Mikä siinä on että lentokoneessa elokuvat naurattavat, koskettavat, itkettävät ja jäävät paremmin mieleen kun kotona, kaverilla tai elokuvateatterissa tapitetut? 
Ehkä sitä menee elokuvan kanssa sellaiseen pieneen kuplaan siellä pilvien yläpuolella. Napittaa pientä näyttöä ja keskittyy jokaiseen sanaan, yrittäessään kuulla jotain läpi paskojen lentokonekuulokkeiden, koska mitä luultavammin omasi ovat vahingossa siinä ruumalaukussa eikä käsimatkatavaroissa.

En tiedä teistä, mutta minä - joka ei millään malta pysyä koko elokuvaa paikoillani kotona, pystyn uppoutua huonoonkin elokuvaan täydellä hartaudella lentokoneessa.
Mikä puolestaan saa minut epäilemään oliko katsomani elokuva edes lopulta niin hyvä, vai johtuiko se lentokoneesta (ja ruuan kanssa juodusta viinilasillisesta).

Kerran nauroin jollekin komedialeffalle yksin Kapkaupungin lentomatkalla vedet silmissä niin paljon, että vierustoverini kysyi mitä katson ja valitsi itselleen myös saman elokuvan. Ajatteli kai että nyt on hyvä pätkä menossa.
No eipä vissiin ollut. Seurasin sivusilmällä herran vakavaa naamaa ja sitä, miten hän lopetti elokuvan jo ensimmäisen puolentunnin kohdalla. Minä puolestaan jatkoin yksin kikattelua. Myöhemmin katsoin saman elokuvan Suomessa telkkarista ja jostain kumman syystä se ei naurattanut enää samalla tavalla. Ihan vierustoverini lailla, vaihdoin minäkin kanavaa jo ensimmäisen puolentunnin kohdalla.

 

Me & Earl & The Dying Girl 
Tämännimisen elokuvan katsoin toissapäivänä Bangkok - Helsinki lennolla. Tarkalleen jossain Intian yläpuolella. Siinä kohtaa lentoa, kun tietokoneesta on loppunut akku, ruoka on syöty ja tekee mieli katsoa jokin todella hyvä elokuva.

Olen ehkä sanonut tämän ennenkin, mutta en itke helposti elokuvia katsoessa. Silti tämän leffan loppupuolella pidättelin niin paljon itkua, että se kyynelten nieleminen alkoi tuntua jomottavana päänsärkynä takaraivossa. Itkin siis itselleni päänsäryn, koska en uskaltanut itkeä kunnolla :D
MUTTA, oliko elokuva sittenkään niin koskettava, kummallinen, hauska ja kivan erilainen elokuva kun muistan, vai johtuiko sen vain lentokoneesta?

Tässä turvaudun nyt teidän apuun, oletteko nähneet kyseisen elokuvan? Oliko se hyvä ja koskettava? Piti tulla alun perin suosittelemaan tätä leffaa teille, mutta en enää uskalla suositella lentokone-elokuvia ennen kuin joku on katsonut samaisen leffan maanpinnalla ja on samaa mieltä kanssani kyseisen elokuvan koskettavuudesta :D 

 

 

P.s aiheeseen liittyen asukuvissa tämänhetkinen lempppari lentoasu, millä lennettiin sekä afrikkaan, että Thaimaahan. Tätä kirjoittaessani istun tämä samainen asu päällä toimistolla, tuijotan heijastustani seinällä olevasta peilistä ja olen aivan varma, että rusketuksestani on jäljellä enää n. 30%

 

 

Pants - Nelly / Selected Femme (sold out)
Sweater - Esmara by Heidi Klum / Lidl
Shoes - Adidas (HERE*)
Beanie - Acne
Bag - Céline
Coat - Sand 

Photos: Kira Kosonen

Kommentit (10)

carla

Moikka Julia! Mua kiinnostaisi tietää millä kameralla kuvaat ja suositteletko jotain tiettyä objektiivia joka on mielestäsi ylitse muiden? :) Uuden objektiivin osto on nyt paikallaan, mutta en osaa päättää!

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Hei :) Kuvaan Canon 6D kameralla ja tällä hetkellä eniten on ollut käytössä Sigman 35mm 1,4 objektiivi. (Kuvasin tällä esim kaikki reissukuvani Afrikasta ja Thaimaasta :)) En tiedä onko se ylitse muiden, mutta se on eniten käyttämäni linssi, kun sopii hyvin vähän kaikkiin tilanteisiin :)

Vierailija

Mulla sama juttu lentokoneruuan suhteen. Tykkään ihan oikeasti lentokoneruuasta! Tykkään availla niitä pieniä pakkauksia ja järjestellä ne tarjottimelle, maistelen hitaasti ja syön kuin olisin hienommassakin ravintolassa. Tosiasiassa, jos saisin saman annoksen missä tahansa muualla eteeni, tuskin suostuisin edes maistamaan. Lentokoneessa kait kaikki on paremmin :)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Haha, mäkin tykkään lentokoneruuasta ja syön ihan samanlaisella hartaudella <3 :D Ihan parasta!

Jos tarjolla on juustoa, niin säästän sen jälkkäriksi ja nakertelen sitä valkoviinini kanssa ihan kun olisi kunnon juustolajitelma ja viinmaistelut menossa :D

Aino

Hahaha sama täällä, en yleensä säpsähtele elokuvia katsoessa kovin herkästi mutta lentokoneessa Viidakkokirja -elokuvaa katsoessa säikähdin tiikeriä niin että potkaisin sitä pikku pöytää niin että tavarat vaan lenteli ympäriinsä.......

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Hahahaha :D Eikä :D 

Siis juuri tämän takia en voi katsoa mitään pelottavia leffoja (ei siinä ettäkö Viidakkokirja edes lukeutuisi niihin :D), mutta jos lentokoneleffat saa minut itkemään niin helposti, niin voin vain kuvitella kuinka kiljuisin kurkku suorana pelottaville kohtauksille ja säpsähtelisin säpsähtelisin tavarat lentäen penkilläni. Olen supersäikky ja leffateattereissakin joudun aina hävetä näitä omia pikku kohtauksiani :D

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

Kategoriat

Instagram