

Rakkaus

Ihmissuhteissasi riittää ihmeteltävää alkuvuoden aikana, kun uusi tuttavuus ilmestyy elämääsi ja uniisi. Hitsaudutte tiiviiksi pariksi kevään aikana, ja marraskuussa saattaa olla sopiva hetki pohtia seuraavaa yhteistä askelta. Puhukaa toisillenne avoimesti kaikesta, jotta kummallekaan ei pääse syntymään epärealistisia odotuksia. Yrittäkää oppia kompromissien tekemisen taito, sillä ne voivat pelastaa monta kiperää tilannetta.

Kuumat päivät: 18.1., 14.6. ja 11.9.

Neitsyt 

(23.8.–22.9.)

Työ

Tunnollisena ja huomaavaisena luonteena ajattelet aina muita ennen itseäsi, mutta tänä vuonna sinun on aika opetella laittamaan omat tarpeesi etusijalle. Kun voit itse paremmin, pystyt auttamaan muitakin. Pidä siis huolta jaksamisestasi: delegoi tehtäviä tarvittaessa kollegoille ja luota tiimityöhön
sekä töissä että perhepiirissä – toiset osaavat kyllä hoitaa hommat, kun vain annat tilaisuuden. Huhtikuussa pääset ottamaan urapolullasi askelen aivan uuteen suuntaan.

Onnenpäivät: 13.6., 9.9. ja 9.11.

Rakkaus

Rakkaudella on tapana iskeä juuri silloin, kun sitä vähiten odottaa. Jos olet varattu, tammikuu on täydellistä aikaa kotisohvalla kuherteluun. Muistakaa
kuitenkin lähteä lemmenpesästänne silloin tällöin myös ihmisten ilmoille, yksin ja yhdessä, jotta pysytte kärryillä myös ystävienne kuulumisissa. Jos vietät kesää sinkkuna, vauhtisi hidastuu heinäkuussa, kun tiellesi osuu lähes epätodellisen ihana ihminen.

Kuumat päivät: 10.2., 10.7. ja 22.12.

Vaaka 

(23.9.–23.10.)

Työ

Sinulla on taito löytää sekasotkun keskeltä olennaiset asiat. Tiedät tasan tarkkaan, minne haluat mennä, mutta osaat tarvittaessa myös joustaa matkalla määränpäähäsi. Kun saat kiinnostavan työtarjouksen, siihen kannattaa tarttua, vaikkei se olisikaan tismalleen sitä mitä odotit. Helmikuu on uusien alkujen aikaa, ja toukokuussa eräs kohtaaminen johtaa tärkeään ahaa-elämykseen. Kun jaksat paiskia hommia myös heinäkuussa muiden lomaillessa, voit ottaa syksyn rennommin.

Onnenpäivät: 16.5., 12.7. ja 16.11.

Rakkaus

Olet aina nauttinut paikastasi huomion keskipisteenä ja juhlien kuningattarena, mutta nyt sisäsyntyinen karismasi kohoaa ennennäkemättömiin lukemiin. Saat loikoilla vuoden ensimmäisen puoliskon vaaleanpunaisen hattarapilven päällä ihailijoiden piirittäessä sinua. Elokuussa tapaat tyypin, jonka kanssa vakavampaan suhteeseen ryhtyminen tuntuu heti luontevalta. Vuosi on käänteentekevä myös monen ystävyysuhteesi kannalta.

Kuumat päivät: 18.1., 6.3. ja 6.8.

Skorpioni 

(24.10.–22.11.)

Työ

Sataa, sataa ropisee – nimittäin mainetta ja kunniaa! Tähdet ovat lähes koko vuoden ajan sinulle suotuisassa asennossa, joten nyt jos koskaan kannattaa ottaa riskejä. Kun rohkaistut avaamaan yhden uuden oven, kiinnostavia tilaisuuksia alkaa ilmestyä eteesi kuin itsestään. Tiedät, mitä haluat urallasi, joten älä lannistu pienistä esteistä. Laadi alustava toimintasuunnitelma heti tammikuussa ja tarkenna sitä kevään aikana. Kesästä tulee kiireinen, mutta elokuussa ahkeruutesi palkitaan.

Onnenpäivät: 13.6., 11.8. ja 7.11.

Rakkaus

Viimeistään tänä vuonna on aika luopua kaikesta turhasta pelailusta ja taktikoinnista ihmissuhteissa ja ottaa rehellinen lähestymistapa muita kohtaan. Jos olet ihastunut, mikset kertoisi sitä? Lähde kultasi kanssa maaliskuussa tai toukokuussa yhteiselle reissulle: arjesta poikkeavassa ympäristössä toiseen tutustuu syvemmin kuin kotioloissa. Jos olet syksyllä vapaalla jalalla, anna tilaisuus ujon oloiselle tyypille, joka kerää rohkeutta aloitteen tekemiseen.

Kuumat päivät: 10.2., 31.3. ja 2.12.

Jousimies 

(23.11.–21.12.)

Työ

Uusi vuosi tuo mukanaan monia haastavia hetkiä, mutta vielä enemmän hyvää meininkiä. Keskity sosiaalisten suhteidesi vahvistamiseen: juhlissa tapaamasi uudet tuttavuudet voivat osoittautua huipputyypeiksi paitsi ystävinä, myös urasi kannalta. Jos ajatus isoon projektiin heittäytymisestä kutkuttaa, pohdi, voisiko se liittyä jotenkin viestintään tai kirjoittamiseen. Hommat nytkähtävät kunnolla liikkeelle heinäkuussa, ja syksyn aikana pääset nauttimaan työsi tuloksesta.

Onnenpäivät: 10.7., 23.8. ja 9.11. 

Rakkaus

Mitä enemmän kuuntelet, sitä enemmän myös sinua kuunnellaan. Jos olet parisuhteessa, älkää pakottako toisianne mukaan juttuihin, jotka ovat toiselle
huipputärkeitä, mutta toiselle vastenmielisiä – on vain hyvä, että molemmilla on jotain ihan omaakin. Viettäkää aikaa sellaisten harrastusten parissa, joista molemmat ovat aidosti fiiliksissä. Jos olet sinkku, eräs kaverisi kaveri tekee näyttävän sisääntulon elämääsi. Tunteet heräävät kevään aikana, ja yhteinen matka kesäkuussa sinetöi suhteenne.

Kuumat päivät: 6.3., 24.4. ja 13.6.

Kuvat: Ciara Phelan