Oletko aina ollut urheilullinen?

-Olen periaatteessa aina urheillut jossain määrin. Toissavuonna oli tosin sellainen vuosi, etten liikkunut juuri ollenkaan. Sen huomasi kyllä heti omassa olossa. Oli jotenkin kaikin puolin todella saamaton olo silloin.
Minkälainen on unelma kroppasi/tavoite (voit laittaa kuvaa)


-Ihailen hoikkaa vartaloa, jossa kuitenkin lihakset saa näkyä. En halua itselleni sitä trendikästä lihaskimppukroppaa, vaan viihdyn hiukan sirompana. Sarah Jessica Parkerilla esimerkiksi oli Sinkkuelämä-aikoina mielestäni todella kaunis vartalo. Kaikki vartalot joissa ihminen tuntee itsensä itsevarmaksi, ovat kauniita mielestäni. 
 Kuva täältä


Kuinka kauan olet treenannut aktiivisesti?


-Aikalailla vuoden verran olen nyt treenannut taas salilla, sitä ennenkin tosin olin urheillut paljon.
 


Lähde


Miten voi harjoittaa itsekuria, jotta esimerkiksi pysyy kaukana makeisista?


-Minulla on salaisuus hyvään itsekuriin. Olen kirjoittanut siitä blogin alkuaikoina täällä. 


Kuinka usein sulla on karkkipäivä, vai onko edes tälläistä?


-En oikeastaan pidä herkkupäivää, vaan syön herkkuja silloin kuin niitä tekee mieli. Välillä saattaa mennä parikin kuukautta ilman karkkia tai muuta sellaista. Joskus tulee syötyä taas viikon sisään useampi levy suklaata.  Joillekin kuitenkin sopii esimerkiksi yksi päivä viikosta, kun voi herkutella miten lystää. En näe siinä mitään pahaa.
 


Lähde


Mikä on sun tsemppilause itsensä haastajille?


-Älä vertaile itseäsi muihin, vaan pyri joka kerralla haastamaan omat rajasi.


Onko lajia, joka kiinnostaisi sinua, mutta et ole vielä kokeillut? Mikä?


-Tankotanssi ja stand up paddle!
 


Lähde


Oletko kuullut Syntha-6 -nimisestä proteiinijauheesta, suosittelisitko?


-Olen kuullut, mutta en ole maistanut, joten en osaa sanoa onko hyvää vai ei.


Mitä mieltä olet Gainomaxista ja Pro feelin proteiinijuomasta? Kumpi on parempi? Vai onko kumpikaan?


-Mun mielestä ne on makunsa puolesta kumpikin todella hyviä, mutta ei ne mielestäni mitään hirmu terveellisiä ole. Välillä voi napata välipalaksi paremman puutteessa tai treenin jälkeen jos ei ole omaa palautusjuomaa.


Olen kuullut kaikenlaista huhua, että perus eloveenan kaurapuurossa olisi paljon kaloreita?? Todella mietin tätä.. Puurohan on perus aamun avain päivään. Mitä mieltä olet tästä?


-Neuvoisin olemaan keskittymättä niihin kaloreihin. Ne kertovat hurjan vähän siitä, onko ruoka terveellistä vai ei. Mielestäni puuro on hyvä päivän aloitus. Lisäisin kuitenkin siihen jotain proteiinia, kuten rahkaa tai munakkaan viereen. 


Jos olet syönyt makeisia paljon yhtenä päivänä, lähetkö samantien lenkille, ja millaisen lenkin silloin teet? Ja, paljon makeisia sinun täytyy syödä että voit sanoa, ”olen syönyt liikaa herkkuja”


-En lähde. Korkeintaan saatan tehdä rauhallisen kävelyn illalla. Mielestäni silloin on tullut syötyä liikaa herkkuja kun kropassa on tukala olo, eikä yksinkertaisesti tunnu hyvältä. Tällaisiakin päiviä on kuitenkin mielestäni ihan hyvä olla. Muistaa taas paremmin, minkä takia pyrkii yleensä syömään kohtuudella ja terveellistä ruokaa. 
Hei!
Miten yleensä venyttelet? Minulla on useasti ollut takareisi kipeänä lenkin jälkeen. Mistä tämä johtuu? 


