Viikonloppuna meitä hemmoteltiin taas aivan upeilla säillä. Olinkin paljon ulkoilemassa, lauantaina tuli käveltyä 10 km ja sunnuntaina 15. Päätin kuvata samalla teille hiukan ulkona tehtäviä liikkeitä. Ulkonahan on ihan hurjan paljon mahdollisuuksia treenaamiseen ja hyvällä säällä ei usein teekään mieli lähteä mihinkään sisälle urheilemaan.

Staattinen pito. Voi pitää vaikka skabaa kaverin kanssa, kumpi pysyy pidempään?

Nämä kyseiset harjoitukset voi hyvin yhdistää juoksu- tai kävelylenkkiin. Voisi esimerkiksi tehdä tällaisen treenin: reipas kävely 5 minutttia, juoksu 5 minuuttia, pysähdys ja lihaskunto, jonka jälkeen taas 5 minuttia juoksua ja loppuun 5 minuutin kävely. Kunnon kohetessa juoksuaikaa voi pidentää, esim. 5 min kävelyä, 15 min juoksua, lihaskunto, 15 min juoskua ja loppuun 5 minuutin palauttava kävely.

Ensimmäisessä osiossa esittelen penkillä tehtäviä liikkeitä, jotka voi tehdä tuossa lihaskunto-osuudessa. Kannattaa valita sellainen penkki, joka on kiinni maassa tukevasti. Uskon, että melkein jokaiselta lenkkipolulta löytyy penkki.

1. Penkillä tehtävä dippi. Erittäin tehokas liike ojentajiin.

2. Punnerrus penkkiä vasten. Tämä on helpompi kuin tavallinen punnerrus, joten tässä voi helposti harjoitella niitä, vaikkei tavalliset vielä sujuisikaan.

3. Vatsalihakset penkillä. Tämä liike olikin jo vatsalihashaasteessa yhtenä viikkona.
4. Askelkyykky toinen jalka penkillä. Tuntuu hyvin pakaroissa. 
5. Penkin päälle hyppy. 
6. Ja hiukan haastavampi, penkin yli hyppy. 
Ensimmäisessä kuvassa näyttäisi, että käy köpelösti, mutta yli pääsin kumminkin. 
 
Näitä liikkeitä voi tehdä oman fiiliksen mukaan, tai esimerkiksi 20 kpl jokaista. Kotipihassa voi tehdä vielä kevyet venyttelyt. 
 
Ihanan näköistä, kun jäät ovat sulaneet!
 
Mitäs piditte ulkotreeniohjeista? Ajattelin laittaa näitä jatkossakin. Ilmojen lämmetessä siirrän suurimman osan treeneistäni ulkona tehtäviksi. :)

Kommentit (43)

viivi

Treenivinkit on aina tervetulleita! Tosin kauhistuneena katselin tuota askelkyykkykuvaa - älä vaan riko polveasi! :)

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Siitä vaan ulos samantien ;) kyllä sitä energiaa saa raikkaasta ilmasta! Helsingissä asun :)

Nanna

Mäkin kokeilin syksyllä lenkkipolun varrella jumppailua, mutta tuli jotenkin sellainen olo, että ohikulkijat tuijottivat :D Luultavasti vain kuvittelin, tai vaikka olisivatkin tuijottaneet, mitä väliä - seuraavalla lenkillä taidan ottaa myös muutamia jumppaliikkeitä mukaan :D

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Joo rohekasti vain jumppailemaan ;) Ne ihmiset on sitten äkkiä ohi, vaikka vähän tuijottelisivatkin!

HerminiCa

Toi bulgarialainen kyykky, hilaa etujalkaa vielä reippaasti eteenpäin nii ei polvet rutise ja tulee vielä paremmin se tuntuma! :)

Henriikka

Mä hetken aikaa lukevani Steffin blogia, apua :D Ja joo, mä seuraan sun sekä Steffin blogeja, jännä sekaannus ajatuksissa :D

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Haha, mikä paljasti? Jumalaisen tuuhea tukka olikin vaihtunut rotanhännäksi? :D käkäkäkäkä

Henriikka

Tajusin etsiessäni vatsalihashaaste-postauksia, että heeeeeetkinen mähän oon tehny nää treenit ennenkin :D Tommoset pipo päässä+arskat silmillä-kuvat on hämääviä :D(Ja voi hyvä luoja tuon edellisen kommenttini typoja, aivot näköjään muutenkin ihan jumissa tän päivän jalkatreenien myötä...)

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Siis jouduin lukemaan ton sun ekan kommentin monta kertaa ennen kun löysin sen virheen :D Ilmeisen väsynyttä täälläkin!

kata

Pitää pistää nää liikkeet muistii ja kokeilla jos huomena lenkillä kehtais näitä jossail lenkkipolun varrella kokeilla. Mun tuurilla lentäisin naamallee just ku joku kävelis ohi ja olisin hyppimässä penkkien yli :D. Tänää tein ton kolmannen viikon vatsalihas haasteen ekaa kertaa ja olis tehny mieli tehä kaks kertaa putkee vaikka oli mulle aika rääkkiä aina välillä sen aikana ku teki kerran :D. Ihana huomata että jo kahen viikon treenailun jälkeen tuntuu helpommalle tehä esim niitä jalkojen laskuja :) tää sun blogi motivoi mua tosi paljon ja oon niin onnellinen että löysin tän!

