Pari viimeistä päivää on mennyt ystävien seurassa, jonka takia blogi on jäänyt vähän vähemmälle huomiolle. Toivottavasti kaikilla oli mukavat vapaat.

Teimme itsenäisyyspäivänä niinkin juhlallista ruokaa kuin hampurilaisia. Kaikki saivat koota omat annoksensa pöydässä.

 
Terveellisempi vaihtoehto hampurilaisista syntyy jättämällä ketsupin ja muut valmiskastikkeet pois. Sämpylän sijasta paahdoimme ruisleipää, ja teimme jauhelihasta pihvit. Avokado ja valkosipuli kermaviilikastike toivat purilaisiin mehukkuutta. Kermaviilikastike sopi myös jo tutuksi tulleiden bataattilohkojen dipiksi. 
 
Eilen olikin sitten tyttöjen glögi-ilta, jossa tarjoilin esimerkiksi hunajamelonia ja parmankinkkua. Glögin kanssa oli pipareita aurajuustolla
 
 
Täytyy kyllä myöntää, että on tullut herkuteltua lähiaikoina melko paljon. En yhtään ihmettele, minkä takia joulun jälkeen kaikki lehdet toitottaa jotain laihdutuskuureja. Ei kannata kuitenkaan olla hysteerinen jos juhlakaudella tulee pari kiloa lisää, kyllä ne lähtee sitten yhtä nopeasti kuin ovat tulleetkin :)
 

3>

Kommentit (11)

Senja

Ihania hamppareita! Oon sitä mieltä että hampparit on paljon parempia paahdetun ruisleivän väliin rakennettuina kuin sen mauttoman pullamössön. Nam:)

Anonymous

Mustaki se hampparisämpylä on pelkkää höttöä! Paljon parempaa se on ruisleivän kanssa :POlen aivan samaa mieltä, kyllä ne muutamat kilot saa kuriin vuoden alussa :) Mutta kyllä silti on hyvä pitää kohtuus jotta herkut vielä pysyy herkkuina ;)

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Olet ihan oikeassa! Ei liikaa makeaa mahan täydeltä ;) Pitää pitää tuo mielessä itsekin!

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Haha, Elina meillä on niin pieni ruokapöytä, että jouduin kokoajan juosta keittiön ja olkkarin välillä vaihtamassa tarjoilulautasia. :D

Els

no teillä sentään on ruokapöytä, meillä on vaan korkea keittiönpöytä/kokkailupöytä kahdella "baarijakkaralla" =D =D pakko kehitellä jotain jouluks, muuten ei tuu yhtään mitään!!

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Oh no! :D tehkää sellanen intialaistyyppinen: lakana maahan ja tyynyjä ympärille-ratkaisu :D haha.

Anna A

Rakastan hampurilaisia ja olenkin opetellut tekemään niitä itse :). Täytteitä vaihtelemalla saa kivasti eri makuja, viimeksi laitettiin balsamicomarinoitua, paistettua sipulia ja paprikaa "mausteeksi"...-Anna-

Anna A

Oon ehkä katsonut liikaa Rachael Raytä... Se tekee aina niin maukkaan näkösiä hampurilaisia, että ihan kuola alkaa valua kun sitä kattoo.-Anna-