Ajattelin kirjoittaa erään lukijan pyynnöstä hiukan urheiluvaatteista. Treenatessa on mielestäni todella tärkeää olla oikeanlaiset varusteet. Materiaalien tulee olla sellaisia, että ne hengittävät, eli päästävät ihon kosteuden lävitse ja pysyvät kuivan tuntuisena. Nykyään on saatavilla vaikka mitä hienoja teknisiä vaatteita ja muutamiin treenivaatekerrastoihin kannattaakin hiukan satsata. Et kuitenkaan tarvitse 20 erilaista treenitoppia, vaan kannattaa panostaa muutamiin hyviin yksilöihin. 

 

Kävin tutustumassa Akvamariinin showroomilla ensi syksyn mallistoihin. Rakastan kirkkaita värejä urheiluvaatteissa ja niitä tuntuu olevan ainakin Haglöfsillä runsaasti tarjolla ensi syksynä. 

 

 

 Hauskana yksityiskohtana oli se, että tuotteet näyttivät siltä, kuin ne olisi dipattu samassa väriliemessä. Kaikki yksityiskohdat vetoketjuja ja kiristysnauhoja myöten oli samanvärisiä.

 

 

 Tällaiset pitkähihaiset puserot ovat varsinkin lenkkeilijälle hyvä hankinta. Niitä voi pitää syksyllä ja keväällä ainoana paitana, tai kevyen kuoritakin alla. Talvella ne toimivat hyvänä lämmittäjänä juoksutakin alla. Älkää kuvitelko, että joku puuvillainen tavallinen pitkähihainen ajaisi saman asian. Lenkkeilijän kannattaa ostaa myös vedenpitävä takki (esim. Gore Tex), joka on kevyt ja hengittää hyvin. Haglöfsillä oli sellaisiakin kirkkaissa väreissä (alla oleva kuva). 

 

 

 Ulkovaatteista kannattaa tarkastaa, että niissä on heijastimet. Pimeällä on muuten todella vaarallista juosta. Näissä oli hyvin maastoutuneet heijastimet, jotka näkyivät vasta kun salama osui niihin. 

 

Tämän lisäksi kannattaa satsata hyviin urheilurintaliiveihin ja muutamaan treenitoppiin. Itse suosin myös juoksutrikoita, joita käytän myös salilla. Kesäisin käytän urheilushortseja. Lenkkivaatteeni ovat niin teknisiä, että yleensä vain tuuletan niitä käytön jälkeen ja pesen harvemmin. Salivaatteita pesen joka käytön jälkeen, ettei kanssatreenaajat joudu haistelemaan. 

 

 

 Haglöfsin kengät jatkaa samaa värikylläistä linjaa ja niitä löytyy eri ominaisuuksilla. Kengät on Asicsin kanssa yhteistyössä tehtyjä, joten varmasti hyviä lenkkikenkiä ovat. Löytyy täysin vedenpitävää kenkää loskasäille, sekä myös piikkipohjaisia jäisille teille. Juoksukenkiä ostaessa on hyvä kääntyä myyjän puoleen. Yleensä urheiluliikkeissä on todella päteviä myyjiä, jotka auttavat oikeiden kenkien löytämisessä mielellään.

 

 

 Lenkkarit on suunniteltu maastojuoksuun, mutta sopivat hyvin urbaanioloihinkin. Aloin jo haaveilemaan noista sinisistä syksyä varten ;) Ainakin ulkonäöltään nuo ovat todella uniikkeja.


[caption id="attachment_2592" align="aligncenter" width="625"]

Myös reppuja löytyi joka värissä.[/caption]

Voisin jatkossa tehdä myös lisää urheiluvaatepostauksia jos haluatte, esimerkiksi sellaisia "Elisa testaa"-tyyppisiä arvosteluita :) 

Kommentit (12)

Eve

Ihania värejä ja malleja! :) Harmi, että hinta ei ole ihan yhtä ihana ja nämä on toistaiseksi vaan haaveilulinjalla ainakin tässä osoitteessa.

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Niin munkin mielestä! No, mut välillä voi panostaa, kun urheiluvaatteetkin on kovassa käytössä!;)

Nooh

Todellakin sellaisia testaus-postauksia. Varsinkin jos on tyyliin jotain "hm-laatua" tai muuta halvempaa. Ku ei meillä kaikilla ole laittaa sitä 100 euroa jokaiseen vaatekappaleeseen. :( Jos löytyy jotain toimivaa ja suht halpaa niin niitä vinkkejä varmasti moni muukin kaipaisi.

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Jooo hyvä vinkki! Tosiaan halpisliikkeissäkin on joskus tosi hyvä hintalaatusuhde ;)

Senja

mun on pidemmän aikaa pitänyt ostaa tommonen vedenpitävä lenkkeilytakki ja nää näyttää oikein hyviltä! ihania värejä tosiaankin!

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Niin munkin mielestä! Mulla on itellä musta juoksutakki, mutta onhan nää nyt paljon kivempia ;)

Sanni

Olen vasta löytänyt blogisi ja olen tosi tykästynyt! Ihana blogi, postauksesi on mahtavia ja täyttä asiaa! Olen aina kun on vain ollut aikaa niin lukenut vanhempia kirjoituksiasi. :)

Ehdottomasti olisi mukava lukea "Elisa testaa" - tyyppisiä postauksia! Sainpas paljon treenivaate ideoita tästä! :)

Vierailija

Oletko koskaan tilannut juoksukenkiä netistä? Mitkä ovat mahdolliset vinkkisi tähän puuhaan vai pitäisikö ne aina ostaa ns. kivijalkamyymämälästä?

Löytyykö mielestäsi hyviä urheiluvaatevaihtoehtoja myös ketjuliikkeiden (en siis tarkoita urheilukauppoja vaan esim. H&M, Gina Tricot yms.) valikoimista? Tietysti jokaisella on tästä varmasti oma mielipiteensä riippuen omasta vaatimustasosta.

Elisa
Liittynyt17.11.2015

En ole tilannut. Kannattaa ainakin käydä kokeilemassa jossain niitä kenkiä. Siis jos jostain nettikaupasta saa halvemmalla tai jotain kivempia värejä, on se mielestäni ihan ok tilata jos on käynyt kokeilemassa jossain myymälässä. Ja toki löytyy hyviä treenivaatteita esimerkiksi juuri H&M:ltä. Olen ollut todella tyytyväinen niihin :)

Petra

Ooh, ihana tuo keltainen sävy! Olivatko nuo kaikki rekillä olevat takit naisten malleja?