Mukavaa sunnuntaita kaikille!

Ajattelin näin sunnuntaityöläisenä kertoa hiukan omista työeväistäni. Minusta on kamala olla nälkäisenä töissä, joten yleensä saatan syödä pari kolmekin kertaa työvuoron aikana. Yleensä pari kertaa kunnon ruokaa ja sen lisäksi esimerkiksi hedelmiä tai rahkaa. Pähkinät tai mantelit olisivat todella hyviä vaihtoehtoja myös välinaposteluksi.

 
Päätin perjantaina tehdä evääksi katkarapusalaatin. Pohjana ihan perussalaattia, kurkkua, kirsikkatomaatteja, kurpitsansiemeniä ja pinaattia. Huomasin vasta kotona (etsittyäni niitä ensin 15 minuuttia), että olin unohtanut ostaa juuri ne katkaravut. Tein kuitenkin salaatin valmiiksi ja kävin ostamassa katkaravut sitten työpaikan viereisestä kaupasta. Kastikkeeksi laitoin yhden sitruunan mehun ja kermaviiliä. 
 
 
Vaikka olin syönyt jo lounaan ja aamiaisen ennen töihin lähtöä, tuntui ettei katkarapusalaatti oikein täyttänyt kunnolla. Salaatin lisäksi söin 1 maustamattoman jogurtin, 1 mango Semperin, 1 banaanin ja 2 klementiiniä.
Melko samalla kaavalla syön aina töissä, tietysti ruoka vaihtelee. 
 
Kannatan ehdottomasti omien eväiden tekemistä töihin. 
Hyvät puolet omissa eväissä:
 
  • voi syödä monta kertaa --> verensokeri pysyy tasaisena, eikä tule ahmittua illalla kotona
  • säästää huomattavasti rahaa
  • yksineläjä voi tehdä isompia määriä ruokaa ja ottaa "jämät" seuraavana päivänä evääksi
  • voi syödä juuri mitä itse haluu
  • syö takuulla terveellisesti
  • ei tarvitse syödä "koko rahan edestä" kerralla työpaikkaruokalassa ja sen jälkeen kärsiä uneliaisuudesta, mikä ähkystä seuraa
Nyt isänpäivän viettoon!
Muistakaahan tänään onnitella isiänne! Oma isäni saa minulta ja siskoltani lahjaksi jotain terveyteen ja hyvinvointiin liittyvää :) 

Kommentit (5)

Anonymous

hei :) en tiedä ootko kirjotellu mitään jo aiheesta, mutta ois tosi kiva kuulla lisää sun opiskeluista vaatetusalalla, millasta se on käytännössä, ootko tykännyt ja millainen sun koulu on

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Moikka! En oo kirjotellut :) yritän pitää tän jotenkuten urheiluun ja hyvinvointiin liittyvänä. Mutta siis, opiskelen tosiaan metropoliassa vestonomiksi. Käytännössä se on suunnittelua, vaatetusalan kaupallista puolta, kaavoitusta ja sitten materiaaliasioita, noin niinkuin suppeasti. Ja johonkin sitten erikoistutaan perusopintojen jälkeen :) Olen tykännyt tosi paljon! Meillä on pieni luokka, vuosittain alottaa n. 14-20 vestonomiopiskelijaa, joten luokasta tulee nopeasti tosi läheinen!

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Ja siis tarkennan vielä, että Anna on nätti tyttö, ettei tule väärinymmärryksiä. Oli pakko lisätä kun luin tuon mun vastauksen ja se kuulosti tylyltä! :D