Ihana italialainen ravintola Kuopiossa

Viime maanantaina kävimme ystäväni sekä työkaverini Julian kanssa syömässä pienessä italialaisessa ravintolassa Kuopiossa. Kerrankin italialainen ravintola, joka oikeasti on italialainen! Henkilökunta koostui niin suomalaisista kuin italialaisista, joita oli kyllä henkilökunnassa valtaosa.

Olin kuullut monenlaisia mielipiteitä kyseisestä ravintolasta, mutta ainakin omalla kohdallani palvelu oli hyvää ja ruoka maistuvaa. Tarjoilija suositteli meille italialaista viiniä ja rupatteli mukavia, muutakin kuin yritti myydä ruokaa. Se on minusta parasta, kun tarjoilija juttelee asiakkaan kanssa ihan jostain ns. turhanpäiväisestä siinä palvelutilanteessa. Parin sanan vaihtaminen esimerkiksi säästä nostaa jo asiakkaan silmissä tarjoilijan pisteitä - tai ainakin minun silmissäni. Samaa mieltä?

Itse päädyin pitsaan, jonka oletin polttavani suuni rakkuloille, mutta joka osoittautuikin lempeän tuliseksi. Pohja oli ihanan rapsakka! Perus mättöpitsoissa pohjat ovat aina ihan löllöjä (jos ymmärrätte mitä tarkoitan) mutta näissä oli mukavan rapea pohja. Julia söi bruschettaa, jonka päällä ol ilmakuivattua kinkkua ja italialaisia juustoja. Melkein meni kieli mennessään, kun maistoin hänen annostaan. Kinkku oli todella maistuvaa.

Palvelu, ruoka ja viini oli kaiken puolin hyvää ravintolassa. Sorrento oli muutenkin kivan viihtyisä paikka, tuli mieleen sellainen pieni italialainen perheyritys. Eräs kokeista kävi soittamassa ja laulamassa ennen kun aloitimme syömään ja työntekijät olivat todella kohteliaita.

Ainiin, jälkkäriksi juotiin kahvit, jotka osoittautuivat espressoksi. Oli kyllä hyvää (ja vahvaa) mutta yöllä ei pahemmin nukuttanut. Erän työntekijöistä selitti juovansa päivässä montakin kuppia espressoa, kuulemma italialainen tapa. Nukkuukohan italialaiset ollenkaan... Itsellä hävisi yöunet mukavasti :D

~Taru

Kommentit (0)

Seuraa