Eilen kerroinkin jo hiukan vatsalihashaasteesta, joka tulee kestämään seuraavat 8 viikkoa.
Kivaa, että niin moni lähti mukaan! Yhdessä on aina parempi tsemppi päällä ja sitten tuloksiakin tulee helpommin. Ihanaa, että myös ehdottelitte jo paljon treenejä. 8 viikon aikana voisi alkaa yhdeltä ihmiseltä loppua ideat. Muistetaan myös, että en ole liikunta-alan ammattilainen vaan nämä ovat vain itse tekemiäni harjoituksia. Tehkää siis omalla vastuulla! :)

Joka viikko julkaisen siis eri treenin, joka tehdään kahdesti viikossa. Vatsalihaksien näkyvyyden kannalta tietysti ruokavalio on hirmu suuressa roolissa. Siihen en paneudu tässä kuitenkaan sen enempää, vaan nämä haasteet ovat aina treenejä.

Aamumasun lähtötilanne. takana 1 vatsalihastreeni. Eipä juuri lihaksia näy

Ensimmäinen treeni sisältää 240 vatsalihasliikettä ja on melko tavanomainen. Aika minulla meni n. 15 minuuttia lämmittelyineen.

Lämmittely (voi tehdä myös omalla tavalla, kunhan ei lähde kylmiltään tekemään lihaskuntoa):

  • 20 haarahyppyä
  • 20 mountain climbers / vuorikiipeilijä-liikettä
  • 20 perusliikettä
mountain climbersilla tarkoitan tätä:
Mene ylemmän kuvan osoittamaan asentoon ja "hypi" jaloillasi vuoroitellen koukistaen polven aina rintaa kohden. 2 jalkaa ei ole missään vaiheessa maassa, vaan toinen nousee sillä aikaa kun toinen on tulossa takaisin. Tässä pitää olla melko nopea tempo.
Voit toistaa lämmittelyn 2 kertaa, jos tuntuu ettei lämmin tullut ensimmäisellä kerralla. Itse tein vain kerran ja tuli kyllä ihan lämmin ja sykkeetkin nousi melko koholle.

Varsinainen treeni:
  1. 20 kylkiliikettä/puoli kahvakuulalla tai käsipainolla
  2. 25 perus vatsarutistusta
  3. 25 jalkojen laskua
  4. 25 kiertoa kahvakuulalla puolelta toiselle
  5. 25 pyllyn nostoa
Toista tämä 2 kertaa.
 
Koska tuosta ei välttämättä aukea, mitä liikkeitä tarkoitin, tässä vielä kuvat perässä.

1. Pidä keskivartalo tiukkana jo alkuasennossa. Toista kummallekin puolelle. Jos sinulla ei ole käsipainoja/kahvakuulaa voi tämän tehdä esimerkiksi vedellä täytetyllä pullolla.

2. Tavalliset vatsarutistukset on helppo tehdä väärin. Älä hosu 25 toistoa, vaan keskity jokaiseen ajatuksella. Yritä tuntea syvät vatsalihakset jokaisella nousulla.


3. Pidän kuulasta kiinni, jotta jalkojen laskeminen on helpompaa. Vaikeustasoa voi nostaa jättämällä sen pois. Jos tämä on liian raskas liike, pidä jalkoja koukussa ja tee muuten samalla tavalla.


4. Laske itseäsi hiukan alaspäin istuma-asennosta, niin että vatsalihakset ovat kokoajan jännityneenä. Kierrä ylävartaloa puolelta toiselle kahvakuulan kanssa. Jos liike tuntuu liian raskaalta, sen voi tehdä myös ilman kuulaa. Edit: koettakaa pitää selkä mahdollisimman suorassa.


5. Mene kuvan osoittamaan asentoon ja nosta lantiota suoraan ylös. Yritä olla tekemättä heiluriliikettä, jossa ponnistat sinne jaloilla. Liikkeen ei tarvitse olla suuri, tärkeintä on että saat sen tuntumaan alavatsassasi. Lantio saattaa nousta vain pari senttiä ylös.

 
Omat fiilikset treenin jälkeen: Tämä oli ehkä jopa hiukan kovempi, mitä olin kuvitellut. Hyvin pystyi kuitenkin tekemään huijaamatta loppuun saakka. Jos tämä tuntuu liian raskaalta, voit tehdä 25 toiston sijasta 10 tai 15. Tarkoitus ei ole rikkoa ketään. 
 