-Hei! Olen ollut lähiaikoina todella laiska venyttelijä. Kuitenkin parasta olisi omasta mielestäni illalla suihkun jälkeen venytellä 10-30 min. niinä päivinä, kun on treenannut. Lähdetkö heti juoksemaan lenkillä kovaa vai lämmitteletkö ensin hölkkäämällä? Itse kävelen ensin noin 5 min. reippaasti ja lähden sen jälkeen vasta juoksemaan. 


Missä kaupasta ostat ne proteini patukat?


-Ihan tavallisista ruokakaupoista saa proteiinipatukoita. Itse saan omani Fitnessgurulta.
Moi! Kerroit aiemmin, että pyrit olemaan syömättä maitotuotteita. Miksi näin ja millaisia vaikutuksia maitotuotteilla/niiden poisjättämisellä on? 
-Jostain syystä minulla tulee maitotuotteista vatsa todella kipeäksi. Laktoosi-intorelanssia se tuskin on, koska laktoosittomistakin tuotteista tulee välillä huono olo. Olen myös kuullut hurjasti hyviä kokemuksia maidon poisjättämisellä, joten haluan nyt itsekin kokeilla, miten se vaikuttaa oloon. Ainakin tähän mennessä vatsakivut ovat jääneet pois. En ole luopunut maidosta kokonaan, mutta suurista määristä ja esimerkiksi kermasta & jogurtista olen.


Moi! Mulla ei oo tullut kuukautisia yli 4kk. Syön terveellisesti ja urheilen paljon. En halua kertoa tästä vanhemmilleni joten lääkärinkäynti voi olla aika hankalaa. Mikä avuksi? Voinko soittaa jonnekkin?
Tarvitsen kipeästi vastauksen 


-Moi! Suosittelen, että varaat ajan lääkärille. Monilla paikkakunnilla on nuorille tarjolla ilmaisia lääkärikäyntejä, joten sinun ei tarvitse kertoa vanhemmille, mikäli et halua. Kuukautisten poisjääminen voi johtua esimerkiksi alhaisesta painosta, mutta se kannattaa tutkia. Jos niitä ei tule ollenkaan, voi olla että saat sellaiset lääkkeet, jotka käynnistävät ne. 
Kuinka 15-vuotias nuori voisi pudottaa helposti painoa? Noin 10-12 kiloa olis tarkoitus, että onkos vinkkejä?


-Olet niin nuori, että vartalosi muuttuu vielä hurjan paljon. Suosittelen vain lisäämään kasviksia runsaasti jokaiselle aterialle ja noudattamaan perinteistä lautasmallia. Älä kuitenkaan tuijota liikaa sitä vaakaa.:)
Miten/minkälaisilla tuotteilla hoidat ihoasi?
Kaikissa kuvissa ihosi näyttää niin raikkaalta ja puhtaalta, että ihan kateeksi käy.


-Kiitos kovasti. Kärsin jonkin verran epäpuhtauksista ja näppylöistä edelleen. Hoidan niitä avokadoöljyllä, johon olen sekoittanut laventelia. Kasvoni pesen avokadosaippualla illalla. Päivisin annan ihoni hengittää, enkä käytä meikkivoiteita. 
Moikka ! En oo ikinä ennen kommentoinu mitää vaikka mieli on tehny 

 ihan huikee blogi!


Mikä sai sut harrastamaa aktiivisesti liikuntaa ja parantamaa elämän tapoja ?


-Kiitos kovasti! Olen aina ollut melko liikunnallinen, mutta jostain syystä ammattikorkeakoulun aloitettuani urheilu jäi lähes kokonaan pois vuodeksi. Huomasin, kuinka tukala olo vartalooni tuli ja kuinka esimerkiksi nukuin huonommin ilman liikuntaa. Pikku hiljaa aloin taas käymään salilla ja lenkillä ja huomasin kuinka hyvä olo siitä tulee. 


Tunnetko huonoo omatuntoa ikinä jos et jaksa vaikka mennä lenkille?


-Välillä tunnen, mutta en jaksa miettiä sitä liian kauan. Sitten kun tulee todella pitkiä taukoja, etten liiku, raahaan itseni vaikka väkisin lenkkipolulle huomatakseni taas kuinka hyvä olo siitä tulee. Uudelleen aloittaminen on aina hiukan tahmeaa, siksi ei kannata lopettaa ;)


Milla kannustat itteäs jaksamaa silloin ku ei jaksais ?


