Rakastan sushia, mutta en viitsi syödä sitä kovin usein sen suuren riisimäärän takia. Yhtenä päivänä lueskelin Vilman blogia ja inspiroiduin Nori-merileväwrapeistä. Halusin heti kokeilla tällaista terveellisempää versiota sushista.

Merilevähän on kovin terveellistä. Se sisältää paljon vitamiineja ja kivennäisaineita ja sitä pidetäänkin maailman ravintoainerikkaimpana kasvina. Itse olen syönyt Nori-levää aiemmin vain susheissa. Näitä uusia pötkylöitä tulen varmasti tekemään jatkossa useampaan otteeseen!


Synnittömät sushihimon poistajat:
Kauppalistalle:

  • Nori-merilevä arkkeja
  • Soijaa
  • Wasabia
  • Maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 porkkana
  • 1 kurkku
  • Quinoaa
  • Katkarapuja/ lohta
  • 1 avokado
Aloita keittämällä n. 0.5- 1 dl Quinoaa. Sillä aikaa leikkaa porkkanasta ja kurkusta mahdollisimman ohuita lohkoja. Huuhtele jäiset katkaravut lävikössä ja pilko avokado valmiiksi.
 Kaada pieneen kuppiin soijaa ja toiseen Wasabia.
Laita ohut kerros valmista Quinoaa levän päälle koko matkalle tai vain osalle siitä. Laita sen päälle porkkanat, kurkut, katkaravut, avokadot ja pienet tuorejuusto & wasabi sutaisut. 
Kääri valmiit rullat pötköksi, mutta sulje pötkön toinen pää alhaalta samalla tapaa kuin tortilla (helpottaa syömistä).
Sitten vain dippailemaan rullia wasabiin ja soijaan. Oli mielestäni todella hyvää. :)
 
Kivaa viikonloppua kaikille!

Kommentit (32)

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Voi hyvin syödä :) minulle se ei vain sovi. Sushiriisissä on myös sokeria, joka ei kuulu ruokavaliooni.

Anonymous

Siis onko pakko laittaa jos itse ei käytä maitotuotteita, pysyykö rulla silti kasassa? :)

Sarpukka

Olen joskus sushia tehdessä miettinyt, että ajaisiko guinoa saman asian. Näköjään se toimii hyvin! Kokeilito leikata tuosta makeja, vai onko liian pötkö liian lötkö?

Elisa
Liittynyt17.11.2015

En kokeillut. Kun ajattelin, että toi quinoa ei sillä tavalla jää kiinni toisiinsa niinkuin riisi. Jos sen keittäisi sellaiseksi puuromaiseksi, niin voisi onnistua :)

Cherry

Ooh, näyttää superherkulliselta! Täällä yksi sushihullu huutelee :)) Nyt olis tarkoitus pitää sushi-ilta kotona ja tehdä sitä ekan kerran itse, saas nähdä. Huomio kiinnittyi heti noihin pikkukuppeihin, koska ne on vielä omalla ostoslistalla. Mistä omasi mahtaa olla? Kivaa viikonloppua!

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Tuo on sellainen sushisetti, johon ne kuuluu. Niitä sai stockalta ainakin jonkin aikaa sitten :)

Emmi

Nämä reseptisi ovat aina superhyviä, tätäkin siis pitää kokeilla jossain vaiheessa! Tein viimeksi sitä kesäkurpitsa"pastaa", ja se oli herkkua :) Oli pakko tulla kiittämään ohjeesta! Myös ne proteiinilettusi ovat ihan lemppareitani :)

Jenny L

Toki jos haluaa välttää vaaleaa riisiä niin mikseipä noita voisi tehdä tummastakin riisistä, ainakin lontoossa näin brown rice susheja :) Lisäksi sushiriisiäkin löytyy tummempana versiona, mutta en tiedä onko siinä sitten sokeria lisänä.

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Varmasti toimii niinkin :) itse en oikein pidä tummasta riisistä, niin siksi quinoaa!

Anonymous

Kannattaa muistaa ettei nori merilevää kuitenkaan tulisi syödä suuria määriä (useita kertoja viikossa), vaikka terveellistä onkin. Sisältää nimittäin aika paljon jodia (sekä joskus jopa radioaktiivisia isotooppeja sekä raskasmetalleja). Kohtuus kaikessa :)

Sini

Oletko testannut vietnamilaisia kevätrullia? Niissä on mielestäni jotain samaa henkeä kuin sushissa, mutta ovat aikalailla raikkaampia! Kurkkaapa reseptiä täältä.

Elisa
Liittynyt17.11.2015

En ole, mutta olen halunnut! Kiitos loistavasta ohjeesta! Pitää ehdottomasti kokeilla. Mistä olet ostanut riisipaperit? :)

Sini

Ostin ne sellaisesta pienestä itämaisten ruokien kaupasta Sellosta - ainakaan silloin ei Prismassa tms. isoissa marketeissa löytynyt. Mutta paketista riittää aika moneksi kerraksi :)

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Ei ole :) Minun ruokavaliooni ei vain sovi ruoka, joka sisältää pääosin nopeita hiilihydraatteja. Tulee kovin raskas olo.

Anonymous

Hei! Mitä mieltä olet avokadosta ja sen rasvamäärästä? Voiko ihan huoletta syödä yhden päivässä? Olen normaalipainoinen. Mahtava blogi! :)

Joan

Aijai kun nää on niin hyvän näkösiä! :) En oo syönyt sushia pariin vuoteen, mun entinen lempiruoka :( Entinen siksi kun kerran vihdoin "uskallauduin" oikein ravintolaan syömään pitkän kaavan mukaan sushi-illallista, niin sain ruokamyrkytyksen, jota en usko unohtavani ikinä :| Raaka kala siis puistattaa vieläkin, vaikkakin lohi houkuttelee kyllä :P Mutta tällänen versio sushista vois olla kyl superkiva! Houkuttaa muutenkin tuo katkarapujen käyttö! Laitoin juuri ostoslistalle avokadoja ja katkarapuja, ajattelin jos illalla tekisin sun tyylillä iltapalaa :) ja näitä sushirullia sitten tossa vapun jälkeen.

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Voi kamala! Ruokamyrkytys on kyllä hirveintä mitä tiedän :( toivottavasti nämä maistuvat, kun ei kalaakaan ole :)

vilmap

Jee, olipa kiva lukea sun blogia ja huomata, että oot inspiroitunut mun postauksen noriwrapeista! Sulla on mahtava blogi! :)