Mitä oma aika tarkoittaa minulle?

Minulle omaksi ajaksi riittää muutama tunti päivällä, josta osa aika menee yleensä nukkumiseen ja loppuaika kotihommiin ja bloggaamiseen. Jos illalla on menoa ja minulla on esimerkiksi koulun jälkeen pari tuntia aikaa olla kotona, laitan asianpesukoneen ja pyykinpesukoneen pyörimään ja otan puolentunnin torkut. Näin pidän huolen, että illalla jaksan esimerkiksi treeneissä tai kahvitreffeillä kavereiden kanssa. Torkkujen jälkeen avaan koneen, muokkaan kuvia ja pistän postaukset ainakin alulle.

Leather Jacket - Vero Moda / Top - BikBok / Pants - Freddy Wr. Up / Boots - Migant / Watch - O.n.e.

Tykkään myös päivistä, jolloin ehdin olla montakin tuntia yksin. Tosin, kun olen yksin pidempään kuin pari tuntia, minulta meinaa loppua tekeminen kesken, johtuen usein siitä että meinaan laiskistua yksin ollessani. Yleensä vietän omaa aikaa erilaisia sarjoja katsellen, kuvaillen ja postaillen. Rakastan myös ruuanlaittoa ja leipomista, jota teen myös silloin kun minulla on omaa aikaa. Siivotakin aina yritän, mutta siihen kyllästyn nopeiten. Tykkään myös käydä yksin kahvilla, mutta vain silloin tällöin. Leffaan en ole vielä oppinut menemään yksin, mutta ehkä loman koittaessa

Eilenkin omaa yksinäistä aikaa ei kovin paljoa ehtinyt kertyä: aamulla kymmeneltä salille, kahdeltatoista ripsihuoltoon, sen jälkeen kouluhommia Sannan kanssa ja illalla menin vielä töihin kahdeksaksi tunniksi. Täysin vapaita päiviä mulla ei tällä viikolla ole lainkaan, mutta en koe asiaa edes stressaavaksi.

Jännä, vaikka asuu yksin, ei tätä kuuluisaa omaa aikaa jää melkein lainkaan. Mitä loppujen lopuksi edes on oma aika? Onko se juurikin yksin kotona napottamista ja hiljaa istumista?

En koe tarvitsevani yksinäistä aikaa joka päivä ja paljon. Se että pääsen kotiin ja saan postata rauhassa, riittää minulle. Joskus on tottakai hankittava rauhaa myös kouluhommien teolle. Minulle omaa aikaa on myös ystävien kanssa hengailu, siinä mieli irtoaa arjesta ja rentoutuu. Pidän juhlimisesta ja treenaamisesta, mutta kumpaakaan en jaksa tehdä yksin - niihinkin tarvitsee kaverin. Olen liian sosiaalinen olemaan pitkiä aikoja itsekseni. Tarvitsen ihmisiä ja hälinää ympärilleni, ehkä juuri siksi täytän kalenterini menoilla ja tykkään käydä töissä.

Tiivistettynä hieman sekava selitys: pidän kyllä omasta ajasta, mutta pienissä määrin. Ahdistun helposti yksin, mutta taas joskus yksinäisyys on loistavaa. Pitäisi oppia enemmän ottamaan rennosti ja irtautumaan rutiineista, jolloin lomastakin nauttiminen onnistuisi helpommin. Olen niin tottunut pieneen stressinpoikaseen koko ajan, että olo on ihan höpö ilman minkäänlaista stressiä ja rutiineja. Kuulostaa varmaan ihan höpsöltä - miten voi rentoutuminen olla vaikeaa ja ahdistavaakin?

 

Onko joukossa muita gepardilifestyle ihmisiä? Entä onko teillä vinkkejä, miten omasta ajasta voisi oppia nauttimaan enemmän?

~Taru

Kommentit (0)

Seuraa