true crime

Horoskooppimerkkisi paljastaa, kuinka vaarallinen olet

Piileekö kiltin kuoren alla kaunaa kantava sarjamurhaaja vai onko pieni kiukunpuuska pahin rikos, johon syyllistyt?

Tositapahtumiin perustuvat synkät elokuvat ja sarjat ovat koukuttaneet meitä hyytävyydellään jo vuosia, nyt Suomeen ovat rantautuneet true crime -podcastit. Koukuttavista podcasteista (ja tähtikartoista) innostuneina selvitimme, mikä yhteys horoskooppimerkillä on rikoksiin.

Amerikan pahamaineisimpia sarjamurhaajia yhdistää yllättävä asia – tietyt horoskooppimerkit. Ehkä tutkinta kannattaakin jatkossa ohjata tähtikarttoihin.

Seuraavat tähtimerkit nousivat useimmiten esiin

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kaksoset

Kaksoset saa usein arvostelua osakseen ailahteluistaan ja vaikeudestaan, ja tämä saattaa hyvin väitellä toisen kuoliaaksi – ainakin todennäköisemmin kuin aiheuttaa harmia tarkoituksella. Mutta kuten tiedetään, kaksosilla on kaksi täysin erilaista puolta, kiltti ulkokuori ja syntinen sisus. Vai ehkä jopa piileviä persoonallisuuksia?

Hekin olivat kaksosia:

Jeffrey Dahmer – sarjamurhaaja ja kannibaali, murhasi 17 nuorta miestä, jotka olivat joko etnisiin vähemmistöihin kuuluvia tai homoseksuaaleja.

“Son of Sam” David Berkowitz – sarjamurhaaja, joka tappoi kuusi ihmistä ja haavoitti monia muita. Hänet oli adoptoitu ja murhat olivat kosto naissukupuolelle ja erityisesti hänen biologiselle äidille, koska äiti antoi hänet adoptoitavaksi.

Neitsyt

Ryhtyessään rikokseen pikkutarkka ja huolellinen neitsyt suorittaa sen kunnolla loppuun asti. Neitsyiden elämä rakentuu tapojen ja rutiinien varaan – sarjamurhaajakin seuraa tiettyä kaavaa.

Hekin olivat neitsyitä:

Andrew Cunanan – sarjamurhaaja, joka murhasi viisi ihmistä kolmen kuukauden sisällä. Murhasi Versace-muotitalon perustaja Gianni Versacen.

“Bostonin kuristaja” Albert DeSalvo – murhasi 13 naista heidän omissa kodeissaan. Naiset raiskattiin ja kuristettiin.

Jousimies

Karismaattinen jousimies on niin seikkailunhaluinen, että saattaa hakea jännitystä jopa hirmuteoista. Rikokseen sortuessaan jousimies tekee sen isosti ja pitää itseään johtajana. Hän voi syyllistyä jopa joukkomurhaan.

Hekin olivat jousimiehiä:

Ted Bundy – sarjamurhaaja, joka tappoi viiden vuoden sisällä useita nuoria naisia, uhrien tarkkaa lukumäärää ei tiedetä. Tunnusti murhanneensa 30 ihmistä.

Larry Eyler – sarjamurhaaja, joka murhasi yli 20 poikaa ja nuorta miestä.

Kalat

Kalat tunnetaan empaattisuudestaan, mutta sekin voi kääntyä päälaelleen. Kalat tuntee tuskaa muiden puolesta, mutta saattaa myös ottaa käyttäytymismalleja muilta. Kun kiinnostus asioita kohtaan muuttuu riippuvuudeksi, kalat on yllättävän vaarallinen tähtimerkki. Moni tunnettu sarjamurhaaja on horoskoopiltaan kalat.

Hekin olivat kaloja:

John Wayne Gacy – sarjamurhaaja, joka raiskasi ja murhasi 33 poikaa ja nuorta miestä. Suurimman osan ruumiista hän oli haudannut oman talonsa alle.

Richard “the Night Stalker” Ramirez – sarjamurhaaja, joka murhasi 13 ihmistä. Vuosina 1984–1985 teki kidnappauksia, raiskauksia ja murhia Kaliforniassa.

Randy Kraft – sarjamurhaaja, joka suoritti murhat Kalifornian moottoriteiden varsilla ja jätti uhrit näkyville. Listasi kaikki 65 uhria.

“BTK-kuristaja” Dennis Rader – sarjamurhaaja, joka tappoi ainakin kymmenen ihmistä. Käytti viestiensä allekirjoituksena BTK (bind=sido, torture=kiduta, kill=tapa) ja toimi myös näin.

Entä sitten muut tähtimerkit?

Vesimies

Vesimiehet ovat tarkkoja oikeasta ja väärästä. Vesimies on tähtimerkeistä yksi harmittomimmista.

Leijona

Vaikka leijona ei ole tähtimerkeistä rauhallisin, hän pysyttäytyy kaukana ongelmista. Leijona pitää meteliä saadakseen huomion, mutta ei koskaan tekisi sitä pahat mielessä.

Vaaka

Ystävällisenä ja kärsivällisenä pidetty vaaka ajautuu rikoksiin useammin kuin leijona. Vaaka saattaa menettää malttinsa, kun hänen kiltteyttään yritetään käyttää hyväksi.

Kauris

Kaurista ei kannata suututtaa. Hän ei helposti turvaudu väkivaltaan, mutta siihen sortuessaan hän tekee sen viimeistelyä myöten.

Oinas

Vihan purkauksistaan huolimatta, oinas ei kanna kaunaa. Oinaan suuttuessa kannattaa pysytellä hetki sivummalla, niin saatat välttyä suuremmalta harmilta.

Härkä

Tulisesta luonteestaan huolimatta, härkä taipuu rikoksista ennemmin petokseen kuin murhaan – ja useimmiten tekee senkin rakkaidensa takia.

Skorpioni

Kun intensiivinen ja kostonhaluinen skorpioni ajautuu väärille poluille, hän voi olla erittäin vaarallinen.

Rapu

Kateus ja hallitsemattomat kiukunpuuskat voivat ajaa ravun jopa rikoksista pahimpaan.

JAIKS! Mutta ennen kuin sekoat, koska kumppanisi on horoskoopiltaan kalat, muistutamme, että horoskoopit eivät aina – eivätkä aivan täysin – pidä paikkaansa. Jokaisella on edelleen oikeus vapaaseen tahtoon, tähtimerkistä riippumatta. Ja kaksoset huomio: ”olen horoskoopiltani kaksoset” ei taida olla täysin pätevä selitys oikeuden edessä.

Jos true crime sai murhayksikön sisälläsi heräämään ja rikostutkijan nostamaan päätään, tässä meidän suosikkimme näistä rikospodcasteista.

Suomalaiset true crime -podcastit, joihin olemme koukussa:

Kylmiä väreitä

Huorapuutarha

Jäljillä

I don’t like mondays

Murhapäiväkirjat

Psst. Näitä kuunnellessa kannattaa varautua muutamaan unettomaan yöhön – ja muista jatkossa tarkkailla selustaasi.

Lähteet: Cosmopolitan.in ja Cosmopolitan.com

Teksti Ida Suntio
Kuvat MVPhotos