Tässä tulee top kolme lempikirjaani joita voin myös suositella muille!

The Shadow of the Wind (Tuulen Varjo) on ehdottomasti lempikirjani. Isäni antoi sen minulle luettavaksi vuosia sitten ja jotenkin kirja vain nappasi minut mukaansa. Lyhyesti kirja kertoo pojasta joka löytää erään Julian Caraxin kirjoittaman kirjan ja pian kaikkea hieman hämärää alkaa tapahtua. Poika, Daniel seuraa Julianin jalanjälkiä vuosikymmenen ajan ja saa selville mitä lopulta Julianille tapahtuikaan. Tämä kirja sai minut nauramaa, itkemään, pelkäämään, jännittämään ja kokemaan kaikkia muuta mitä hyvä kirja yleensä saakin tuntemaan. Suosittelen tätä kirjaa ehdottomasti.

The Fault in Our Stars (Tähtiin kirjoitettu virhe), tarviiko minun sanoa muuta? Jos olette nähneet leffan, niin kirja on sata kertaa parempi. Aloin lukemaan kirjaa varma ajatus mielessäni, että tiedän miten tämä tulee menemään ja päättymään, että tämä on täysin ennalta-arvattava eikä varmasti niin hyvä kuin hehkutetaan. Mutta kuinka väärässä olinkaan! Tämä kirja on yksinkertaisesti niin koskettava, että niiskutin yksin lentokentällä viimeista kappaletta lukiessani ja sain paljon sääliviä katseita osakseni. Kirja kertoo siis tytöstä jolla on parantumaton syöpä ja sitten eräänä päivänä hän tapaa pojan ja siitä se kaikki sitten alkaa.

Life of Pi (Piin elämä). Tästäkin on tehty leffa joka oli mielestäni kyllä tosi hyvä, mutta kirja taas kerran voittaa. Alkuun tuntui, etten pääse tässä kirjassa eteenpäin, mutta sitten jossain kohtaa en pystynyt enää laskemaan sitä käsistäni. Pidin kirjaa koko ajan hyvänä, mutta viimeinen kappale nosti sen suosikkieni joukkoon. Luin tätä kun olin Ausseissa ja tämän lukeminen uudestaan tuo kaikki muistot mieleen sieltä. Kirja kertoo pojasta joka joutuu haaksirikon jälkeen pelastulautalle tiikerin kanssa. Kirja on periaatteessa selviytymistarina, mutta siinä on jotakin paljon syvällisempää.

Kaikki nämä kirjat ovat hyviä, mutta syy siihen miksi ne ovat lempikirjojani on jokin muu. Kaikki nämä kirjat ovat todella tärkeitä minulle omalla tavallaan. Ne joko koskettivat minua tai muistuttavat jostain elämänvaiheesta. 

“Books are mirrors: you only see in them what you already have inside you.”

-The Shadow of the Wind

 

XX,

Sanna

valokuvaajantytar.com

Kommentit (5)

Vierailija

Ihana juttu! Olipa mielenkiintoista lukea kirjasuosikeistasi! Olen nähnyt TFIOS:n elokuvana ja itkin ihan koko ajan! Pitäisi myös kokeilla lukea se kirjana. Life of Pi vaikiutti myös kiinnostavalta!

Valokuvaajan tytär Sanna
Liittynyt30.11.2015

Joo siis suosittelen todella lämpimästä sitä myös kirjana! :) Leffa on aika uskollinen kirjalle, mutta siltä musta kirjasta sai vielä ennemmän irti! Hyviä lukuhetkiä ja ihanaa kevättä <3

Vierailija

TFIOS ja Shadow of the Wind (tai oikeastaan se koko Cemetery of Forgotten Books sarja) on myös mun ehdottomia lempikirjoja! Life of Pi on kyllä vielä lukematta.

Valokuvaajan tytär Sanna
Liittynyt30.11.2015

Niin munkin! Voisin lukee ton sarjan aina uudestaan ja uudestaan :) Musta on jännä, että kirjailija on ymmärtääkseni tarkoittanut sarjan niin, että sen voisi lukea missä tahansa järjestyksessä. Mietin kuinka erilainen koko lukukokemus olisi jos olisikin lukenut ne eri kuin ilmestymisjärjestyksessä.

Life of Pi on näistä aika erilainen, mutta myös tosi mukaansa tempaava! Suosittelen kyllä sitäkin :)

Seuraa 

Blogiarkisto

2015

Kategoriat

Instagram