Pahin kohta oli jalkojen lasku 25 kertaa, mutta siitäkin selviytyi hammasta purren. Ensimmäisen kierroksen jälkeen oli jo mukava polte vatsassa. Ensi viikolla luvassa jotain tavallisesta poikkeavampaa. 
 
Kertokaahan omia fiiliksiä treenin jälkeen! 

Kommentit (122)

Riikka

Taidankin lähteä mukaan tähän vatsalihashaasteeseen, teen nämä tänään salilla varsinaisen treenin jälkeen :)

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Hienoa!! :) Munkin oli tarkoitus, mutta en malttanut :D Oli pakko kokeilla heti aamusta! haha.

Niina

Mulla samat suunnitelmat Riikan kanssa, pitää kirjottaa reenivihkoon ylös nuo liikkeet :)

Jemina

Mulla on tänään vatsalihaspäivä, niin tää sattukin aika sopivaan kohtaan! Varmasti koitan tänään. (:Muutama kysymys kuitenkin1) Mitä tämä perusliike on lämmittelyssä? :D2) Treenaan useimmiten poikaystäväni kanssa ja tehdään nuo jalan laskut ns. heittoina niin, että toinen makaa toisen haarojen välissä, pitää toisen pohkeista kiinni ja sitten se seisova osapuoli heittää ne makaavan jalat alas. Jalat ei siis saa osua maahan ja sitten ne tuodaan normaalisti takaisin ylös. Ajaako tämä siis saman asian kuin jalan laskut vai onko rankempi/helpompi?

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Hei, perusliike on tällainen: http://www.youtube.com/watch?v=PYfNA_lmkHM voi tehdä myös ilman tuota punnerrusta. Eli hyppy ylös, kyykyyn, hyppy punnerrusasentoon, hyppy takaisin kyykkyyn ja ylös. Ja tuo heittoina tehty ajaa ihan saman asian :) En osaa sanoa kumpi olisi rankempi, koska se nilkoista kiinni pitäminen helpottaa hiukan, mutta toisaalta se heittäminen tuo vaikeutta lisää!

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Kahvakuula on 6 kg ja käsipainot on säädettävät. Tuossa minulla taitaa olla n. 10 kg käsipainossa. :)

Jenna

Vitsit kun ei ole mitään painoa meillä täällä kotona, olisi muuten niin hyvä toteuttaa näitä vaikka iltasella tai aamusella täällä! Täytyy kyllä silti yrittää lähteä tähän haasteeseen mukaan, kuulostaa niin kivalta:-) Vaikkakin oon tosiaan sen verran perso herkuille, etten usko mitään täydellisen näkyvää päkkiä tulevan, mutta kyllähän ne lihakset siellä kuitenkin vahvistuvat kerta kerralta!

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Hei Jenna, tuon painon/kahvakuulan voi tosiaan korvata vaikka puolentoistalitran täytetyllä vesipullolla :)

Anonymous

Hei, haluaisin jakaa teillekin vähän fitnessmaailmassa oppimaani. Vatsalihasten erottuvuutta hakiessa tärkeimmät seikat ovat:1) RUOKAVALIO!! Sillä ei ole mitään merkitystä, vaikka tekisi 10 000 vatsalihasta päivässä, jos ruokavalio ei tue treeniä. Jotta vatsalihakset saisi näkyville, täytyy rasvaprosenttia saada pienemmäksi. RUOKAVALIO again!!2) Parhaiten vatsoja kehittää liikkeet, joita ei edes lasketa vatsalihaksiksi. Eli monet kahvakuulaliikkeet, maastaveto, kyykyt jne. 3) Vatsalihas on kuin mikä tahansa muu lihas kropassa. Sitä tulee treenata painoilla ja kehityksen mukaan lisätä niitä. Ei kyykytkään ilman painoja tuota tulosta yhtä paljon kuin painoilla tehtynä.Toivoisin, että painoittaisit jatkossa näitä. Sulla on selvästi rasvaprosentti alhaalla, eli saat vatsalihakset varmaan helposti näkyviin. Ruudun takana kuitenkin voi olla ihmisiä, jotka hiki hatussa tekevät näitä harjotteita ja eivät välttämättä saa mitään tuloksia, koska vika on jossain ihan muualla. KEittiössä!

