Raakasuklaa reseptiä!

Ei ole mikään salaisuus, että meidän taloudessa ollaan aika pähkinöissä raakasuklaasta. Meillä tehdään raakasuklaata about pari kertaa kuussa ja ainekset ovat aina valmiina jos himo yllättää. Meidän vähän tällainen uusi juttu on, että muottien sijaan kaadetaan suklaa vain tavalliselle lautaselle. Lautanen sitten pakastimeen ja kun suklaa on valmis, murennetaan se sitten suupalan kokoisiksi paloiksi. Joskus myös teen niin, että käytän neliön mallista lautasta jolloin saan tehtyä raakasuklaalevyn. Huomattavasti nopeampi tapa kuin kaadella muotteihin ja sitten irroitella niitä yksitellen. Muottien peseminen on myös viheliäistä hommaa.

Käytin tämän suklaan tekemiseen

Kookosöljyä (pari ruokalusikallista)

Kaakaovoita (reilu 1,5 dl)

Kaakaojauhetta (noin 1 dl)

Agave siirappia (maun mukaan)

Ripaus Kalaharin suolaa

Spirulinaa (2 teelusikallista)

Mulpereita ja goji-marjoja

Aloita sillä, että sulatat voin vesihauteessa, jonka jälkeen lisää kookoöljy ja odota myös, että se sulaa. Sitten lisää muut nesteet eli tässä tapauksessa agave siirappi ja sitten muut aineet paitsi marjat. Kaakaojauhe kannattaa lisätä viimeisenä ja laittaa sitä niin, että koostumuksesta tulee oikeanlaista. Suklaan pitäisi olla juoksevaa, mutta kuitekin paksua ja rikasta. Maistaminen auttaa. Sen jälkeen kaadetaan suklaa lautaselle ja tässä vaiheessä lisään marjat. Ei muuta kuin pakkaseen ja tunnin parin päästä suklaa on valmista nautittavaksi! Suklaan voi myös laittaa jääkaappiin, mutta koen, että pakastimessa siitä tulee jämäkämpää ja se pysyy paremmin koossa. Joskus huomasin, että jääkaappissa suklaan rakenne kärsi niin siitäkin syystä laitan aina suklaan pakastimeen. Suklaan voi nostaa sitten jääkaappiin sen jälkeen kun se on kiinteytynyt.

Ei muuta kuin herkullisia suklaahetkiä :)

Sanna

valokuvaajantytar.com

 

P.S jos tekee raakasuklaata ihan ensimmäisestä kertaa suosittelen aloituspakkauksen ostoa. Siinä on kaikki tarvittavat aineet niin saa vähän käsitystä miten suklaa tehdään ja paljonko mitäkin aineita laitetaan.

Kommentit (0)

Seuraa 

Blogiarkisto

2015

Kategoriat

Instagram