Nörttilasit nenällä

”Nörttilaseista” tuli muotivillitys – oli näössä vikaa tai ei.

Niiltä ei välty missään. Ne hallitsevat ihmisten kasvoja työpaikoilla, busseissa, raitiovaunuissa, kuntosaleilla, kahviloissa ja ravintoloissa. Sellaiset voivat nököttää koululaisen, opettajan, myyjän, konsulentin tai kansanedustajan nenällä. Puhumattakaan juontajista, valokuvamalleista, muotisuunnittelijoista, mainostoimistotyöntekijöistä, laulajista ja näyttelijöistä. Niin sanotut nörttilasit ovat supermuodikkaat. Sopisivatko ne sinullekin?

Vielä joku aika sitten tällaisille rilleille olisi naljailtu. Eivätkö paksusankaisia ja suurilinssisiä laseja käyttäneet koulussakin vain ne tyypit, jotka viihtyivät poikkeuksellisen hyvin kirjastossa tai tietokoneen äärellä – siis lahjakkaat mutta vähän omituiset nörtit?

Tietämättään nämä älyköt olivat silmälasimuodin edelläkävijöitä. Nykyisin heidän lasinsa kelpaavat seksikkäille maailmantähdille ja juhla-asusteeksi ensi-iltahumuun. Älykkölasit on lupa hankkia myös vahvuuksitta, jos yksinkertaisesti haluaa näyttää vähän fiksummalta.
Julkkikset maailmalla ja koti-Suomessa eivät voi olla väärässä. Niin sen täytyy olla, että älykkyys pukee meitä kaikkia.