Viime viikonloppuna tein niin hirmu hyvän ruoan, että oli pakko saada sitä heti maanantaina uudestaan. Olen aina pitänyt riisinuudeleista, vaikka ne eivät kamalasti millekään maistukaan. Pienenä ehdoton lempiruokani oli ohut riisinuudeli ja kotonatehty hapanimeläkastike. 

Päätinkin pitkästä aikaa ostaa näitä läpinäkyviä nuudeleita ja kehitellä siihen jonkun maukkaan kastikkeen kylkeen. Pohja onkin samanlainen, mitä teen lähes aina kanaruokia tehdessä.

(2:lle henkilölle):

  • riisinuudeleita (halutessasi voit laittaa joukkoon myös esimerkiksi porkkanoita)
  • Kanan rintafileitä 250 gr
  • 1 runsas tl hunajaa
  • loraus soijakastiketta
  • samanlainen loraus Mirin- riisiviinietikkaa
  • 3 valkosipulinkynttä
  • peukalon kokoinen pala inkivääriä
  • kämmenellinen tuoretta korianteria
  • 1 rkl seesaminsiemeniä

Leikkaa kanat suikaleiksi ja paista lähes kypsäksi. Tällä välillä voi myös kiehauttaa riisinuudeleihin veden. Mausta oman maun mukaan, esimerkiksi chilillä & suolalla. Leikkaa tai raasta inkivääri ja lisää se pannulle. Purista valkosipulinkynnet mukaan ja kaada Mirin, soija ja hunaja pannulle. Anna kiehua hiljalleen niin, että kastikkeesta tulee paksua. Lisää seesaminsiemenet ja korianteri vasta lautasella. Laitoin lisukkeeksi vielä vähän wasabia, jota tungen nykyään melkein kaikkiin ruokiin. 

Tänään tein tätä ilman nuudeleita. Korvasin ne porkkanoilla jotka leikkasin suikaleiksi. Keitin niitä sen aikaa kun kanat kypsyivät ja iskin ne pannulle kastikkeen kanssa samaan aikaan. Ne imivät kivasti kastikkeen makua ja maistui hyvältä näinkin. 

 

Kommentit (0)