Terveyskahviloita kasvaa maailmalla kuin ituja idätysastiassa, ja vaikka meillä Helsingissäkin alkaa olla jo ihan kattava valikoima, on kysyntä silti suurta. Tuntuu, että kaikissa näissä vegekahviloissa on avokadoleipien lisäksi yhteistä kunnon jono ja kahvilaruuhka! Useimmiten kun kyseiset pikkukahvilat ovat täynnä smoothiebowlien kauhojia ja jokainen haluaa oman siivunsa siitä somessa hypetetystä toastista. 

Enkä yhtään ihmettele. On ihanaa miten kahvilakulttuuri on herännyt uuteen terveellisempään aikakauteen ja sokeripullalle saa paljon terveellisiä, mutta herkullisia vaihtoehtoa.
Ravitsevaa lounasta, raikkaita smoothieita ja suussa sulavia raakakakkuja.
Kyllä kiitos ja tuplana.

 

 

Uusimpana tulokkaana raakakakkurukouksiini vastasi Healthinki! Pikkuruinen Eiran kahvila kasvatti isosiskonsa punavuoreen vanhan ravintola Torin (r.i.p jallupullat) tiloihin ja avautui eilen raikkaan mintunvihreän, marmorin ja katosta roikkuvien ruukkukasvien koristelemana. Niin freesin näköinen kahvila ja mikä parasta – tilava!

Kävimme Kiran kanssa heti testaamassa lounaskulhot (quinoaa, grillattua vuohenjuustoa, kasviksia, avokadoa ja raikasta kastiketta – nam!) Sekä mansikka-mantelivoitoastin, mikä oli kaikessa yksinkertaisuudessaan ihana. Yllättävän freessi herkku makeannälkään. Pakko testata pian muutkin matelitoastit listalta.

 

Kahvila on avautunut hiljalleen, pitämättä itsestään sen suurempaa numeroa ja pääsimme sattumalta syömään paikalle ilman minkäänlaista ruuhkaa ja jonoa. (Bongasin uutiset avautumisesta ystävältäni somesta).
Ennustan kuitenkin, etten tule näkemään tätä kahvilaa enää koskaan näin rauhallisena - eikä se mitään, pieni hälinä on vain hyvästä. Kesällä pihalle tulee vielä iso terassi, joten iso plussa lisätilasta ja siitä, että pian voi nauttia lounaskulhonsa auringonpaisteessa ulkona. <3

 

Healthinki 
Punavuorenkatu 2
Avoinna:
ma-pe 8-17
la 11-17

Kommentit (10)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Apua olen niin huonomuistinen, joten toiv menee nyt oikein! Lounaskulho taisi olla 11e ja mansikka-mantelitoasti 5,5e

Kahvila ei ole siis ihan halvimmasta päästä, mutta laadukkaat raaka-aineet ja mm. itsetehty mantelivoi oli sen arvoista :)

MMS

Apuva, onko tää siis keskustassa kyselee ei oululainen. :D Oon nimittäin kesällä tulossa siskon luo helsinkiin ja tää kuulostaa kokeilemisen arvoselta paikalta, kun tulee yleensä käytyä ulkona syömässä monesti. :)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Sijaitsee Helsingin punavuoressa, eli ydinkeskustasta n. 5-10 min kävelymatkan päässä, riippuu vähän mistä päin tepastelee :)

Sofia F

Äh ihanaa ja kamalaa, koska Tori oli niin ihana! :/ Piti viedä ulkomaanvieraita Toriin jallupullille kesäkuussa, mutta nyt pitää keksiä jotain muuta.. Vaikka onhan vielä AlppiTori - ainakin toivottavasti! Tältä listalta tuskin löytyy mitään perinteiseen suomalaiseen viittaavaakaan. Olisiko hyviä vinkkejä vaihtoehdoksi? :)

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Jep, älä muuta sano! :( Itsekin vein aina vieraat jallupullille :D 

Alppitorin toiminnasta en tiedä, enkä valitettavasti ole löytänyt jallupullien vertaisia lihapyöryköitä muualta (ei ole ollut tarvetta etsiä :D) Nyt pitää alkaa ehdottomasti etsiskellä! 

Karin

Mut eiks tää ole sun parhaan ystävän paikka? Mietin että kirjoitit kuinka sattumalta osuitte paikalle ja bongasit avajaiset instasta...

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Ei ole ystäväni paikka :) Ystäväni Janna on tuolla töissä (bongasin hänen facebookistaan ilmoituksen avajaisista), minkä jälkeen päätettiin käydä se katsomassa kun oltiin lähellä :) Tämä ei silti ollut mitenkän ennalta sovittu käynti tai mainos. Ihan normi asiakkaina käytiin ja ruuista maksettiin, mutta koska oikeasti tykkäsin paikasta ja se on ajankohtainen, ajattelin siitä kirjoittaa 🤗

eliisa

Jallupullia saa nykyisin Torin omistajan uudesta ravintolasta, Malaga barista, Jätkäsaaresta. :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

Kategoriat

Instagram