Unohdin ostaa leipää kauppareissulla, joten jouduin kehittelemään tällaisen "mitä kaapista löytyy"-iltapalan. Olin varsin innoissani tästä varhaisdementiani aiheuttamasta uudesta keksinnöstä, joten halusin heti jakaa sen kanssanne.
Herkkuun tulee vain luonnonjogurttia, mustikoita, hunajaa, persimonia ja pellavansiemeniä.
Oli todella hyvää ja varsin terveellistä. Marjojen ja hedelmien hyvistä puolista tietävät varmasti kaikki, mutta tässä vähän tietoa pellavansiemenistä: Pellavansiemenet sisältävät runsaasti kuitua ja lignaaneja. Muiden siementen tavoin ne ovat tiivis paketti myös öljyä, proteiinia, kivennäisaineita ja vitamiineja. Pellavansiemenöljyn erikoisuus on sen alfalinoleenihappopitoisuus, joka on kasviöljyistä korkein, noin 59 prosenttia. Alfalinoleenihappo on ihmiselle välttämätön monityydyttymätön rasvahappo, joka kuuluu omega-3-rasvahappoihin. (Lähteenä wikipedia, joten en tiedä oikeellisuudesta)
Olen kuullut pellavansiemenien tekevän myös taikoja iholle. Niitä ei saisi kuitenkaan syödä kuin 30gr päivässä, eli pari ruokalusikallista.

Hyvää illanjatkoa kaikille! Menkää ajoissa nukkumaan, niin huomenna on mukava herätä :)

Kommentit (20)

Senja

hei persimon! ite tutustuin hedelmään vasta pari viikkoa sitten kun kookaupoissa niin halvalla sai :D taisi olla reilun euron kilo. ja rahkan kanssa myös tullut syötyä!:)

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Oho, tosi halpa kilohinta! Ne on kyllä tosi hyviä. Ja kauniin näköisiä kun leikkaa siivuja:) siihen tulee sellainen tähtikuvio :D

maaya

Näyttää hyvältä, miltä tuo persimon maistuu? oon viime aikoina nähnyt sitä kaupassa paljon tarjouksessa, mutta vielä ei ole omaan ostoskoriin eksynyt :)

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Enpä osaa selittää!:D ehkä lähinnä on joku hunajamelooni makua, kannattaa kokeilla!

Iina-Maria

Pakko maistaa tota persimonia. Siitä on nyt muutamat jo puhuneet, joten ehkä olisi aika kokeilla!

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Suosittelen! Ne on muuten kypsiä silloin, kun niiden kuori alkaa olemaan vähän läpinäkyvä. Kannattaa tarkkailla vähän. Raakana maku on aika puinen.

Anonymous

Mä muistelen juuri, että olisin kuullut pellavasiementen liottamisesta.. Muistaskseni tuollaisessa muodossa ne eivät liukene/imeydy(en löyfä tähän nyt sanaa:D elimistöön.. Googletapa se:) oon joskus tehnyt sellaista ns. pellavalimaa eli illalla se pari rkl pellavansiemeniä mehukeittoon likomaan, aamullla siemenet ovat muodostaneet keiton kanssa hyvää ja terveellistä mälliä :D

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Hahahhahah hyvää ja terveellistä mälliä :D varsin houkuttavan kuuloista. Juu mäkin olin kuullut tuosta liottamisesta, mutta niistäkin oli monta mielipidettä. En jaksanut ise liottaa :D

Anonymous

pellavasiemenrouhe <3 joka aamu puurossa 1 rkl vähintään. :) pitää myös suoliston terveenä, ja kunnossa. ;)

Anonymous

Mä en oikein tiedä?? :O se on ainakin mulla toiminu, en oo kyllä koklannu siemeniä. Toi pitäis avaamisen jälkeen säilyttää jääkaapissa toi rouhe, niin ehkä se on vähän sama kun toi ylempänä mainittu 'mälli' :DDDD

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Hahaha :D aijaa! Mä oon säilyttänyt sitä ihan kuivamuonakaapissa, hyvin on sielläkin säilyneet.

Ahmad

Ihana lista! Lise4isin siihen ne4in e4kki-istumalta Per Pettersonin Hevosvarkaat, joka on meielste4ni aivan ehdoton talvikirja. Samoin on Lipsonin Kosmonautti. Muitakin varmasti olisi, kun vain mieleen tulisi... mutta ne4me4 heti ne4in yhdelte4 istumalta lise4isin komeaan listaasi.Niin ja tietysti Velho ja leijona!!!

Anonymous

sama, kuivakaapissa kans, oikein hyvää on silti ollu.. :) hössötyksiä. :D

Anneli

Kuten joku tossa kommentoikin, niin pellavansiemenet pitäis joko pureskella _hyvin_ tai liottaa limaksi, jolloin niitä en kyllä enää jogurtin sekaan kippaisi, vaan joisin suosiolla sellaisenaan. Kokonaisina menee ruoansulatuksen läpi että hulahdus vaan kuuluu, ja ikävä kyllä suurin osa hyvistä ominaisuuksista jää hyödyntämättä. Rouhe on paremman makuista, mutta en oo varma säilyykö nää kaikki hyvät ominaisuudet valmiiks rouhetussa pellavansiemenessä, muistan joskus lukeneeni siitäkin jotain? En mee vannomaan mitään, kantsis ehkä itsekin ottaa selvää! :D

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Okei uskotaan! :D Oon lukenut, että se rouhe olisi siksi parempaa, kun ne on juurikin vähän kun "valmiiksi pureskeltuja". Mutta en kyllä itsekään tiedä tarpeeksi aiheesta :D Hyviä ne ainakin on!