Rakastan marjoja, mutta olen vähentänyt pakastemarjojen syöntiä lähiaikoina. En vain millään halua keittää niitä ennen syömistä. Tuoreet marjat olisivat ihania, mutta niitä saa vain kesäaikaan. Vähän aikaan sitten sain testattavaksi tällaisia marjajauheita. Nämä ovat ihan uusi juttu Suomessa. Ne on jauhettu kokonaisista marjoista, (mitään poistamatta ja mitään lisäämättä) pääosin kotimaisista raaka-aineista. Kuulostaa aika hyvältä! Sain Puolukkaa testiin, mutta myös mustikkaa, tyrniä, karpaloa ja mustaherukkaa löytyy. 
 Kokeilin tuota puolukkajauhetta smoothien (1 banaani, 1 dl vaniljaproteiinia, 1 dl vettä, 3 jääpalaa) päällä, jotta maku tulisi hyvin esiin. Se oli jopa yllättävän hyvää. Tätä voisi myös sekoittaa vaikka puuroon, jogurttiin tai käyttää muuten ruoanlaitossa. Tällaiset sopivat loistavasti urheilijan ruokavalioon. Yksi teelusikallinen marjajauhetta vastaa yhtä desilitraa tuoreita marjoja. 


Ajattelin kokeilla joku päivä tuollaisia kookos-kaura välipalapatukoita hiukan varioituna,jonka ohje tuli jauheen mukana. Kirjoittelen tänne sitten reseptiä, mikäli onnistuu hyvin! 


Nyt mukavaa äitienpäivää kaikille äideille! <3 


 

Kommentit (22)

Enni

Onko noissa jauheissa sitten kaikki ravinoaineet ja vitamiinit ym tallella niin kuin "oiekeissa" marjoissa eli? Tarkoitan siis että onko sama asia jos laittaa t-lusikallisen jauhetta kuin että söisi desin puolukoita :)

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Juu näin ymmärsin :) Kuivaus tehdään niin pienessä lämpötilassa että kaiken pitäisi pysyä siinä.

Paula

Eikös suomalaisia pakastemarjoja voi syödä ihan huoletta? Itse ainakin syön :) Ulkomaisissa sen sijaan varoitellaan piilevän erilaisia viruksia.

Elina

Juu, kannattaa ostaa suomalaisia marjoja, niitä ei tarvitse keittää. K-ryhmän kaupoissa on Pirkka-merkkisiä hyviä ja vähän edullisempia suomalaisia mustikoita pakastealtaassa, suosittelen! Niitä olen usein ostanut ja syönyt huoletta ilman keittämistä. Muistaakseni myös mustaherukkaa, mansikkaa ja puolukkaa saa suomalaisena, mutta vadelmat ja erilaiset marjasekoitukset on usein ulkomaalaisia.

Camilla

Minkälaista tuo marjajauhe on verrattuna ihan tuoreisiin/pakastettuihin marjoihin?

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Hmm, en oikein osaa verrata niitä keskenään kun ovat niin erilaisia. Ainakin niitä voi käyttää ihan samoissa asioissa kuin tuoreitakin marjoja :)

Sara

Ooh, kuulostaa todella mielenkiintoiselta! Toi olis ihan mahtava lisä, esim. toi mustikka, koska pakastemustikat ovat mielestäni todella pahoja ja tuoreina taas maailman parhaita. Toi jauhe olis kyllä aika huippu välimuoto varmasti! :) Mistä noita saa? :)

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Mä en ole vielä kokeillutkaan sitä! Pitää laittaa tänään smoothien sekaan :)

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Kiitos :) Sain ne Pr-toimisto Sugarhelsingin kautta. tuolla on Berryfectin tuotteista enemmän tietoa :)

Jappe

"Onko noissa jauheissa sitten kaikki ravinoaineet ja vitamiinit ym tallella niin kuin ”oiekeissa” marjoissa eli? Tarkoitan siis että onko sama asia jos laittaa t-lusikallisen jauhetta kuin että söisi desin puolukoita "

No eihän niissä voi olla, iso osa ravintoaineista häviää. Ei tuoreita marjoja voita mikään, kaikki pillerit ja jauheet on kuitenkin eri asia kuin oikeat raaka-aineet. Mutta ei siinä, nää vaikuttaa silti hyvältä! Pitää päästä kokeilemaan! :)

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Näin he sanovat sivuillaan: "BERRYFECT premium-marjajauheet ovat 100 % marjaa. Mukana ovat kaikki marjan ravintorikkaat osat: marjaliha, kuori, siemenet ja mehu, jota on jopa 90% marjasta – se antaa jauheille runsaan marjan maun!BERRYFECT -premium marjajauheet valmistetaan kokonaisista marjoista ilman lisäaineita, säilöntäaineita tai lisättyä sokeria. Marjat kuivataan alle 40 °C säilyttäen ravintoaineet parhaalla mahdollisella tavalla." :)

Jappe

Saattaa ehkä olla hieman puolueellista tietoa valmistajan sivuilla ;) Kyllähän osa ravintoaineista häviää tuossa prosessissa, onhan se ihan selvää. Tuoretta marjaa/vihannesta ei voita mikään.