Aleshoppaajan muistilista

Cosmo kokosi muistilistan, joka jokaisen shoppailijan kannattaa lukea.

Päätä, mitä saat ostaa

Päätä jo ennen kauppaan astumista, mitä saat tällä kertaa ostaa, ja pysy suunnitelmassasi. Näin vältyt heräteostoksilta, jotka lojuvat vuoden päästä käyttämättöminä kaapin perukoilla hintalappuineen päivineen. Mitään ei kannata ostaa vain siksi, että se on tarjouksessa.

Käytä kahden kortin taktiikkaa

Onko maksukorttisi vinkunut viime aikoina turhan usein? Jos et siitä huolimatta pysty laskemaan ale-löytöä käsistäsi, turvaudu hyväksi havaittuun kikkaan: maksa puolet summasta pankki- ja puolet luottokortilla.

Shoppaa äidin kanssa

Äiti on todellinen aarre, kun löydät juuri ne farkut, joita olet metsästänyt koko vuoden. Äideillä on tapana hemmotella tyttäriään, ja saatat saada housut jopa ”ilmaiseksi”. Todennäköisesti äiti haluaa maksaa ainakin osan.

Vältä katala pesula-ansa

Ennen kuin suuntaat kassalle, vilkaise pesuohjetta. Edullisesta silkkimekosta tulee äkkiä kallis, jos se täytyy pesettää pesulassa jokaisen käyttökerran jälkeen. Akryylistä valmistettu neule taas saattaa nyppyyntyä hyvinkin nopeasti. Etsi siis ale-rekeistä laadukkaista luonnonmateriaaleista valmistettuja, konepestäviä vaatteita.