Eilen tein raakasuklaata yhdistäen sekä tavallista, että valkosuklaata. Tavallisen tumman suklaan tekemiseen löydät reseptin esimerkiksi täältä tai täältä.

Ensin kannattaa aloittaa jälleen kaakaovoin sulattamisella vesihauteessa. Sitten lisää joukkoon kookosöljy. Kun molemmat ovat sulaneet, jaa ne kahteen astiaan, toisesta tulee tavallista tummaa suklaata ja toisesta valkosuklaata. Valkosuklaan tekemiseen tarvitset

Ripaus laadukasta suolaa esim. Kalaharin suolaa

Aitoa vanilliajauhetta 1/2 teelusikallinen

Toco jauhetta 1 rkl

Soijalesitiiniä 1 tl

Agave siirappia maun ja määrän mukaan pari teelusikallista.

Lisää sekaan ensin siirappi ja sitten muut aineet. Muista älä käytä valkosuklaan tekemiseen raakakaakojauhetta. Kun aineet on lisätty, kaada suklaa muotteihin. Älä kuitenkaan kaada muotteja täyteen sillä tumma suklaa tulee vielä siihen päälle. Laita muotit pakastimeen jäähtymään ja valmista tällä välin tumma suklaa. Itse käytän tumman suklaa valmistukseen lähes aina suolaa, Agave siirappia, spirulinaa ja tietenkin kaakaojauhetta.

Kun valkosuklaat ovat hieman hyytyneet, etteivät ole enää nestemäisessä muodossa, kaadu tumma suklaa päälle. Laita muotit vielä takaisin pakkaseen ja noin puolen tunnin päästä sinulle on valmista herkullista valko-ja tummaraakasuklaata.

Ja sitten vain nauttimaan :)

 

Sanna

Blogissa linkki myös käytettyihin tuotteisiin -->valokuvaajantytar.com

 

P.S Cosmon viikkotehtävään viitaten pakkaisin kyllä näitä omaan piknikkikoriini :)

Kommentit (2)

Seuraa 

Blogiarkisto

2015

Kategoriat

Instagram