Kaupallinen yhteistyö Pyrex*

 

Mitä pimeämmäksi illat ulkona muuttuvat, sitä enemmän uuni lämpenee kotona.
Siinä missä kesällä jääkaapista löytyi lähinnä vain joskus avattuja maustekastikkeita, on se nyt niin täynnä, että ruokia saa sinne oikein asetella. Ihan kuin pelaisi jääkaappitetristä. Tämä purkki tuon päälle niin saadaan tämä astia tuonne. 
Ylähylly on tällä hetkellä täynnä erilaisia itse tehtyjä kastikkeita. Hummusta, hilloja, salaattikastiketta -ja bbq-kastiketta. Kaikki säilöttyinä lasisiin Pyrex-astioihin, niin on helpompi muistaa niiden olemassaolo, kun näkee mitä niissä on sisällä. Keskimmäiseltä hyllyltä löytyy Pyrex Cook & Go uunivuoka, missä tämän hetkinen lemppari arkiruokani uunikanapata, ja alahyllyllä on poikaystävän perheeltä saatuja itse poimittuja suppilovahveroita. Kaksi alinta laatikkoa on täynnä kasviksia ja juureksia. Kaapin ovessa kauramaitoa ja yrttiruukkuja.

Jääkaappi täynnä ruokaa tuntuu niin kotoisalta. Tuntuu että olen taas täynnä kokkausintoa!
Olen jopa kiikuttanut kotikokkailuja toimistolle. Yleensä on helpompi käydä lounaalla lähiravintoloissa, mutta nyt on se vaihe kun kotiruoka maistuu ravintolalounaitakin paremmalta.

 

 

Kotiuunista suoraan toimistopöydälle. Tätä pientä uuni-toimistopöytä matkaa helpottaa suunnattomasti Pyrex & Go säilytysastiat. Jos kysyisitte poikaystävältäni hän kertoisi, että vain minä voin olla näin fiiliksissä säilytysrasioista - silloin kun saimme toimistopaikan, kävin ensimmäisenä päivänä ostamassa varmaan kymmeniä erilaisia muovirasioita toimistoeväitä varten. (Apua, minusta on tulossa Tupperware-muija!)
Nuo muoviastiat on kuitenkin annettu eteenpäin ja olen siirtynyt kokonaan lasisiin säilytysastioihin Pyrexin Cook & Go -sarjan myötä. Mitä vähemmän muovia meidän keittiössä sen parempi :)

Sen lisäksi, että lasisista astioista ei irtoa muovin tapaa haitallisia kemikaaleja, Pyrex astioiden mukana tuleva kansi säilyttää sen sisällä olevan ruuan tuoreena pidempään ja astiat ovat todella monikäyttöisiä. Niissä voi kypsentää ruuan, tarjoilla, pakastaa, säilyttää, sulattaa, lämmittää  ja kuljettaa ruuan. Oli astiassa sitten tomaattikeittoa tai pastakastiketta, kansi on niin pitävä, että sen voi huoletta heittää laukkuun – mitään ei vuoda.

Lisäksi astiat kestävät konepesua ja ne on helppo säilöä sisäkkäin (kuin säilytysrasioiden maatuska), niin etteivät ne vie puhtaina liikaa tilaa keittiökaapeista. Saatavilla seitsemän eri kokoista ja mallista säilytysrasiaa.
Lisää Pyrex tuotteista täältä.

 

 

 

ARJEN LEMPIRUOKA
UUNIKANAVUOKA:

n. 550g maustamattomia broilerin rintafileitä
1 bataatti
2 tölkkiä tomaattimurskaa
4 porkkanaa
puolikas parsakaali
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
1/2 dl soijaa
1-2 rkl Srirachaa (tai muuta chilikastiketta)
2-3 dl kanalientä (1,5 kanaliemikuutiota + vettä)
Suolaa & pippuria

Valmiin ruuan päälle:
Tuoreita yrttejä (esim. korianteria)
Tuoretta pinaattia
Avokadoa
Fetaa
Nokare ranskankermaa

 

Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.
Sekoita uunivuoan pohjalle 2 tölkkiä tomaattimurskaa, soija ja Sriracha-chilikastike. Hienonna sipuli -ja valkosipuli ja sekoita kastikkeen joukkoon. Nosta kanan rintafileet vuokaan.

Kuori ja pilko bataatti suupalan kokoisiksi paloiksi. Pese ja paloittele porkkanat, sekä parsakaali. Lisää kasvikset uunivuokaan kanan päälle. Kiehauta 3 desiä vettä ja sekoita kanaliemikuutiot veteen. Kaada kanaliemi vuokaan kasvisten päälle. Lisää suolaa ja pippuria ja painele hieman kasviksia, niin että ne peittyvät hieman tomaattikastikkeeseen ja kanaliemeen. 

Nosta vuoka uunin keskitasolle ja kypsennä n. 2 tuntia. (voit puolessavälissä käännellä hieman kananfileitä ja kasviksia).

Annostele valmis ruoka lautaselle ja lisää päälle nokare ranskankermaa, tuoreita yrttejä, tuoretta baby-pinaattia ja avokadoa. 

Niiin hyvää <3


 

Kommentit (8)

Johannnna

Tää resepti kuulostaa tosi hyvältä, tänään aattelin kokeilla! 🙂 Tuleeko tohon siis 1 kokonainen valkosipuli vai vaan 1 kynsi?
Hiuksesi näyttää muuten superhyvältä!

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Hei! Hups, yksi valkosipulin kynsis siis :D Hyvä kun huomasit, korjasin sen nyt tuonne :)

Ja kiitos <3 (vitsi kun tuo otsis vaan pysyisi vielä jotenkin paikoillaan, se elää niin omaa elämäänsä :D)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

Kategoriat

Instagram