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Et tainnut lukea tuota tekstiäni ollenkaan? " Vatsalihaksien näkyvyyden kannalta tietysti ruokavalio on hirmu suuressa roolissa. Siihen en paneudu tässä kuitenkaan sen enempää, vaan nämä haasteet ovat aina treenejä."Tarkoituksena on treenata vatsalihaksia mahdollisimman monipuolisesti. Ei siis vain yhdellä tavalla.Ja tuossa olen kanssasi eri mieltä, että vatsalihasta pitäisi treenata vain painoilla. Mutta kaikilla on oikeus mielipiteeseensä :)

Niina

Pakko lisätä kohtaan 3) kommenttia.. Riippuu varmasti vähän mitä haetaan. Jos joku nainen haluaa paksun vyötärölinjan, niin sitten vatsalihasten teossa lisäpainoja mukaan ja roimasti. Uskoisin kuitenkin, että näin ei kovin moni nainen halua tapahtuvan ja siinä tapauksessa pitkät sarjat pienillä painoilla on parempi vaihtoehto.

Anna A

Lyhyemmissä sarjoissa painon kanssa on se hyvä puoli, että ne sarjat on juurikin lyhyempiä. Lisäksi erottuvuus paranee kun lihas kasvaa ja lihaskasvu taas on tehokkaampaa kunnon painoilla.Nimim. vihaa vatsalihasliikkeitä.-Anna-

Anonymous

Hei Elisa,Luin kyllä tekstin, mutta mainitsit siellä vaan kerran, että on hirmu suuressa roolissa. Se on kaikista tärkein!!:)ja vatsalihakset eivät helposti kasva mitenkään isoiksi, ainoa liike jossa ei suositella kovin suurta painoa on juurikin kylkitaivutus, se voi vaikuttaa vyötärölinjaan:)

Elisa
Liittynyt17.11.2015

No, ehkäpä ihmiset ymmärtävät! :D treenijutut treenijuttuina ja ruokajutut ruokajuttuina! Ja voin kertoa omakohtaisesta kokemuksesta, että tässä nyt puoli vuotta treenanneen nimenomaan niitä muita liikkeitä ja isoilla painoilla, ei minulla vatsalihakset erotu lainkaan. Sen sijaan ihan keskitetyillä vatsalihasliikkeillä saan yleensä nopeasti tuloksia. Pitää aina muistaa, että kaikilla on erilainen fysiikka. Se mikä toimii jollekin, ei välttämättä toimi toiselle! Siksi pyrkimyksenä on nyt 8 viikon aikana tehdä erilaisia vatsalihasliikkeitä, joista kaikki saisivat jotain irti :)

Anonymous

Kannattaisi lisätä tohon russian twistiin että selän on oltava suorassa. Itse vedin puolivuotta selkä hieman pyöreänä ja hyvä etten rikkonut itseäni :/ Ehdotuksia vatsaliikkeiksi: Lying plank ja Bent leg pull ins (jaloilla tehdään isoa O:ta) ovat ehdottomia lemppareita :)

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Hei kiitokset vinkistä! Lisäsin sen nyt tekstiin :)Hyviä liikevinkkejä! Laitan korvan taakse.

Bius

Fantastic!Käännös ei ole oikea, ja se on helpompaa minulle kuvia. Kiitos post täynnä kuvia! :))) Aijon. ;)

Bius

:))) Olen tehnyt hänen kanssaan. 3,4,5 vaikein juttu. 5: uutta minulle, hyvin viileä. :O Kiitos! :))

Ankkuli

Oma tehotreenini sisältää 5 liikettä, jotka tehdään järjestyksessä: Liike1x20, liike2x20 -> 20sek tauko -> Liike2x20, liike3x20 -> 20sek tauko -> Liike3x20, liike4x20 -> 20sek tauko -> Liike4x20, liike5x20 -> 20sek tauko -> liike5x20, liike1x20. Loppu. Kaikki liikkeet tehdään maassa patjalla eikä lisäpainoja tarvitse.Liikkeet:1. Tavallinen vatsarutistus, polvet koukussa, kädet suoraan eteen.2. Jalat edelleen koukussa, kurkotus sivulta nilkkaan; okea käsi oikeaan nilkkaan, vasen vasempaan, ja samalla nostaa toiselta puolelta lantiota että saa kunnon poltteen.3. Vatsarutistus jalat kokoajan ilmassa4. Pyöräily, muitaa suoristaa aina toisen jalan maata kohti kun toiseen koskee kyynärpäällä5. Tavalliset jalkojennostot TAI vaihtoehtoisesti voi lisätä siihen myös lantionnostonTällä saa hyvän hien pintaan ja vatsan kipeeks! Painoja voi toki ottaa ja toistomääriä lisätä jos on liian helppo, itselle kyllä toimii näinkin ;)KAntsii kokeilla ehdottomasti!

