Tässä taas pitkästä aikaa uutta raakajälkiruokareseptiä, tällä kertaa kyseessä on taatelitoffee tai raakatoffee. Pidettiin tuossa sokeriton syyskuu ja yhtenä iltana karkkihimoissa päädyttiin tekemään tätä raakatoffeeta.

Toffeen tekemiseen tarvitaan 

raakakaakaovoita noin 60 grammaa

taateleita noin 2,5 dl

maapähkinävoita 3-4 rkl

hunajaa 2-3rkl

ja ripaus suolaa.

Sulata tuttuun tapaan kaakaovoi vesihauteessa ja laita myös taatelit likoomaan. Suosittelen käyttämään kivettömiä luomutaateleita. Kannattaa myös olla tarkka maapähkinävoin kanssa sillä moneen on lisätty vaikka mitä aineita, mutta ainakin Bionan maapähkinävoita voin suositella. Laita sitten kaikki aineet blenderiin ja sekoita tasaiseksi massaksi. Vinkkinä voin kertoa, että taatelit kannattaa jauhaa pienissä määrissä jotta blenderi ei mene tukkoon. Lisäksi hunajaa voi myös pitää hetken aikaa vesihauteessa jotta se olisi juoksevampaa ja helpommin sekoittuvaa.

Laita sitten valmis seos esimerkiksi irtopohjavuokaan joka on vuorattu leivinpaperilla ja laita toffee pakkaseen. Toffeen olisi hyvä olla pakkasessa noin reilu tunti jonka jälkeen toffeen voi palotella.

Ja valmista! Itse laitoin vielä vähän puolukoita päälle, jotka sopivat loistavasti makean ja kermaisen toffeen kanssa!

 

Sanna

Valokuvaajantytar.com

Kommentit (0)

Seuraa 

Blogiarkisto

2015

Kategoriat

Instagram