Kenen muun mielestä 3D-tulostaminen on hämmentävin juttu ikinä? Jotenkin tähän pieneen päähän ei vain mahdu, että 3D-tulostin voi nykypäivänä printtaa vaikka mitä: koneen osia, silmälaseja, ruokaa, taidetta, vaatteita, koruja, soittimia – jopa kokonaisia taloja.

Samalla tämä koko tulostintouhu on sekä pelottavaa, mutta myös hienoa ja kiehtovaa. 3D-tulostuksen mahdollisuudet ovat esim. Lääkelaitetollisuudessa hieno juttu, sitähän hyödynnetään jo mm. kuulolaitteiden ja erilaisten proteesien valmistuksessa. Mutta mitä sitten kun ne yleistyvät kunnolla kotikäyttöön? Ei ehkä ihan vielä, mutta mitä jos voit esimerkiksi edessäsi olevasta Iittalan maljakosta valmistaa täydellisen kopion? Vaikka sata samanlaista? Kuka vastaa kaikista tekianoikeuksista? Onko tulevaisuus vain täynnä kotitulostettuja tavaroita. Autot lentävät ilmassa ja aamupala printataan tulostimella..

Okei saatoin ehkä hieman eksyä aiheesta. 3D-kotitulostus ei ole ehkä ihan vielä niin ajankohtaista, mutta alkaa huomattavasti yleistyä perinteisen käsityötaidon rinnalla.

 

Esimerkiksi Mert Otsamo yhdessä Microsoftin kanssa lähti hyödyntämään mielestäni hienosti 3D-tulostusta kankaissa ja lauantaina Berliinissä Mertin Transpicuous –mallistossa nähtiin 3D tulostuksena toteutettuja pintoja ja elementtejä. Todella upeita yksityiskohtia ja Mertille tyypillisiä puhuttelevia muotoja. Harmi, että valaistus tilaisuudessa oli haastava ja minulla oli aivan väärät kameravehkeet mukana, saadakseni tarkkoja ja valoisia kuvia, mutta tässä muutamia kuvia Mertin ensimmäisestä valmisvaatemallistosta ja eventistä.
(Päälläni myös Mertin tekemä upea jumpsuit).

 

”Tähän saakka olen suunnittelut kaiken alusta loppuun asti käsin, mutta valmisvaatemalliston toteuttamisessa kynän ja lehtiön rinnalla tarvitaan myös teknologiaa. Tyyli ja suunnitteluideologiani eivät muutu mihinkään, vaikka käytettävien menetelmien määrä kasvaa. Uudet teknologiat mahdollistavat värien ja muotojen tuomisen entistä tarkemmin ja nopeammin ympäröivästä maailmasta osaksi lopullisia luomuksia” -Mert.

 

Kommentit (10)

Sini

Sunhan siellä lavalla olisi pitänyt olla tota pukua esittelemässä!! Oot kertakaikkisen upee!!

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Kiitos 😍❤️🙈 Tässä asussa varmasti kuka tahansa näyttäisi kivalta - niin kaunis puku!
Ihanaa päivää sinne 😘

suvi

Komppaan edellisiä! Sun olisi pitänyt olla aalla esittelemässä vaatteita, näytät niin UPEALTA tuossa asussa ja näkyy että siinä myöskin viihdyt! Kuten ole aiemminkin maininnut Julia, olet ihana! Pitää tulla vetämään hihasta jos näen sut jossain uudelleen (muualla kun saunan lauteella altaalla). Kiitos ihanasta blogista!

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Hei, ihana KIITOS ❤️🙈 Kiitos itsellesi kun luet 😊
Ja hei, huomasin että sullakin on blogi - vaikutti tosi kivalta :)
Moikkaillaan kun törmätään taas :D

suvi

Kiitos sulle kun piristät aina mun päiviä postauksillasi!
Hehe kiitos, niin lapsen kengissä - pitkään miettinyt aloittamista ja nyt tänne Uumajaan muuton myötä päätin vihdoin rohkaistua!
Moikkaillaan ehdottomasti, nyt en jänistä! :)

EmmaM

Tuo asu sopii sinulle kyllä todella hyvin, näytät upealta! Tuo vaalea iltapuku on kyllä myös mieletön, tuollaista rohkeampaa 

Mert Otsamoa näkisi mielellään myös Linnan juhlissa! :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

Kategoriat

Instagram