Sanni

Liityin mukaan haasteeseen ja tein tuon setin äskön! Ainoa mikä tuotti vaikeuksia oli tuo jalkojen lasku, mutta muuten oli tosi jees :) Nytkun muistais aina tehä niin hyvä tulee!

Anonymous

Nohnniin voi olla etten ihan saa tota jalkojen laskemista ainakaan 25 kertaa mutta kohta se testataan:PMiten monta välipäivää pidät tuon ekan treenin jälkeen, ennen kuin teet toisen kerran? -Emppu

Noora Heinonen

ihanaa, että löysin tämän sun blogin! :) liityn kans haasteeseen! piti ihan käydä äsken spinningin jälkeen ostamassa kahvakuula, että pääsen tekemään näitä :D

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Voi ihana! Mahtavaa :) Kahvakuula on muutenkin ihan mahtava kotitreeniväline kun se on niin monipuolinen :) Hyvää treeniä! ;)

Anonymous

Huhhuh, tein äsken tuon treenin ja oli yllättävän tehokas, vaikka kestikin vartin! Pitäisi itsekin varmaan ottaa ennen ja jälkeen -kuvat niin toivottavasti huomaa edes pientä muutosta :) laura

Eveliina

Treeni tuntu kyllä hyvin! Lämppäriksi otin ihanan ilman takia noin 1h rauhallisen lenkin, mutta sen jälkeen kyllä oli ihanaa tulla tekeen täältä valmis treeni. Tästä hyvä jatkaa :)

Elina

Hei,kiva blogi sinulla! Yritän motivoida itseäni liikkumaan taas säännöllisesti. Reippailla kävelylenkeillä pyrin käymään pari kertaa viikossa mutta kolmen lapsen äitinä aika on tiukilla. Jotain pitäisi kuitenkin tehdä jotta pääsisin "kroppaan ennen raskauksia". Vatsalihastreeni näyttää hyvältä ja kaksi kertaa viikossa löytynee aikaa tuon 15 min verran. Kiva että laitoit myös helpomman version eri liikkeistä jotta ei-niin-hyvässä kunnossa olevakin voi osallistua.Hyvää pääsiäistä!

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Kiva kuulla! :) nämä ovatkin loistavia harjoituksia, kun ei vaadi paljoa aikaa! Aurinkoista pääsiäistä myös sinulle! :)

Ella

Muuttaisin tuon ensimmäisen liikkeen (kylkitaivutuksen) tehtäväksi niin, että painoa pidetään pään päällä eikä roikoteta sivulla.Vatsalihakset joutuvat tekemään näin enemmän töitä ja liike on paljon tehokkaampi, kun ottaa koko vatsaan eikä pelkästään vain kylkiin :)

Anna A

Niskavaivaisille huono, kun joutuu pitämään käsiä ylhäällä pitkän aikaa. Tuossakin voi vetää sen navan niin sanotusti selkärankaan ja pitää pienen jännityksen vatsalihaksissa koko ajan. Tuntuu tosi hyvin, kun jännittää myös alavatsan ja keskittyy tekemään tuon liikkeen "kaikilla" vatsalihaksilla.Töissä hyvä, kun pystyy jumppaamaan täyteen ahdetulla läppärilaukulla :). Lattialle ei hirveesti viitti mennä makoileen...-Anna.

apiinaa

Rakastan tätä blogia! Täältä saa niin ihania vinkkejä! Liityn ehdottomasti tähän haasteeseen. Tekee niin mieli päästä kans treenaamaan käsiä kun niissä ei ole mitään lihaksia mutta eilisen "onnettomuuden" takia en vielä voi. Onneksi pystyn tekemään noi vatsa lihakset.Hyvää pääsiäistä!

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Ihana kuulla! Toivottavasti mitään vakavaa ei ole sattunut :) hyviä masutreenejä ;) Ja kivaa pääsiäistä! :)

apiinaa

Eipä muuta kuin lasketellessa onnistuin kaatumaan kuperkeikan kautta niskoille ja jotenkin käden päälle.

