Otsikko tuli pomoni suusta viime viikolla, kun keskustelimme ruoanlaitosta. Häkellyin hiukan ja aloin puolustelemaan oman guacamoleni loistavaa makua. En oikein ole osannut käyttää korianteria, eikä sitä löydy lähikaupastamme. Helposti tulee tartuttua aina niihin samoihin yrtteihin.

 

Lause jäi kuitenkin kummittelemaan mieleeni ja seuraavana päivänä päätin polkaista hiukan pidemmälle kauppaan etsimään tuota jännittävää maustekasvia. Ehkä meistä tulisi ystävät, kuten timjamin ja rosmariinin kanssa. Tai ehkä suhteemme syvenisi jopa rakkauteen, kuten valkosipulin kanssa on päässyt käymään. 


[caption id="attachment_2682" align="aligncenter" width="625"]

hiukan alakuloiselta näytti hän[/caption]

Tein guacamolen ihan tavallisesti: 1 avokado, 1 valkosipulin kynsi, 1 limen mehu ja lisäsin vain hiukan korianteria (sellainen kämmenellinen). Se on melko voimakasarominen, joten kannattaa laittaa ensin vähän vähemmän ja lisätä sitten tarvittaessa.

 

Ja oikeassahan se pomoni oli. Hyvin sopi korianteri guacamoleen, toi siihen vähän sellaista uutta twistiä. Välillä on ihan hyvä vähän poiketa totutuista kaavoista.  

 

Saa nähdä muuttuuko suhteeni korianteriin koskaan rakkaudeksi, mutta ainakin syvää ihastusta tässä on havaittavissa. 

 

Guacamole on sinänsä kiva ruoka, että se sopii melkein minkä vain ruoan lisukkeeksi. Tällä kerralla  söin sen seurana uunikasviksia ja kanaa. Kanan paistoin kookosöljyssä ja laitoin siihen hiukan hunajaa.

 

 

Katselin netistä, että korianterin kerrotaan poistavan raskasmetalleja elimistöstä, parantavan ruoansulatusta sekä toimivan antioksidanttina. Lähde 

 

 

Seuraavaksi ajattelin kokeilla jotain kookosmaitoon tehtyä keittoa korianterin kanssa. Onko teillä hyviä ehdotuksia, mihin ruokiin se sopii? Ymmärsin ettei sitä kannata kuumentaa, koska se menettää helposti makunsa niin. 

Kommentit (11)

a

Sopii kaikkiin kiinalaisiin ruokiin tuo korianteri (: Kysyn nyt täälläkin, miksi ihmeessä kookosöljy? Kun eikö se ole pelkkää tyydyttymätöntä rasvaa?

Elisa
Liittynyt17.11.2015

No kookosöljy tunnetusti jakaa mielipiteet vahvasti! :D omasta mielestäni kookosöljy on paistorasvana terveellisemmästä päästä:)

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Nam! Kuulostaapa hyvältä! Pitää ehdottomasti kokeilla:) Kiitos reseptistä!

Vierailija

kannattaa myös kokeilla tomaatin ja sipulin lisäämistä, on meinaa aika super hyvää.

Elisa
Liittynyt17.11.2015

Hauska sattuma, tein nimittäin eilen juuri sellaisen version! :D oli kyllä todella hyvää!

Maija

Heippa!

Linkkasin eilen blogisi omaan postaukseeni, toivottavasti ok. (voit tsekata tästä: http://donebym.blogspot.fi :)
Ja kiitos jälleen reseptistä, ei olekaan koskaan tullut laitettua (tai tullut edes mieleen!) korianteria guacamoleen!

Anna

Korianteri, rakastan sitä. Teen usein tuoresalsaa, johon laitan korianteria reilusti. Tykkään tuosta jopa enemmän kuin basilikasta :)

-Anna-

Alisa

Hei!

MIten teet nuo uunijuurekset kun näyttävät niin äärettömän hyviltä itellä tuntuu että niissä on aina liikaa öljyä tai ne on liian kovia?:)