Istuimme lähes tyhjän lautan perällä ulkokannella. Sydneyn upeat kaupunkimaisemat keinuivat horisontissa, aurinko porotti kasvoihin, mutta tuulenvire viilensi sen lempeäksi lämmöksi. Jaoimme kuulokkeet ja kuuntelimme kännykästä musiikkia. Kira halusi näyttää jonkin uuden biisin, ja Ment to be –lyriikoiden soidessa taustalla mietin, että miten hyvin asiat voivatkaan juuri nyt olla. Saan matkustaa ystäväni kanssa, nähdä maan mikä on ollut haavelistallani vuosia, kotona odottaa ihana poikaystävä ja kaikki on juuri nyt niin hyvin kuin voi olla.
Toisin sanoen olin onneni kukkuloilla. Olen usein kotonakin sillä samaisella kukkulalla, mutta matkustellessa tunne korostuu - ja maisemat kukkulalta ovat virkistävän erilaisia.

Olen kai ennenkin kertonut kuinka paljon rakastan sitä vapauden tunnetta kun saan olla poissa, mutta miten paljon arvostan myös sitä, että kotiin tuntuu aina yhtä ihanalta palata.


En ole mielestäni kummoinen herkistelijä, mutta siinä keskellä kirkasta päivää ja täysin normaalia lauttamatkaa, oli pakko aurinkolasien alta huomaamattomasti kosteita silmäkulmia hieraista.
Ketä oikeasti itkettää kun on niin hyvä olla? Pitääkö tässä varautua vedenkestävällä ripsarilla sitten kun aloitetaan road trip ja kiidetään pitkin motaria vuokra-autolla?  

Silmäkulmat ovat onneksi pysyneet lauttamatkan jälkeen kuivina, mutta hyvä fiilis ihan yhtä voimakkaana. Australia on ollut tähän asti niin huikea ja Sydneypäivistämme tuo lauttamatkapäivä yksi parhaimpia. Kävelimme ensin Sydney Harbour Bridge –sillan yli Kirribillissä sijaitsevaan Celsius Coffee Co kahvilaan (tähän asti mieleenpainuvin ruoka koko reissulta), mistä otettiin lautta pienen kiertoajelun kautta Manlyyn. Lauttaliikenne on todella kätevä täällä ja oli kiva nähdä myös 30 minuutin lauttamatkan päässä Sydneyn keskustasta sijaitseva kehuttu Manlyn ranta.

Paikallinen nainen lautalla neuvoi meitä kävelemään Manlyn päärannan ohi sivussa sijaitsevalle pienemmälle Shelly Beachille. Shellyranta näytti kauniilta, mutta me jäimme jo ennen rantaa löytämälle ulkouima-altaalle. Se kimalteli liian houkuttelevana ja turkoosina. Pulikoitiin siinä hetki ja nautittiin auringosta, katseltiin miten perhe ui meressä kultaistennoutajiensa kanssa. Todettiin yhteen ääneen, että Manlyssa oli todella rento ja kiva tunnelma. Australialaiset ovat aika onnekkaita.

Päätettiin päivä vielä lasillisella roseeta kauniissa Boathouse –ravintolassa, minkä jälkeen ostettiin vielä kivikaupasta onnenkiviä tulevalle roadtripille (molempia taisi jännittää vasemmanpuoleinen liikenne niin paljon, että kaikki poppakonsit olivat sallittuja) ennen kuin otettiin lauttamatka takaisin kohti kaupunkia.

 

Lauttailu oli kyllä kätevä ja kiva tapa nähdä kaupunkia ja sen lähistöä.  Jos olette ensikertalaisina Sydneyssä, niin suosittelen :)  Matkalipun saa kätevästi ostettua satamista automaateista ja reittä, sekä lähtöportteja on useita.

Kommentit (2)

Eveliinalivin

Miten ihanasti kirjoitettu <3 tunnelmasi ja hyvä olosi välittyy! :) Tuli oikein onnellinen olo sun puolesta <3 Ja minä myös, vähän väliä parun milloin mistäkin, joten myös onnesta, hyvin hyvin usein! Tosi tosi ihanaa matkaa teille, täällä seuraillaan! :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

Kategoriat

Instagram