-Ajattelen sitä, että kehitystä tapahtuu parhaiten silloin kun menee omien rajojensa yli. Mietin omia tavotteitani ja sitä kuinka hyvä olo kunnon treenin jälkeen on. 


Käytätkö sykemittaria myös kuntosalilla?Enempää ei nyt tuu mielee, mutta täytyy viel sanoa et sulta saa energiaa kyllä treenaamisee ! 


-Kiva kuulla!:) Käytän välillä, tehdessäni jotain sellaista treeniä, missä haluan seurata sykkeitäni. Kalorimäärien poltto ei niinkään kiinnosta minua. 
Ajatteletko koskaan että liika terveysintoilu menisi yli ja onko mielestäsi ”oikein” nauttia herkuista kohtuullisesti?


-Joillain ihmisillä valitettavasti menee. En kuitenkaan ole itsessäni huomannut sellaista. Minusta elämä ei saa olla pelkkää maustamatonta rahkaa ja kuivaa kanaa, joten on enemmän kuin ok nauttia välillä kunnon herkkuja. Olen itse melko hedonisti ja ruoan pitää olla aina maukasta, oli se sitten terveellistä tai epäterveellistä.
En tiedä onko tämä liian henkilökohtainen, mutta onko kuukautiskiertosi pysynyt normaalina, vaikka treenaat kovaa? itsellä hieman ongelmia asiassa


-Tuossa ylempänä tulikin jo kysymys aiheesta. Neuvoisin menemään lääkäriin, jotta saisit tietää mistä kuukautisten poisjääminen voi johtua. Usein hyvin hoikilla tai paljon urheilevilla ihmisillä voi loppua ne, jolloin ne pitää hormonaalisesti käynnistää pari kertaa vuodessa. 


1DKitZi04ICVEFUftVb95yNEJZ8mb678e_large
Hei, haluisin kuulla sun kokemuksia ja mielipiteitä yms kaikenmoisista lisäravinteista 

 Ite tilasin äsken ensimmäisen proteiinijauhepussillisen (whey-80, 1kg) eli ihan keltanokka vielä näissä jutuissa oon 

 Ja usein sanotaan ettei peruskuntoilija tarvi mitään lisäravinteita niin mitä mieltä oot? Mulla on aina ollut vähä lääke yms lisäainekammo niin kuinka rohkeesti uskaltaisin lähtee noit pirtelöit hörppimään?


- Olen periaatteessa sitä mieltä, ettei peruskuntoilija tosiaan tarvitse välttämättä mitään lisäravinteita. Itse en käyttänyt mitään silloin, kun kuntosalini oli kotini vieressä ja pääsin aina heti syömään. Nykyään kuitenkin kun salilta on jonkin verran matkaa kotiin ja ruokailuun on treenin jälkeen melko pitkä aika, otan mielummin sen palautusjuoman salilla. En näe niitä siis minään piruna, ja teen niistä melko usein jotain herkkujakin kotona. 
Moikka! Oot joskus tehnyt salitreeniohjelmistasi postaukset ja toivoisin uutta postausta niistä jos olet vaihtanut jo eri treeniohjelmaan 

 


-Heippa! Varmaan vasta syksyllä vaihdan treeniohjelmaa. Nyt kesällä treenit hoituu suurelta osin ulkona ilman sen kummempia ohjelmia. Voin toki syksyllä tehdä taas postaukset ohjelmistani! 
 


Lähde


Moi, minkälainen on kuntosaliohjelmasi?


-Moi, tuossa ylempänä jo vastailinkin. Edellinen saliohjelma, jota käytän edelleen suuntaa-antavana, löytyy tuolta pari postausta aiemmin käsitreenipostauksen yhteydestä. 
Onks sulla ripsien pidennykset?-Kyllä on:) Helpottaa hurjasti laiskan meikkaajan arkea. Kiinnostaisi tietää et miten sun ja poikaystäväsi elämäntyylit sopii yhteen? Onko sun poikaystävä myös yhtä aktiivinen ja syö terveellisesti? Ilmeisesti asutte samassa asunnossa niin syöttekö esimerkiksi samoja ruokia vai joutuuko tekeen monet eri safkat ja treenaatteko yhdessä?


