Osa toivoi, että kirjoittelisin hiukan enemmän tuosta Sonyn NEX-3N:stä, jonka sain blogini kautta. Otin parina päivänä testiksi kuvat Sonylla ja vanhalla pokkarillani vertaillakseni jälkeä. Olin jo unohtanut, kuinka vaikeaa on saada tarkkoja kuvia ilman salamaa. Samalla voitte herätellä ruokahalua näiden ruishampurilaisaterioiden kuvilla. Tästä myöhemmin ohjetta!

 

 

 Olisi ehkä pitänyt ottaa vertailukuvat kännykän kameralla, kun tuntuu että se on monessa suhteessa parempi kuin tuollainen vanha pokkari. 

 

Olen ollut yllättynyt siitä, kuinka tarkkoja kuvia saa hyvinkin hämärässä. Kamerasta löytyy myös salama, joten sitä voi käyttää ihan tavallisen pokkarin tapaan vaikka iltariennoissa. Näitä pikkujärkkäreitähän on nyt monella valmistajalla. Varmasti melko samat toiminnot löytyy kaikista. Itse en enää ostaisi isoa järjestelmäkameraa, koska tämä on niin paljon näppärämpi. Tähän Sonyynhan saa ihan samalla tavalla vaihdettua objektiiveja.

 

Minulla on myös Nikonin isompi järjestelmäkamera, mutta en ole käyttänyt sitä pitkään aikaan. Se on jotenkin niin iso, ettei sitä jaksa ottaa mihinkään mukaan. Kameralaukun kanssa se ei mahdu edes useimpiin laukkuihini. Tarkkoja kuvia saa toki silläkin. 

 

Sony NEX-3N:n plussat verrattuna vanhaan järjestelmäkameraani:    • kompatki koko

 

    • mahdollisuus myös videokuvaukseen

 

    • kääntyvä näyttö (180 astetta)

 

    • tarkemmat kuvat hämärässäJa plussia pokkariin nähden on taas se mieletön ero kuvanlaadussa. Varsinkin tuo syvyys näkyy ihan eritavalla mikropokkarikuvissa, kuin tavallisissa. Tässä vielä parit pannukakkukuvat (joihin kaikki ovat varmaan ehtineet jo kyllästyä). Näiden resepti on myös tulossa myöhemmin.

 

 

 Myös värit näyttävät joissain kuvissa tulevan hiukan terävämmin. Kuvia ei ole siis muokattu mitenkään.

 

 

 Näissä viimeisissä kuvissa näkyy hyvin tuo syvyys. Takaosa menee automaattisesti tuollaiseksi sumuiseksi ja edessä oleva on supertarkka.

 

Jos jäi jotain kysyttävää aiheesta voin yrittää vastata parhaani mukaan!

Kommentit (4)

Vierailija

voi pitäspä ittekki ostaa tuollanen... se järkkäri tahtoo tosin olla aina liian iso mukaan otettavaksi.
ps.Onko tuo siis Sonyn kamera? alussa luki jotain Canonista:)

Elisa
Liittynyt17.11.2015

:D Kiitos. Taidan olla hiukan väsynyt vielä juhannuksesta! Ja siis juu Sonyn kamera on!

Marianne

Hitsit pakko nyt valittaa tästä sivun layoutista, noi blogin yllä olevat kuvat menee kaikki suoraan perätysten niin että näitä blogeja joutuu joka kerta selata hirveen matkan alas!! Varmasti joku muukin on tästä valittanut? Voisko fitfashionin nörtit tehä asialle jotain :(

Elisa
Liittynyt17.11.2015

I know! :( Tosi tylsää. Olen laittanut palautetta eteenpäin ja toivon mukaan asia korjaantuu pian!