Anonymous

Oon ehdottomasti mukana ja yritän noita kuulaliikkeitä varioida käsipainoille. Kuulaa en omista, mutta kuuden kilon käsipainot kylläkin. Uskoisin, että ajavat saman asian. :D Voisitko ehkä joskus tehdä ohjelman videolle? Näkisi vähän mihin tahtiin teet noita liikkeitä. :) Hyvää kevättä sulle!

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Hieno homma! Käsipaino soveltuu treeniin ihan yhtä hyvin kuin kahvakuulakin :) saattaa olla, että teen joskus videollekin! Hyvää kevättä myös sulle!:)

Timo

Eka takana ja on hyvä. Voisi tehdä kolmekin kierrosta. Ja onko 2 kertaa viikossa tarpeeksi...? Jos esim käy salilla muutenkin niin ton voisi lisätä joka treenin perään.

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Hyvä! Jos jaksaa niin ehdottomasti voi tehdä kolme kierrosta. :) ja voi tehdä useamman kerran viikossa, kunhan lihakset ehtivät palautua! Eli ei ihan peräkkäisinä päivinä.

Anonymous

Moikka! Nyt on pakko kommentoida, olen siis lukenut blogiasi jo kauan ja tykännyt tosi paljon! Ja tämä haaste tuli kuin tilauksesta! Olen aina jostain syystä inhonnut vastalihastreeniä ja nyt olisi tarkoitus saada kesäksi tuo vatsa timmimpään kuntoon. Tämä haaste otetaan todellakin vastaan! :)Kiitos ihanasta blogista, sulla on tsemppaavia kirjoituksia, hyviä ruokia esillä ja positiivinen elämänasenne kumpuaa tänne puolelle ruutua!! :)Ihanaa kevättä!!-heli

Jemina

Voi harmi, en pääsekkään tekemään tätä tänään, kun on pieni nuha iskenyt enkä tahdo sitä pahentaa /: Onneks pääsee viikonlopuks kylpylään rentoutumaan ja parantelemaan itseään!Mutta voisin jakaa oman keskivartalotreenini, joihin ei tarvii mitään painoja!Elijalan heitot (eli ne jalan laskut) 20xnormivatsat 20x sivusilta 20x per puoli (http://weheartit.com/entry/47602308/via/WorkoutBarbie side bridge)käänteiset vatsat 20x (http://weheartit.com/entry/41691339/via/Postgubbe reverse crunches)vinot vatsat 20x per puolilinkut 20x (enkuks taitaa olla toe touches?)polvien kierrot 20x (http://weheartit.com/entry/8192430 toi siis, jossa lasketaan polvia sivulta sivulle)Teen tän setin yleensä kolme kertaa (tai kaks kertaa, jos teen liikkeet 25x) Laitoin vielä havainnollistavat kuvat noihin liikkeisiin, jotka oon vapaasti suomentanut enkusta. :D

Anonymous

tää oli ihana! oli just sopivan vaikee ja sain kivan poltteen :) mä ite tykkään tehä tota jalanlaskuu niin että aina laskiessa jalat teen normaalin vatsalihasrutistuksen. ihana tää sun blogi :D

Elisa

Huippu tää! sopiva haastavuus, tahdonvoimalla tuo 25 jalkojen laskua :DOon ihan innoissani tästä haasteesta !

Nortti

Haaste vastaanotettu :D. Kiitos hyvästä treenistä ja etukäteen jo tulevistakin! Selvästi liikkeet löysivät kohteensa ja hyvä polte tuntui lopuksi. Olen alkanut vasta hiljattain seuraamaan blogiasi...ehdottomasti yksi kivoimmista treeniblogeista, johon olen törmännyt.

Anonymous

Jos tekee tätä sen kaksi kertaa viikossa ja käy lenkillä muutaman kerran viikossa ja tekee lenkin jälkeen 20 vatsaa niin luuletko että 8 viikon jälkee olisi tullut näkyviä muutoksia ? Muistan kyllä lepopäivät :-)

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Uskon että ihan varmasti tulee :) Kuitenkin ruokavalio on myös hirmu suuressa roolissa, joten kannattaa kiinnittää myös siihen huomiota!

