Yhetistyössä Instrumentarium / Solaris

 

R a k a s t a n aurinkolaseja. Jos olisi mahdollista, omistaisin niitä mahdollisimman monessa mallissa, värissä ja koossa. Jos ulkona on edes vähänkään valoisaa, on aurinkolasit oltava mukana. Kesäisin en riisu niitä ollenkaan, nimittäin eihän mikään ei ole parempi huonon tukkapäivän pelastaja kuin aurinkolasit ”pantana”. Ne ovat pantaakin parempi panta, eikä olisi ensimmäinen kerta kun jo kesäauringon laskettua lähden ulos, mutta lisään aurinkolasit vielä päälaelle pitämään tukkani ojossa :D

Sen lisäksi, että aurinkolasit suojaavat silmiä auringolta, toimii huonon hius/naamapäivän pelastajana, ne ovat myös asuste millä saat tyyliin kuin tyyliin ihan erilaista fiilistä. Esim. Klassiset mustat kissamaiset lasit tuo naisellisuutta, kun taas boheemeit pyöreät lasit toimivat täydellisesti vaikka festareilla. Keksin aina tilanteeseen ja asut omat lasinsa ja tykkään myös siitä, että aurinkolasien kanssa saa olla ikään kuin ”piilossa”.  Kukaan ei näe silmiäsi ja saat rauhassa tarkkailla maailmaa tummien lasien toiselta puolelta.

 

Mistä saa parhaimmat aurinkolasit?

Stockmannin ensimmäiseen kerrokseen (Joe & The Juice -kahvilan viereen) helmikuussa avattu Instrumentarium / Solaris piste – on nopeasti noussut suosikkipaikakseni aurinkolasien ostossa.  

Instrumentariumhan toi Solariksen suomeen 2015 ja Solaris aurinkolasiosasto löytyy reilusta kahdestakymmenestä Instrumentarium-myymälästä, mutta tämä Stockmannin piste on ensimmäinen itsenäinen Solaris by Instrumentaium myymälä missä on vieläkin eksklusiivisempi valikoima ja todella paljon hyviä brändejä mistä valita.
Céline, Dior, Stella McCartney, Fendi, Jimmy Choo, Saint Laurent, Prada, Gucci, RayBan ym kaikki samassa! Tämä on sellainen piste, että varmasti löydät etsimäsi ja jos et taas tiedä mitä etsiä, niin kätevästi pääset kokeilemaan kaikkia vaihtoehtoja yhden peilin ääressä.

 

 

Tämän hetken aurinkolasitrendejä?

 

Double-bridge – tuplasilta
Toimii mielestäni parhaiten ohutsankaisissa ja pyöreissä laseissa - seuraavana ostoslistalla onkin RayBanit tuplasillalla.

Over-sized – ylisuuret kehykset
Näissä suosin klassista mallia, isot mustat ylisuuret lasit ovat mielestäni täydelliset päiviin kun haluat hieman piiloutua maailmalta.

Thick rimmed – paksut sangat
Toinen suosikkini. Paksusankaiset statement lasit ovat mukavat päässä, näyttävät naamalla, mutta myös pitävät tukan parhaiten kurissa päälaelle nostettuna.

Transparent –läpinäkyvyys
Laseista kuultaa enemmän läpi kuin koskaan. Tämä ei ehkä ole eniten oma juttuni, mutta pakko myöntää, että joillain nämä näyttävät upealta. Oletteko huomanneet miten keltaiset läpinäkyvät retrolasit ovat tehneet paluun? Enkä puhu nyt mistään Ali G-asusteesta, vaan haalean keltaisista ylisuurista aviator-mallisista, niistä 90-luvun plehoista, mitä näkee tyylilyyleillä somessa ja ne näyttävät niin kivoilta!

Flat Front – Tasainen linssi
Tasainen peilimäinen heijastuspinta, pysyy edelleen aurinkolasitrendien pinnalla. 

Round – Pyöreät aurinkolasit
Pyöreistä aurinkolaseista tulee aina hieman John Lennon –viba ja se on hyvä asia! Jokaisella pitäisi olla yhdet klassiset pyöreät lasit kaapissa. Varsinkin miehet näyttävät mielestäni näissä todella hyvältä.

Roosa
Olettkein ehkä huomanneet että roosa on selkeästi ollut omassa pukeutumisessani pitkään suosikkivärinä ja nyt tuo hempeä väri on siirtynyt koristamaan myös yllättävän monia aurinkolaseja. Täydelliset kesälasit, vaaleiden mekkojen ja ruskettuneen ihon kaverina. Pakko saada.

Cat eye
Toinen klassikko, mikä pysyy ikisuosikkina. Aina naisellinen ja ajankohtainen. 

 

 

Vinkkejä

- Kannattaa sovitella paljon erityyppisiä laseja. Vaikka ne eivät näytä omilta hyllyllä, voitkin rakastua niihin kokeilemalla.
- Mieti millainen kasvojenmuotosi on. Sanotaan, että esim pyöreisiin kasvoihin sopii kulmikkaat lasit, kun taas ovaaleihin kissamaiset kehykset.

- Parhaimmat lasit ovat optisesti hiotut, eli linssit ovat virheettömät. Halvimpien aurinkolasien linssit on usein valmistettu valamalla, eivätkä ne laadultaan vastaa optisesti hiottujen linssien laatua.

- Kehyksien merkinnät UV 100 % tai UV 400 tarkoittavat, että UV-säteily suodattuu kokonaan.
- Muista, että useimmissa liikkeissä on maksuton huolto, mihin kuuluu nenäkappaleiden korjaus, ruuvien kiristys ja sankojen taivutus. 


Vietimme eilen aurinkolasien täytteistä aamua Instrumentarium Solaris pisteen vieressä sijaitsevassa Joe & The Juice kahvilassa. Kuulimme uusimmat trendit ja sovitimme erilaisia laseja. Oli hauska nähdä miten mitkäkin lasit sopivat parhaiten kenellekin ja päästä kokeilemaan sesongin uutuuksia.

 

Arvatkaa mitkä näistä alla olevista lähti kotiin?

 

 

Aurinkolasikesä on ihan pian täällä <3

Kommentit (8)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Ahh olisinpa ottanutkin vaaleasankaiset! <3 Niin ihanat. Otin nuo kolmannet ja on ollut kyllä siitä asti päässä - ihan täydelliset nekin :)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Oikein meni :) Kolmannet ne on! Jos pitäisi olla vain yhdet aurinkolasit, niin yhdet klassiset RayBanit on hyvä valinta :D

Kepaliini

Kiitos erittäin kattavasta aurinkolasipostauksesta! Näkee kyllä, että vaivaa nähty :) Omistan vain yhdet RayBanit, jotka poikaystäväni voittanut jostain arvonnasta :D Pidän laseista kovasti, mutta pikku hiljaa vaihtelu alkaisi kyllä virkistää näin parin vuoden jälkeen... Tätä ennen en aurinkolaseja käyttänyt lainkaan, joten petrattavaa kyllä on! Harmi etten asu Helsingissä, olisi ollut kiva päästä piipahtamaan tuolla aurinkolasiesittelyssä.

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Jee, kiitos palautteesta <3

Oho! No mutta eiköhän jostain pian satu kohdalle ne seuraavat täydelliset aurinkolasit ja sitten voi vaihdella niiden kahden kanssa :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

Kategoriat

Instagram