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Joo kannattaa varoa ton penkin yli hyppimisen kanssa. Siinä voi helposti käydä hullusti! :D Ihana kuulla, että vatsalihakset on voimistuneet! Kohta mennäänkin jo puolessa välissä haastetta! :)Kiitos kovasti! :)

Ansku

Oii, tosi kivoja nää vinkit! Otan pari ehkä käyttöön, kun pitää alkaa käymään lenkeillä vähän enemmän kun jalkapallossa kentät taas suurenee ja lenkit pitenee siellä myös. Niin yritän kutnoa pikkuhiljaa paremmaks saada. :--)

Taina

Tosi hyviä vinkkejä! Oon ennenkin törmännyt vastaaviin ohjeisiin ja tänään kun kävin aamulla lenkillä niin kattelin, että reitin varrelta löytyy muutama penkki, mutta en sitten muistanut kun pari liikettä niin en kehdannut alkaa niitä tekeen. :D mutta täytyy painaa nää vinkit muistiin ja kokeilla seuraavalla kerralla jos muistais paremmin! Sulla on ihan huippublogi! =)

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Kiitos hirmuisesti Taina! :) Rohkeasti vain kokeilemaan seuraavalla kerralla!

Ira Tulla

Sun postaukset on aina niin ihanan positiivisia! :) Tosi kiva kun annat vinkkejä miten voi kuntoilla ihan kotona tai ulkona (kun monilla saattaa olla esteenä kalliit kuntosalimaksut yms.). Sun treenivinkit on just semmosia, että oikeestaan kuka vaan voi niitä kokeilla :) On myös mahtavaa, että jaksat postailla todella usein, mun täytyisi kyllä ottaa susta mallia!

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Voi kiitos Ira! :) Tosiaan, mun mielestä urheiluun ei paljoa tarvita. Jos sitä ylimääräistä rahaa on, on tietysti Pt:t ja ohjatut tunnit sun muut vain plussaa. Ihan nollabudjetillakin kuitenkin pääsee tosi pitkälle :)

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Kiitos! :) Bongailin noita sunnuntailenkillä joka toisella vastaantulijalla :D

Maiju

Jee ihanaa treenailla ulkona, kun kevät saapuu! Kiitos vinkeistä, saa jatkossakin laittaa lisää! :) Olet ihana ja blogisi on ehdottomasti paras! Aurinkoista kevättä sinulle ! <3

Jenna

Ihanassa ympäristössä liikut aina, toi meri on niiiin kaunis! Missä päin Helsinkiä tämän näköstä on, ois hyvä tietää ku syksyllä koittaa muutto sinne, eikä oo mistään ulkoilupaikoista (tai yhtikäs mistään muustakaan:-D) mitään tietoa!

Anonymous

Itsekin meinasin kysyä, että mistä päin nämä kuvat on otettu. Pitää, ehkä joskus tulla sinne suunnalle lenkkeilemään:). Ja Jennalle: Töölönlahti on mukava paikka (jokseenkin lyhyt, reilu 2km taitaa olla lahden ympäri käveleminen, suosittelen että Tölikältä menee radan yli Tokoin rantaan Hakaniemeen), ja joskus voi pyörähtää meren rannassa (Eira, Kaivopuisto-akseli), tai mennä lenkille keskuspuistoon (lähtee Töölöstä ja loppuu jonnekkin Paloheinän suunnalle).Onko sulla Elisa kokemusta Lammassaaresta/vanhankaupunginkoskesta? Mä muistan käyneeni koulun kanssa lintubongausretkellä siellä ehkä vuonna 2005 ja nyt hotsittais käydä uudestaan, mutta onkohan aika kullannut muistot sen kauneuden suhteen? (Ei se sillon kaunista ollut ku herätys oli klo 5 aamulla ja taivaalta satoi kaatamalla vettä, mut näin jälkikäteen....) Jos olet, niin miten sinne pääsee:DDD Onko opasteita tms (kai nää googlettamallakin löytyy:))- Kipsu

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Vanhankaupunginlahti on tosi kaunis myös mun mielestä :) se alkaa siitä arabian jälkeen viikkiin päin mentäessä! Ja sitä koskea ei voi olla huomaamatta! Siellä on kivoja ulkoilualueita muutenkin. Lammassaari on myös kiva. Sinne menee sellaiset suloiset pitkospuut!

Ella

Hei ihanainen!Ihan mahtavia keväisiä reenikuvia! Näyttää aika hurjalta toi penkin yli hyppääminen :D Lähetäänkö yhessä lenkille sit kun kaikki lumet on sulaneet? :)

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Moi Ella! :) Kiitos! Ja kyllä vähän jännitti :D Lähetään ihmeessä! Tosin mä juoksen etanavauhtia! Kävelylle nyt ainakin :)

Katya

Mä tein viime kesänä lenkillä aina niin, että sekä juoksin, että kävelin ja sitte aina siellä mun lenkkipolun "päässä", kun oli linja-autopysäkkejä ja vähän enemmän tilaa, niin tein kyykkyjä ja askelkyykkyjä!