Kala

Mäki voisin sittenkin tulla mukaan! Tein juuri tuon sarjan, ja oli sopivan raskas minulle: en olisi voinut sarjan jälkeen tehdä enää yhtäkään liikettä!

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Hyvä :) Mulla oli ihan sama juttu! Ja tänään oli tosi kipeet lihakset :D

Anonymous

Sinulla on aivan mahtava blogi! Kaveri kertoi tästä, kun oli löytänyt sun käsitreenin googlettamalla, ja tulin itsekin katsomaan, -nyt olen jäänyt aivan koukkuun koko blogiin! Olen saanut tosi paljon energiaa sun jutuista, ja treeni-into on kasvanut. Eli iso kiitos ja ihanaa kevättä! :)

Artesanity

Tuo 3. harjotus onnistuu myös hyvin jos nostaa hartioita hieman maasta, silloin selkä painuu lattiaan eikä ole siis kaarella ja liike kohdistuu paremmin/helpommin oikeaan paikkaan. Ja toinen vinkki samaan liikkeeseen, sisäänhengityksellä jalat alas, uloshengityksellä jalat ylös = lisää "rutistustehoa".Kiitti tosi hyvästä ja motivoivasta blogista. Oon saanu täältä paljon uutta kotitreeniini ainaisen pilateksen tilalle.

Veera Hämäläinen

Haittaako jos mainitsen tästä haasteesta omassa blogissani? :) Aattelin lisätä blogistasi linkin samaan postaukseen, että ymmärtää paremmin (:

Anonymous

Hellurei! Ja vielä kerran, ihan mahtava tää sun blogi! Aina innoissani joka päivä tuun tänne kurkkimaan, onko mitään uutta. (:Mieleeni tuli vatsalihashaasteesta, että tekisitkö vaikka postailua vatsalihaksia tukevasta ruokavaliosta? (; Meinaan että mitkä ruoat auttavat rasvanpoltossa, miten usein syödä ja minkälaista ruokaa. Vaikkakaan se tuskin eroaa fitnesstyyppisestä ruokavaliosta, mutta silti! :D Entäs "herkku" herkuttelu tällaisen haasteen aikana? (;p.s. Ihanaa, tämän viikon ensimmäinen pv, jolloin aikaa urheilulle! Nyt otetaan ilo irti!T: Nti22

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Hei Nti 22 :)En oikeastaan tiedä tarpeeksi ruoka-asioista, että voisin kirjoittaa mitän yleispätevää neuvoa tähän. Omalla kohdallani toimii, kun syön monta kertaa päivässä ja pidän annoskoot kohtuullisina. Herkutella voi omantunnon mukaan ;)

Anonymous

Oukei, hyväksyn tämän. :D Itselläni on kyllä haasteena tuo monta kertaa päivässä syöminen, usein ruokailuja on neljä, joskus hyvinä päivinä se 6. Joten eiköhän siinä preppaaminen auta myös vatsanseutua kohti parempaa ulkomuotoa. :DTerv. Nti22

Anonymous

Ihana kun postaat tällasia treenejä, joita kiireinenkin ihminen pystyy kotona pienessä asunnossaan suorittamaan ilman sen kummempia kommervenkkejä! Täytyy kokeilla tätä hetimiten huomenna :)Ihanaa pääsiäistä <3

wilma

Mukana ollaan haasteessa! Kävin 40min hölkkälenkillä ja heti sen jälkeen tein tämän sarjan x2. Tuntui kyllä vatsassa ihan mukavasti! Hauskaa, kun tietää, että monella muulla on sama haastis päällä niin se motivoi itseäänkin enemmän ja tietää, että vatsoille kohdistuu viikoittain oikea määrä treeniä :) tämän haasteen päälle teen vielä oman vatsalihasharjoituksen kerran viikkoon!

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Niinpä! Itsekin olen ihan into pinkeenä tästä haasteesta ja tosi hyvä tsemppi päällä :) Kivaa, kun niin moni lähti mukaan!

anni

Paljonko on kahvakuulalla painoa? Tein itse tämän perus levypainolla 5kg ja toistin 3 kertaa että varmasti ottaa! Eli mukana ollaan haasteessa :) !

