Tällaisen (otsikkokuvassa olevan) farkkutakin löysin kirpparilta vähän aikaa sitten. Hintaa olisiko ollut ehkä sen kolmisen euroa ja pakko myöntää, etten vielä ostovaiheessa tiennyt, mitä tälle tekisin. Takki oli liian iso, turhan rajun värinen ja ei oikein istunut mistään. Ajattelin, että tästähän tulee kamalan suuri homma.

Kuitenkin pari päivää sitten heitin takin uimaan kloriittiin ja annoin lillua siellä reilun tunnin. Kloriitin jälkeen aina pesen takin pesukoneessa ja kuivaan kuivausrummussa, joten sinä iltana en muuta oiken ehtinyt tehdä. Seuraavana päivänä keksin, miten koko-ongelman sai ratkaistua!
Yksinkertaisesti vain käänsin kauluksen alas asti ja ompelin alareunan saumojen päälle pienet tikit, että takki pysyy muodossaan. Alkuperäisen hakasen irroitin, enkä ommellut uutta paikalleen, sillä minusta tämä takki on kivempi juuri näin. Jos joskus hakasta kaipaa, voi sen myöhemminkin ommella kiinni.

Viimeistelin takin muutamalla niitillä. Kiinnitin niitä olkasaumojen kohdalle, sekä kauluksen nurkkiin sekä yhden taskuun niittiriviin. 

Itse tykkään takista paljon, eikä minun tarvitse mennä käyttämään kymmeniä euroja uuteen farkkutakkiin kesäksi. Varsin onnistunut tuunaus!

Mitä pidätte tästä?
Ja tuunailetteko itsekin vaatteita?

~Taru

Kommentit (0)

Seuraa