Joskushan se on vähän vaikeaa jos toinen on hirveän "terveellinen" ja toista ei kiinnosta juurikaan muu kuin kalja ja sipsi :D- Meillä on tosi samanlainen elämäntyyli. Hän tosin treenaa enemmän kuin minä ja usein saa houkuteltua myös minut mukaan kun itseä laiskottaa. Tehdään silti aika usein eri ruoat, lähinnä aikataulujen takia. Ihan samoja ruokia ne kuitenkin on. Salilla ei käydä yhdessä, mutta ulkotreenejä tehdään sitäkin useammin. Olisi hirmu vaikea seurustella ihmisen kanssa, jota ei tosiaan kiinnostaisi muu kuin kalja ja sipsi. Usein kuitenkin varmasti on näin. Veikkaan, että se on usein toisinpäin, että mies on ainoa joka urheilee. Toisaalta, silloin voi yrittää houkutella sitä toista mukaan treeneihin, jos hän vaikka innostuisi siitä yhtä paljon. 

 Lähde

Kommentit (9)

Jossu

Kiva lueskella näitä kysy-vastaa-postauksia läpi kun tavallaan "oppii tuntemaan" kirjoittajan paremmin :) Itse voin NIIN allekirjoittaa tuon viimeisen vastauksen, että elämä on hurjan paljon helpompaa kun partneri on samantyyppinen. Partneri joka ei itse urheile tuskin voi ymmärtää sitä "tarvetta" urheilla, joka aktiiviurheilijalla - jopa perus-treenipirkolla on liikkua ja voi esim tulla kateelliseksi siitä kun toinen käy mieluummin kuin jää sohvalle makaamaan. Itse olen kokemuksen perusteella todennut, että seuraava partneri mielellään saisi olla ainakin jnkv urheileva, jotta ymmärrettäis paremmin toisiamme. Sitäpaitsi toinen voisi toimia loistavana potkuna pyllylle kun itse ei millään jaksaisi lähteä ja olisi toisinaan kivaa seuraa lenkillä :)

Marianne

Maidossa oleva sokeri, eli laktoosi voi ärsyttää ruoansulatusjärjestelmää ihan ilman mitään laktoosi-intoleranssejakin! :)

Tiia

hahaa, voin suositella sekä tankotanssia että SUPpausta! :D harrastan tankotanssia ja kävin just tänää kokeilee eka kertaa stand up paddlea, molemmat tosi kivoja lajeja. :)

Aino

Mun mies on sellainen, jota "kiinnostaa vain kalja ja sipsi"... Mun on välillä tosi vaikea pysyä erossa houkutuksista, sillä niitä on kotona aina - jostain kaapista löytyy aina jotain herkkuja. Oon treenannu kovaa ja tiputtanu yli 15 kiloa painosta, silti se lähtee aina nousuun kun tulee se "nyt ei kiinnosta"-fiilis ja kaikki mahdollisuudet pilata hieno suoritus on ihan käsien ulottuvilla. Helppo joutua herkuttelukierteeseen. Mitenhän sitä saisi toisenkin innostumaan, yhdessä tämä olisi niin paljon kivempaakin...

Liisi

Hei,

olen etsinyt aika monista paikoista tuota avokado saippuaa, mutta mistään ei sellaista oikein löydy.. jotenka kysynkin sinulta, että mistä olet moisen hankkinut? Onko sulla pala vai nestemäinen saippua käytössä? :)

Kiitti hirmuisesti jo etukäteen vastauksestasi! :)

PS. Kiva motivoiva blogi sinulla ja mukavaa syksyn jatkoa sinulle! :)

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Kiitos Liisi!

Saippua on ostettu luontaistuotemyymälästä, mutta näin samoja myynnissä myös minimarketissa, jossa on paljon luomutuotteita. Ja palasaippua on kyseessä:)

Emmy

Heips. Etsiskelin tuota avokadosaippuaa parista luontaistuotekaupasta, mutta tuloksetta :( Voisitko vinkata, mikä luontaistuotekauppa myisi tuota saippuaa varmasti?

Emmy

Kiitti! En ihan noilla kulmilla kyllä asu, mutta pitää joskus poiketa ihan vartavasten tuolla saippuaa hakemassa :)