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Hienoa! Mulla oli kuuden kilon kuula, toimii varmasti pienemmälläkin painolla :)

Anonymous

Onks tos ekassa kuvassa sulla urheilurintaliivit päällä? Minkä merkkiset ne on ja soveltuuko ihan juoksemiseenkin? :)

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Hei, tuo taitaa olla ihan h&m:ltä. En ehkä lähtisi juoksemaan sillä, jos on tarvetta kunnon tuelle :/

Anonymous

Moi Elisa! Täällä ilmoittaudutaan haasteeseen ja tein ton postaamasi treenin tänään etureisi-rääkin kruunuksi. Voi morjens, että poltteli :D Huomenna saattaa olla core vähän kipeä, I hope :) Kiitos erittäin mielenkiintoisesta ja inspiroivasta blogista. Mukavaa kevättä! :) Emmi

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Kiitos itsellesi Emmi!Kiva kun lähdit mukaan! Mulla on jo toista päivää masu kipeenä :D en oo ilmeisesti oikeastikaam tehnyt vatsoja talven aikana. Tai sitten toi oli vaan supertehokas ;)

Veera Alaspää

Oli pakkoa alkaa yrittämään :D Ihanan inspiroiva on tää sun blogis! kiitos tästä :)

HerminiCa

Mulla on heittää hyvä variaatio tuohon jalkojen lankutukseen :) Eli normaalisti lankuttaa jalat suorina niin alas kun pystyy ja nostaa suorina ylös, taas alas ja tällä kertaa nopea vatsarutistus niin että koittaa saada polvet leukaan - liikkeessä selän pitää rullata! Ja sitten palauttaa tästä taas normitemmolla jalat suoriksi takasin samaa liikerataa lankutukseen, taas perusnosto ja lasku ja uus polvirutistus! Eli noita vuorotellen :) ja idea on rutistuksessa tosiaan RUTISTAA kroppa kasaan ilmaan niin että alaselkä jne nousee lattiasta reippaasti niin että on melkein yläselän päällä koko tyttö :) Saa muuten hyvän tuntuman.... :Dhttp://lolimte.blogspot.com

Jenni

Tämäpäs kuulostaa superilta, voisin mäkin lähteä mukaan! :) Kiitos myös tosi upeasta ja kivasta blogista, tätä lukiessa tulee aina hyvä mieli! Myös poikaystävä intoutui lukemaan tätä! :) Kivaa pääsiäistä!

Anonymous

Tältä viikolta jää treenit pois kun iski kamala flunssa!:\ Mutta heti kun parannun tästä niin liityn mukaan! :)

Anonymous

Oisko ideaa sellasessa leuanveto-postauksessa? :) Millä liikkeillä kannattais treenata yms?

Anonymous

Jei, tämä oli hyvä! :) Jalassa on hillitön palovamma, jonka takia hikoilu on aika hirveää ja polttelee tuota vammaa, mutta onneksi tajusin jumppailla ulkona terassilla niin ei tullut hiki. Kiitos tästä! (:

Monsieur Heppuli

Heips! Kiitos hyvästä postauksesta, tartuin itsekkin haasteeseen, kun ovat nuo vatsat jääneet hieman uuden ohjelman myötä...Piti vain tuosta vatsarutistuksesta sanoman. Eli kuvista huomasin, että pidät kädet pään takana, yläasennossa leuka rinnassa? Tämä voi olla mielipideasia, mutta itse olen ainakin huomannut, että liike tuntuu enemmän eikä niska kipeydy, jos pidän sormet kevyesti korvilla ja niskan suorana läpi liikkeen. Tennispallo leuan alla auttoi alkuun säilyttämään muodon. Mitä mieltä olet? Ps.Tehokkaat liikkeet, kiitos!

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Hei! Hienoa että tartuit haasteeseen :)En ehkä ihan ymmärtänyt, mitä tarkoitit? Mutta jos niskassa on kipuja, se yleensä tarkoittaa että liikkeen tekee väärin! Hyvä siis, että olet saanut asennon korjattua. Itse en ole kärsinyt niskakivuista vatsoja tehdessä lapsuusiän jälkeen. Voi silti olla, että teen liikkeen väärin :D

Heppuli

Heippa!Ei ollut tarkoitus väittää että tekniikka olisi väärin, päinvastoin. En ole mikään paras kirjoittelemaan, heh heh! Jos liike tuntuu siellä missä sen pitää, ilman turhaa kipua, on tekniikka vähintäänkin tyydyttävästi kohdillaan. Itsellä oli pahana tapana auttaa viimeisiä toistoja tehdessä itseäni päätä vetämällä, joka ilmeisesti sitä kipua pitkässä juoksussa aiheutti...mutta ilmeisesti senkin voi tehdä oikein, ilman itsensä vahingoittamisen pelkoa! PS.Tänään vielä tuolla ekan viikon haasteella, seuraavalla kerralla viikon kaks! Kiitos näistä!

