Ennen muuttoani Lontooseen vietettiin tyttöjen kesken pienimuotoisia läksiäisiä brunssin merkeissä. Omalla vastuullani oli jälkiruoka ja päätin tehdä (joulun herkutteluöverien jälkeen) suklaa raakakakun. Sain kakusta niin paljon kehuja, että päätin jakaa reseptin myös täällä. Joten tässä tulee:

Pohjaan tarvitset

n. 2 dl pekaanipähkinöitä

n. 1,5 dl kuivattuja taateleita (kivettömiä)

Ripaus hyvää suolaa

n. 0,5 dl sulatettua kaakaovoita

Pohja valmistaminen kannattaa aloittaa sulattamall kaakavoi vesihauteessa. Kaakaovoita ei saa siis yksinään kuumentaa vaan se tulee asettaa astiaan joka sitten laitetaan toiseen astiaan joka on täynnä kuumaa vettä. Odotellessa sen sulamista, kannattaa murskata pähkinät esim. blenderissä. Taateleita kannattaa sekoittaa joukkoon vähän kerrallaan minimoiden blenderin tukkeutumisriskin. Kun pähkinät ja taatelit ovat keskenään sekoitettu, lisää joukkoo ripaus suolaa sekä kaakaovoi. Kaakovoin tarkoitus on sitoa aineet keskenään ja varmistaa, että pohja pysyy koossa. Koostumuksen tulisi olla hieman kosteaa ja helposti “muotoiltavaa”. Laita seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohja vuokaan (tämä tehty 18 cm vuokaan) ja koko juttu pakkaseen jähmettymään siksi aikaa kun valmistat täytteen. 

// Täytteeseen tarvitset

n. 4 dl kookoskermaa

1,5 dl raakakaakaovoita (sulatettua)

1,5 dl raakakaakaojauhetta

1,5 dl hunajaa

ripaus suolaa

1 rkl riisilese jauhetta (toco jauhe) 

1 dl soijalesitiiniä

Käytä kookoskermasta ainoastaa se valkoinen osa ja valuta nesteet pois. Muuten mittaa kaikki ainekset blenderiin ja sekoita keskenään. Lopputuloksena pitäisi olla paksuhkoa, vaaleanruskeata vaahtoa. Ota pohja pois pakkasesta, lisää täyte ja laita kakku pakastimeen ainakin vajaaksi tunniksi, mielellään muutamaksi tunniksi. Kakku olisi hyvä ottaa jääkappiin noin tuntia ennen tarjoilua. //

Koristeluun käytin pakastekuivattuja mansikoita ja raakakaaojauhetta.

Vinkkinä: Jos teet ensimmäisiä kertoja raakaleivonnaisia pidä mielessä muutamat seikat. Eli raakakaaovoi pitää oikeastaan aina ensin sulattaa vesihauteessa. Sitä ei saa kuumentaa tai kiehauttaa, jotta kaikki ravintoaineet säilyvät. Käytän aina raakaleivonnaisissa raakakaakovoita sekä raakakaakaojauhetta vaikka toisinaan välillä lyhennän ne vain kaakaojauheeksi- ja voiksi. Suolaa kannattaa aina lisätä ripaus, jotta maut tulevat esiin ja suolan tulisi aina olla laadukasta, kuten kalaharin suolaa. Jos haluaa tehdä kakusta vegaanisen, voi hunajan korvata esimerkiksi Agave siirapilla. 

Kommentit (2)

Seuraa 

Blogiarkisto

2015

Kategoriat

Instagram