Pieniä haaveita unelmien lomasta

 Eilen otin ärrältä Aurinkomatkojen Loma Oppaan (syksy-talvi-kevät  2013-2014) ja tänään sitten tuossa koulun jälkeen selailin sitä teekupposen kanssa. Oli elämäni suurin virhe avata tuo lehti, sillä lomakuume on nyt aivan hirrrrveä!

En ole vielä koskaan viettänyt unlemalomaa, kaikki lomat ovat olleen ihan kivoja, mutta silti haaveilen aina ihan pikkaisen paremmasta. Parhain reissu tähän asti on ollut Thaimaan reissu vuonna 2011 isoäitini kanssa (ja se jää varmasti parhaimpien joukkoon, koska mulla on niin ihana isoäiti♥), mutta tiedän, että vietän joskus vielä unelmamman loman. Päätin sitten kerätä muutaman "ehdon" unelmalomalleni, jotta tämä lomakuume poistuisi. Ei tämä kyllä kuin pahentanut tilannetta...
 

Lämmintä reippaasti yli 25 astetta
Tämä siksi koska mun mielestä kaikki alle 25 astetta on pakkasta, joten Kanariansaaret on vähän nojaaa kohde. Toki silloin sinne uskaltaa lähteä, jos keskilämpötila on 25-26 astetta, niin kuin Puerto Ricossa Gran Canarialla loka-marraskuussa. Thaimaa, Malesia ja muut sielläpäin olevat kohteet on siis mulle sopivan lämpimiä näin talvisin, kesäisin valinnan varaa on hieman enemmän, mm. Kreetalla on kesäkuusta elokuuhun lämpötilat kolmenkympin paremmalla puolella!♥

 
Kaksi viikkoa reissu aikaa
Viikossa ei ehdi oikeasti nähdä/tehdä mitään. Huomasin tämän erityisesti Thaimaassa vuonna 2011 kun oltiin siellä isoäitini kanssa se 9 päivää. Ei heditty tehdä kaikkea mitä haluttiin. Ja kahden viikon matkat ei loppujen lopuksi kauemmas oli kovin paljoa kalliimpia kuin yhden. Ainut että ruokaan menee enemmän rahaa, mutta jos Thaimaaseenkin menee, niin ruoka on ihan naurettavan halpaa. Lennon pituudella ei ole väliä, kun on muuten tarpeeksi aikaa lomailla.
 
 
Shoppailu mahdollisuudet
Näiden pitää kanssa olla hyvät. Pari  (tai yksi) isoa kauppakeskusta riittää ja loput tuliais härpäkkeet löytyy kyllä turistikaupoista. Vaate ja kenkäkaupat sais olla ihan kohtuu hyvät, mutta halvahkot. Kunhan tekemistä riittäisi parille päivälle noissa pyöriessä. Plussaa olisi kanssa kauppakeskuksen ilmastointi...
 
Monipuoliset retket/nähtävyydet
Erikoinen/erilainen kulttuuri on suotavaa. Matkoilla pitäisi aina tulla pieni kulttuurishokki, se on hyvästä. Siis sellainen pieni, jossa oppii paljon uutta paikallisesta kulttuurista. Ja uutta kulttuuria yleensä oppii kun käy nähtävyyksillä ja vähän erilaisemmissa paikoissa. Nähtävyyksiä on aina huippua mennä katsomaan, erityisesti päiväretkien muodossa. Tulee ihan superturisti olo kuumassa bussissa istuessa ja kameralla räpsiessä tunhansia kuvia. 
Jos nähtävyydet on lähempänä, niin ihan omatoimisesti on kanssa kiva mennä. Saapa vähän ainakin itse päättää missä lepää ja mitä syö. 
Ainakin yhdellä veneretkellä on pakko käydä, ja siellä on parempi voida kanssa snorklata. 
Mitä erilaisempi luonto, sitä parempi. Mitä kirkkaampi vesi, sitä parempi.
 
Tasokas hotelli
Kukapa ei haluaisi hemmottelua lomallaan? Itse aikakin pidän siitä, että hotelli on tasokas ja rauhallinen. Jos hotellilla on joka ilta Bamse-klubin esitys, voin suoraan jättää ko. hotellin pois listalta. En halua kuunnella lomallani lasten kiljumista altailla, ei pahalla lapsiperheet. Hotellin yöelämä ei saisi olla kovin vilkasta, pieni baari jossain riittää. Jos haluaa bailaamaan voipi mennä jonnekin muualle lähelle. 
Hotellin pitäisi sijaita rannan läheisyydessä ja mielellään kanssa lähellä keskustaa. Siinä sopivasti "kaiken lähellä".
Kuntosali, uima-allas, ravintola ja baari on ihan must hotellissa. Jos hotelliin vielä sisältyisi kylpylä niin aijaijai tykkäisin. All Inclusive olisi hyvä (ilmaiset juomat!!), vaikkei jaksaisikaan joka ilta hotellin ravintolassa syödä. Jos joku ilta ei jaksa metsästää ruokaa kauempaa, on ihana päästä hotellin notkuvaan buffettiin. Ruuan tulee olla hyvää
Euroopan puolella tähtiä hotellissa mielellään neljästä ylöspäin (heh), mutta esim. Thaimaassa oli ihan todella upea 3:n tähden hotelli. Parasta palvelua siellä kaikista hotelleista, joissa olen tähän asti käynyt. Oiskohan paikallisella kulttuurilla osuutta asiaan?
Matkaseura
Pitää olla hyvää. Mielellään joku samanhenkinen ystävä, joka ei kamalasti laita vastaan pienille retkille mutta jaksaa silti maata auringossa koko päivän. Mielellään myös kielitaitoinen ja jaksaa bailata, eikä potisi seuraavana päivänä kamalaa krapulaa. Naispuolinen ystävä, jotta jaksaa shoppailla :D Yksi kaveri mukaan, kolmestaan joku jää yksin ja neljästään on aika hankala, sillä kuitenkin porukka kulkisi puolittuneena. Bloggaava kaveri olisi superplussa!

Yhteenvetona siis...
Yhdistetty kaupunki- ja rantaloma, mahdollisimman tasokkaassa hotellissa kaikilla herkuilla jossain eksoottisessa paikassa hyvän ystävän kanssa. Siemailtaisiin Sex on the Beach drinksuja hotellin altailla isot aurinkohatut päässä kuin Sinkkuelämässä konsanaan. Ja bloggailtaisiin Padeilla matkakuulumisia päivittäin. Shoppailtaisiin kukkarot tyhjiksi ja nautittaisiin nähtävyyksistä ja retkistä. Kuvattaisiin niin paljon, ettei kaksi muistikorttia riitä mihinkään. Käytäisiin uimassa meressä ja syömässä take away pitsaa rannalla.
Matkakohteita, jotka miellyttäisi minua, on mm. Kreeta, Thaimaa (Krabi, Phuket, Hua Hin, Cha-Am, Pattaya), Malesia, Dubai & Abu Dhabi, Meksiko, Intian Goa ja Portugali. Näitä on toki montamonta muutakin. Aijai haluan jo lomalle♥
 
 
~Taru

Kommentit (0)

Seuraa