Helena

Tähän haasteeseen törmääminen pelasti kyllä päivän! Olin erittäin epämotivoituneena lähdössä lenkille piiiiiitkän taukoilun jälkeen, ja sitten rappukäytävän ikkunasta totesin, että siellä sataa kaatamalla. Ajattelin, että tästä tulee taas yksi laiska päivä, enkä enää koskaan saa kiinni mistään liikuntarutiinista, mutta tämän löytäminen muutti asian!

Miisa

Moikka! Oon lukenu sun blogia melkein puoli vuotta ja oon aivan ihastunut tähän! Susta ja koko blogista saa todella paljon motivaatiota, ei pelkästään treenaamiseen vaan myös ihan jokapäiväiseen elämään :) Täytän tänä vuonna 18 vuotta ja olin ylä-asteella kova juoksemaan lenkkejä. Juoksin varmaan 4-5 kertaa viikossa 4-5 kilometriä. Lukioon mentyä liikunta jäi vähälle koska opiskelu ja pitkät välimatkat kodin ja koulun välillä veivät aikaa. Muutin lähelle lukiota ja olen alkanut käymään salilla, ohjaajan antamalla saliohjelmalla ja olen saanut lenkkeilyä lisättyä.Kokeilin tuon vatsalihashaasteen. Minulla ei ole koskaan ollut kunnolla mitään timmiä vatsaa, eikä myöskään mitään isoa. Mutta tämän tehtyä saatoin erottaa jotain lihaksia ja olin todella innoissani! Mietin, että voiko pelkästään tällä kyseisellä vatsalihassarjalla pärjätä, ettei kokeilisi muita tulevia haasteita? En tarkoita sitä etten tekisi niitä, mutta mielenkiinnosta kyselen :)Kiitos sinulle ja hyvää kevättä! :)

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Hei Miisa! Kiitos kovasti suloisesta kommentistasi! :) Tämä ensimmäinen sarja oli mielestäni todella hyvä sarja perusliikkeitä, joten tällä voi ihan hyvin tehdä vaikka koko 8 viikkoa, mikäli haluaa! Kiitos itsellesi ja mukavat keväät sinnekin! :)

Anonymous

tää oli tosi hyvä! :) mutta mulla tulee tossa 3. kohdan jalkojen laskussa nivuset kipeiksi :o tai nuo mistä alkaa reidet, eikös ne nivuset oo? onko iha normaalia että joillaki tulee, vai teenkö jotenkin kummasti väärin :D

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Juu nivuset! Muistelisin, että minulla on joskus myös tullut. En osaa sanoa, mistä johtuu. Ei kuitenkaan kannata jatkaa sitä liikettä, mikäli kipuilu jatkuu :/

Anonymous

Alotin sitte tänään tällä setillä, ja tein lisäks vielä jalkojen nostoja puolapuilla. Ei ois kannattanu, tää ois riittäny. :D hyvät poltot jeejeejee!!!-Noona

Annika

Moi! Löysin blogisi hetki sitten ja jäin heti seuraamaan juttujasi :) Kiva blogi!

Aloitin myös tämän vatsalihashaasteen omaan tahtiini elikkä eka viikko nyt takana ja tällä viikolla tuo toisen viikon haaste edessä. :) Ekan viikon treeni ainakin tuntui tosi hyvin, huh! Hauska silti huomata miten nopeasti sitä jollain lailla kehittyy. Ekan kerran jälkeen oli seuraavina päivinäkin tuntemuksia varsinkin kyljissä, mutta tokan kerran jälkeen ei enää mitään. Ihan kahtakymmentäviittä en vaan pystynyt tehdä tuota jalkojen ja pyllyn nostoa (muita tein), joten tein sitten ekalla kertaa 17 ja tokalla kertaa jo 20 eli lähellä oli ;)

http://annikakot.blogspot.fi/

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Kiva kuulla Annika! Kiitos kommentista :)
Ja tsemppiä vatsalihashaasteeseen! Kyllä siinä yllättävän nopeasti kehittyy!