Huhhu, en voi uskoa, että kahden kuukauden treenihaaste on vihdoin ohi! Olen äärimmäisen tyytyväinen, että lähdin tähän mukaan, mutta rehellisesti sanottuna ei nuo kaikki viikot ihan helppoja olleet - eikä tietenkään pidä olla. Itsensä haastaminen, uudehko ruokavalio ja treenimäärän tuplaantuminen kuljetti fiiliksiä turhautumisesta, kiukkuun ja onnistumisesta nauttimiseen. Oli viikkoja kun en saanut treenaamisesta tarpeekseni ja taas viikkoja kun koko kuntosali oli viimeinen paikka missä haluaisin olla.

Kira listasikin jo tässä postauksessa FitBy Sofia nettivalmennuksen plussat ja miinukset, olen kaikesta samaa mieltä. Kannattaa käydä lukemassa.

 

 

Mitä itselleni jäi päällimmäisenä mieleen oli, että jos olen ennen luullut treenaavani paljon, ei se ollut mitään tähän treenimäärään (tunteina) verrattuna. Aika nopeasti sitä huomasi, että aiemmin on jätetty menemättä salille tekosyyn varjolla. Kyllä sitä aikaa liikkumiselle useimmiten löytyi kun teki. Oli aamuja kun nousin kuudelta lenkille jotta ehdin tehdä aerobisen ennen kuin piti lähteä lentokentälle ja työmatkalle. Oli iltoja kun pompin pitkän päivän jälkeen vielä kello yhdeksältä Bristolin trampoliinitunnilla. Aikaisista aamuista ja väsyneistä illoista huolimatta treenin jälkeen oli aina päivän paras fiilis olla.
Treeniohjelmassa oli nyt loppupuolella 4x salitreeniä + 4x 1h aerobista + Plyo-treeni + HIIT-treeni. Useina päivinä sain siis helposti kulutettua 2,5 h salilla.

Toinen fiiliksen kohottaja oli ehdottomasti meidän porukan hyvä ryhmähenki. En usko, että olisin nauttinut yhtä paljon tämän suorittamisesta ilman kavereita. Koska treenitunteja kertyi paljon, olisi ilman joukkohaastetta viimeiset kaksi kuukautta ollut todella yksinäistä aikaa.
(Jos siis suunnittelet vastaavan valmennukset aloittamista, kehotan ehdottomasti kokomaan kaveriporukan kasaan, tai edes ottamaan yhden tyypin vierellesi vetämään läpi ohjelmaa).

Treeniohjelman lisäksi noudatimme ruokavaliota, mikä antoi hyvän pohjan ymmärtämään makroja ja opetti noudattamaan säännöllisiä ruoka-aikoja ja annoskokoja. Melko samoilla ruoka-aineilla mentiin mitä olen ennenkin syönyt, mutta herkut jätettiin minimiin.
Vaalea kala, kana, kevytjauheliha, paljon kasviksia, marjoja, tervellisiä hiilareita, kaurapuuroa, siemeniä&pähkinöitä, kananmunia jne. Ohjelmassa ruokavalioon kuului näiden lisäksi vielä isäravinteita (aika paljon heraproteiinia), minkä jätin omalla kohdallani melkein kokonaan pois, koska ihoni reagoi siihen näppylöinä. Heran korvasin herne/hamppuproteiinilla ja muutenkin muokkasin ruokavaliota itselleni sopivammaksi. (Myöskin kaikki treenibuusterit ja rasvanpolttajat jätin pois).

Mitään nettiohjelmaa, mikä ei ole juuri sinun tarpeisiisi henkilökohtaisesti räätälöity, ei kannata mielestäni ihan pilkulleen noudattaa. Toisen keho ei kestä niin paljon proteiinia ja jotkut tarvitsevat enemmän hiilaria ym.
Toinen haluaa treenihjelman myötä lihasta ja joku vaikka pudottaa painoa.
Myöskään nettivalmennuksien mukana tulleet liikepankit eivät aina voi opastaa sinua tekemään liikkeitä täysin kunnolla, joten kysy ammattilaista näyttämään liikkeet mitkä askarruttavat ja tutustu niihin kunnolla, ennen kuin alat huitomaan sata lasissa.

Tämä siis oma mielipiteeni. Tottakai kannattaa pysytellä ohjelmassa, ettei liikaa sovella, mutta edelleenkin – kuunnellen sitä omaa kehoa ja muistaen myös levätä ja palautua.

 

 

TAVOITTEET
Omat tavoitteet tähän lähtiessä oli lähinnä kohentaa kuntoa, irtaantua hetkeksi turhasta sokerista, oppia syömään säännöllisemmin ja katsoa onko minusta treenaamaan näin monta tuntia viikossa.

Ulkoisesti tavoittein vain pientä kehon muokkausta. Ei liikaa lihaksia, mutta jos se pylly on sieltä vähän ylöspäin noustakseen, niin en valita. Painoa en lähtenyt missään nimessä pudottamaan, päinvastoin se olisi saanut jopa muutamalla kilolla nousta.

TULOKSET
Paino pysytteli samana, mutta senttejä lähti reisistä ja vyötäröltä ja lihasta tuli juuri sopivissa määrin. Selkeästi siis kiinteytynyt ja saanut vähän lisää muotoja käsiin, vatsaan ja reisiin. kunto ja jaksaminen kohentunut paljon, joten tavoite näiltä osin suoritettu :)
Viskeelirasva, eli sisäelinrasva – tippui -8.7 (perus rasvaprosenttia en viitsinyt edes seurailla).

HUOMIOITA
-Alussa tuntui ettei mitään tapahdu, päinvastoin kroppa keräsi nestettä ja olo oli hieman turvonnut. Vasta puolen välin ylitettyä alkoi huomata eroa ja nähdä tuloksia. Uskoisin, että kärsivällisyys kannattaa vähän kaikissa treeniprokkiksissa.

-Alussa tuntui että oli myös hieman pihalla ja kesti aika kauan, että oppi uuden ruokarytmin ja treeniliikkeet - mitkä monet tehtiin siis käyttäen kuntosalilaitteita (olen itse treenannut enimmäkseen oman kehon painoilla).

-Työmatkoilla oli välillä haastavaa pysyä tismalleen ruokavaliossa, kun ravintola-illallisilla oli yleensä isolle porukalle etukäteen tilattu annokset. Näiden kohdalla hellitin hieman ja nautin tarjottavista. En siis voi sanoa, ettäkö itsekurini olisi pitänyt täysin 2kk. 

-Kyllästyminen kiusasi puolen välin jälkeen, ja koska en halunnut että liikkumisesta tulisi ihan pakkopullaa, aloin korvata joitain treenejä Esport Bristolin ryhmäliikuntatunneilla.
Bodypum meni kuntosalitreenistä ja aerobiset oli niin paljon hauskempi pomppia esim. World Jumping -trampoliineilla. Myös Plyo-treeni tuli melkein aina tehtyä ryhmätunnilla. Sain itsestäni ihan erilailla irti kun jos olisi ollut yksin salin puolella pomppimassa.

FIILIKSET
Superhyvät! Tästä jäi käteen paljon hyviä uusia terveellisiä tapoja, motivaatiota ja ruokaideoita. Samalla porukalla varmasti jatketaan vielä uusia prokkiksia. Palataan varmasti vielä treenijuttuihin siis lisää. 
Nyt meillä onkin huomenna isot karonkkatyyppiset juhlat tällä treeniporukalla ja sunnuntaina aika varmasti pieni herkkupäivä leffojen parissa sohvalla. 

 

 

Ihanaa viikonloppua!

Kommentit (9)

Taija

Sä olet kyllä kerrassaan upea! Ja varmasti oli hienoa haastaa itseään ihan ammattilaisen opeilla.

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Sanoisin ehkä enemmänkin, että oli ihana lähteä haasteeseen koko kaveriporukalla :D Ihan parasta! Muuten ei olisi ollut ollenkaan niin hauskaa. 

Tuuuliaa

Oot kyllä harvinaisen upea ilmestys - niin ulkoisesti, ja ainakin blogisi antaman kuvan perusteella myös sisäisesti :-) kiitos laadukkaasta, erilaisesta ja mielenkiintoisesta blogista!

JULIA Toivola
Liittynyt17.11.2015

Kiitos ihanasta kommentista ja siitä että luet :) Tuli todella kiva mieli, että olet saanut minusta tuollaisen kuvan <3 

JohannA22

Minua kiinnostaisi tietää, mitä valmennuksesta jäi käteen normaaliin arkeen, nyt kun et enää ole tällä dieetillä? Löytyikö uusia hyviä ruoka-aineita, uusi lemppari ryhmäliikuntatunti tai jotain muuta, minkä hoksasit valmennuksen aikana? Omaan korvaan 2 tuntia treeniä neljä, viisi päivää viikossa on liikaa. Pakko yrittää päästä kovaan kuntoon vähemmällä treenimäärällä. Kiitos etukäteen, mukavaa lomaa!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

 

BUSINESS INQUIRIES AND CONTACT:
julia@juliatoivola.com

 

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011

Kategoriat

Instagram